به گزارش خبرگزاری خبرانلاین از سنندج، حجتالاسلام عبدالرضا پورذهبی نماینده ولیفقیه در کردستان در مراسم بزرگداشت هفته کتاب و کتابخوانی در کتابخانه امام خامنهای شهر سنندج اظهار کرد: نهاد کتابخانههای عمومی و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان دو نهاد تأثیرگذار در ترویج مطالعه و کتابخوانی هستند که تاکنون اقدامات خوبی را نیز انجام دادهاند، اما نیازمند کارهای عمقی و ریشهای هستیم.
وی افزود: شرط اول برای ترویج کتابخوانی و افزایش سرانه مطالعه این است که از خودمان شروع کنیم و اول خود کتابداران، مسئولان و صاحبنظران جامعه باید کتابخوان باشند تا سایر گروههای جامعه نیز از آنها تأثیر بپذیرند.
نماینده ولیفقیه در کردستان با بیان اینکه در حال حاضر مقوله مطالعه در جامعه دانشآموزی و دانشجویی ما به صرف خواندن کتب درسی خلاصه شده است، گفت: حدود یک میلیون و ۶۸۰ هزار نفر جمعیت استان کردستان است که از این تعداد فقط ۴۷ هزار نفر عضو کتابخانههای عمومی هستند که رقم پایینی است.
حجتالاسلام پورذهبی ادامه داد: ترویج مطالعه به شکل خانوادگی نیز امری بسیار مؤثر است و کانون خانواده میتواند بهترین محل ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی باشد.
وی با تاکید بر ترویج فرهنگ اهدای کتاب افزود: فرهنگ اهدای کتاب باید در جامعه ما رواج پیدا کند و کتابهای ارزشمندی که در خانهها و قفسه کتابخانهها خاک میخورد، به افراد دوستدار کتاب اهدا شود.
نماینده ولیفقیه در کردستان خاطرنشان کرد: داشتن علاقه نسبت به مطالعه کتاب، کتابشناسی، هدایت و معرفی نوجوانان و جوانان به سمت کتابهای ارزشمند و عمقبخشی به فعالیتهای حوزه کتاب از دیگر مسائل حائز اهمیت در ترویج فرهنگ مطالعه است که کتابداران، کتابخوانان و والدین میتوانند در این زمینه نقش مؤثری را ایفا کنند.
بزرگترین معجزه پیامبر اکرم (ص) و دین اسلام، کتاب قرآن کریم است
ماموستا فایق رستمی، امام جمعه شهر سنندج نیز در این مراسم اظهار کرد: بزرگترین معجزه پیامبر اکرم (ص) و دین اسلام، کتاب قرآن کریم است که هر روز برای ما تازگی دارد و کهنه نمیشود.
وی با اشاره به اینکه کتاب قرآن کریم همه مسائل را دربرمیگیرد، افزود: این کتاب بزرگترین مبلغ، پیامرسان و روشنگر مسائل مختلف بوده که پیشرفت و آبادانی جوامع و حفظ کرامت انسانی را توصیه کرده است.
امام جمعه شهر سنندج خاطرنشان کرد: خداوند متعال قرآن کریم را برای سعادت و پیشرفت جامعه بشری نازل کرده است که اگر به دقت این کتاب مطالعه میشد، ما امروز این همه جنگ و کشتار را شاهد نبودیم.
ترویج فرهنگ کتابخوانی لزوم امروز جامعه است
حسن عسکری فرماندار سنندج بر ترویج فرهنگ کتابخوانی در سطح جامعه تاکید کرد و گفت: ترویج فرهنگ کتابخوانی صرفا وظیفهی نهاد کتاباخانهها نبوده و این مهم وظیفهی عمومی و تمام دستگاهها است.
وی در ویژه برنامه «بزرگداشت هفته کتاب، کتابخوانی و کتابدار » به مناسبت سی و یکمین دوره هفته کتاب افزود: معجزه دین اسلام کتاب است و این اهمیت جایگاه کتاب در دین ما را میرساند و اولین پرچمدار کتاب، پیامبر اسلام (ص) است.
وی به افزایش استفاده از فضای مجازی و کاهش قابل ملاحظه مطالعه کتاب اشاره کرد و افزود: ضروری است رسانهها و آموزش و پرورش برای ترویج فرهنگ کتابخوانی و مدیریت استفاده از فضای مجازی ورود جدی داشته باشند.
رئیس انجمن کتابخانههای عمومی شهرستان سنندج با انتقاد از سطحی شدن و غیر علمی شدن مطالعهها، گفت: از نظر تعداد کتابخانهها و نیز تعداد نسخ کتاب در استان با ایدهآلها فاصله داریم و این مهم نیازمند همت تمامی مسئولین و نیز خیرین و دوستاران این حوزه است.
فرماندار سنندج بر تاسیس کتابخانهها در روستاها و کتابخانههای مشارکتی تاکید کرد و افزود: شورای شهر و شهرداری سنندج یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان سهم خود را در توسعه کتابخانهها پرداخت نموده که جای تقدیر دارد و از جانب کمیتهی برنامهریزی شهرستان مبالغ قابل توجهی برای تجهیز و توسعه کتابخانهها خصوصا در سطح روستاها اختصاص مییابد.
در استان کردستان ۵۴ کتابخانه تحت پوشش نهاد کتابخانه های عمومی کشور است
معصومه حسنی خونسار، سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی استان کردستان، با اشاره به اینکه چایگاه کتابخانه های عمومی در جامعه تغییر کرده است، اظهار کرد: در نگاه مسئولین و مردم نهاد کتابخانه های عمومی کشور شناخته تر شده است.
وی شعار امسال هفته کتاب را «آینده خواندنی است» عنوان کرد و افزود: در استان کردستان ۵۴ کتابخانه تحت پوشش نهاد کتابخانه های عمومی کشور و 28 باب کتابخانه مشارکتی وجود دارد.
سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی استان کردستان بیان کرد: از تعداد 54 کتابخانه در استان 36 مورد کتابخانه شهری و 14 مورد کتابخانه روستایی تشکیل شهد است که بیش از 47 هزار نفر عضو کتابخانه های عمومی هستند.
حسنی خونسار عنوان کرد: در کتابخانه های عمومی استان۸۹۰ هزار نسخه موجودی منابع وجود دارد.
۴۶
نظر شما