مدیر «موسسه جوانه امید دوباره» با اعلام اینکه اگرچه در حال حاضر تعداد مادران بارداری که درگیر اعتیاد هستند زیر ده درصد بوده اما رشد آن غیرقابل کتمان است.
محمدرضا حاجیلو با اشاره به مواد مخدر روانگردان در کشور تاکید کرد: مواد اعتیادآور فعلی، همچون مواد سنتی، وابستگی جسمی اوایل مصرف ندارند و فرد به مرور زمان و با افزایش دفعات مصرف، درگیر اعتیاد میشود.
این روانشناس با اعلام اینکه تغییر نوع مواد مخدر و مصرف باعث شده که خانواه ها سه یا چهار سال بعد از اعتیاد فرزندانشان، مسایل را به مراکز درمانی ترک اعتیاد گزارش کرده و به مشکل فرزند خود پی ببرند، تصریح کرد: اطلاعرسانی و آشنا کردن خانوادهها با تبعات مصرف مواد اعتیادآور جدید و روانگردان، آنها را نسبت به تغییر رفتار فرزندانشان حساس کرده و میتوانند جلوی پیشروی اعتیاد اعضای خانواده را گرفته و از تبعات بعدی پیشگیری کند.
حاجیلو در ادامه گفت: در حال حاضر آقایان گرایش بیشتری به مصرف مواد روانگردان در کشور دارند اما میتوان اعلام کرد که گرایش زنان به مواد مخدر نیز در حال افزایش است چرا که رواج باورهای غلط در جامعه مانند درمان چاقی، افسردگی و ... آنها را به سمت مصرف مواد روانگردان سوق میدهد.
مدیر موسسه «جوانه امید دوباره» ادامه داد: در حال حاضر ده درصد از زنان باردار درگیر اعتیاد هستند اما رشد این معضل بالای 15 درصد بوده و در حال افزایش است.
این روانشناس خطاب به زنان بارداری که بنا به هر دلیلی درگیر مواد مخدر هستند تاکید کرد: قبل از آغاز دوران شیردهی یا طی شدن دوران بارداری به پزشک مراجعه و زیر نظر روانپزشک، یا متخصص باشند تا برای جلوگیری از اعتیاد، سلامت نوزاد در دوران بارداری و شیردهی تامین شود.
نظر شما