یک فوق تخصص جراحی عروق گفت: پرسنل و کادر پزشکی به علت ایستادنهای طولانی مدت در معرض ابتلا به واریس عروق پا هستند و افرادی که سابقه فامیلی این بیماری را دارند باید برای پیشگیری از این عارضه جوراب آنتی آمبولیک بپوشند.
دکتر سید محمدرضا کلانتر معتمد افزود: البته واریس یک بیماری ارثی است و در صورت عدم وجود سابقه فامیلی شغل، تاثیری در بروز آن ندارد اما آن دسته از افرادی که بنا به اقتضای شغلی و وجود زمینه ارثی استعداد ابتلا به واریس پا را دارند باید پیش از بروز علایم و نشانه های بالینی از جورابهای کشی آنتی آمبولیک (support hose) استفاده کنند.
وی ادامه داد: همچنین در صورتی که نخستین نشانه های ایجاد واریس در پا مشاهده شد باید از جورابهای واریس با میزان فشار بیشتر استفاده شود.
این فوق تخصص جراحی عروق افزود: برای درمانهای خاص نظیر زخمهای واریسی، لنف و ادم نیز از جورابهایی که میزان فشار آنها به مراتب بیشتر از جورابهای واریس است استفاده می شود.
کلانتر معتمد به پرستاران باردار نیز توصیه کرد: در ماههای آخر بارداری نیز پس از ورود سرجنین به لگن به عروق وریدی لگن فشار وارد می شود که سبب افزایش فشار وریدی پا می شود از این رو به پرستاران که ماههای آخر اولین بارداری خود را سپری میکنند توصیه می شود به علت ایستادنهای طولانی مدت در این ایام از جوراب واریس استفاده کنند.
وی با بیان اینکه ورید افراد مستعد ابتلا به واریس مقاومت کمتری در برابر فشار وارده دارد، افزود: وریدهای عمقی پا به کمک دریچه هایی به وریدهای سطحی (صافن) متصل می شوند چنانچه این دریچه ها بر اثر گشادشدگی عروق نارسا شوند خون در گردش پا از عمق به سطح پس زده می شود و افزایش فشار ورید سطحی پا را سبب می شود.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار داشت: همچنین صافن به کمک دریچه ای به ورید رانی متصل می شوند که در صورت نارسا شدن این دریچه خون به پایین برمی گردد و این برگشت فشار و در نتیجه واریس وریدهای سطحی پا را موجب میشود.
نظر شما