به گزارش خبرگزاری فرانسه، تامی ویتور سخنگوی کاخ سفید اظهار کرد، کاندولیزا رایس وزیر امور خارجه سابق آمریکا یک جلد ویژه از کتاب خاطرات خود را با عنوان "مردمان فوقالعاده و عادی: خاطرات خانوادگی" که در آن رایس کودکی خود را در شهر بیرمنگهام که در آن مورد تبعیض نژادی قرار گرفته توصیف میکند، به رئیس جمهور تقدیم کرد.
از زمانی که جورج بوش رئیس جمهور سابق آمریکا از قدرت برکنار شد این اولین جلسه دفتر ریاست جمهوری آمریکا با حضور رایس است.
تومی ویتور، سخنگوی کاخ سفید تصریح کرد: آنها در مورد یک سری از مسائل امنیت ملی گفتوگو کردند.
بیل برتون، معاون سخنگوی کاخ سفید در مورد این که آیا گفتوگوها در مورد افغانستان یا عراق است اظهارنظری نکرد. باراک اوباما و رایس در مورد افغانستان و عراق دیدگاههای کاملا متفاوتی دارند.
رایس و اوباما رویکردهای سیاسی مختلفی دارند. رایس از سال 2001 تا 2005 به عنوان مشاور امنیت ملی بوش در کاخ سفید فعالیت کرد و بعد از آن از سال 2005 تا 2009 به سمت وزیر امور خارجه آمریکا منصوب شد.
به عنوان یک جمهوری خواه، رایس در سال 2003 نقش کلیدی در تصمیم آمریکا در حمله به عراق ایفا کرد و باراک اوباما در کمپین انتخاباتی سال 2008 خود با آن مخالفت کرد.
همزمان با این که دولت باراک اوباما سال گذشته استراتژی جدیدی را اتخاذ کرد، اوباما اغلب تیم جورج بوش را برای نادیده گرفتن جنگ افغانستان مورد انتقاد قرار میداد.
رایس در یک مصاحبه با شبکه سی.ان.ان پیش از دیدار با باراک اوباما، سوال این شبکه مبنی بر پیشنهاد احتمالی اوباما برای به دست گرفتن شغلی در دولت را مورد تمسخر قرار داد.
وی گفت: ماهیت این دیدار این نیست و هیچ کس نباید به این موضوع بپردازد.
زمانی که از وی خواسته شد به سیاست خارجی اوباما نمره بدهد، وی از این کار خودداری کرد.
رایس اظهار کرد: من بارها گفتهام که ممکن است من با هر آنچه در دولت انجام میشود، موافق نباشم اما متوجه این مساله هستم که کار درون کاخ سفید بسیار سختتر از آن چیزی است که از بیرون دیده میشود.
کاندولیزا رایس وزیر امور خارجه سابق آمریکا همچنین در گفتوگو با شبکه ام.اس.ان.بی.سی آمریکا عنوان داشت: صدام همانند سرطانی در کالبد خاورمیانه بود.
وزیر امور خارجه سابق آمریکا اظهار داشت: به رغم اینکه از برخی تصمیمهای دوران جورج بوش ناراحتم و تمایل به عدول از آنها دارم اما تصمیمی که هرگز به خاطر آن پشیمان نخواهم شد براندازی نظام صدام است.
رایس عنوان داشت: به رغم کندی روند تشکیل دولت عراق باید بگویم که مذاکرات کنونی در خصوص امکان دعوت شیعیان از اهل سنت در جهت مشارکت در دولت جدید و تعیین نخست وزیر است.
وزیر امور خارجه سابق آمریکا تصریح کرد: مسلما صدام تهدیدی مستقیم بر آمریکا بود و براندازی صدام تصمیم درستی بود. ما پیش از سال 2003 به دستور بیل کلینتون دو بار از تصمیم جنگ علیه عراق، بمباران مناطقی در عراق و یکبار هم در سال 1991 صرفنظر کردیم.
رایس در خصوص بن لادن عنوان داشت: چه ما در عراق جنگ میکردیم یا نه بن لادن همچنان متواری میبود.
وی تصریح کرد: بن لادن قادر است خود را مخفی کند و علت آن شیوهی ای است که در خصوص رفت و آمدش در کوههای افغانستان و پاکستان دارد.
وزیر امور خارجه سابق آمریکا افزود: ما از دو مشکل القاعده در افغانستان و تهدید صدام در عراق رنج میبردیم. اما من به این نتیجه رسیدهام که کاهش حمایتهای ما از افغانستان به نوعی به بهبود اوضاع در عراق کمک خواهد کرد.
رایس عنوان داشت: هنوز زود است که در خصوص موفقیت تا شکست جنگ در عراق یا سیاست خارجهی جورج بوش رئیس جمهور سابق آمریکا قضاوت کرد.
رایس افزود: تمرکز بر بازسازی عراق امری ضروری است. اما در سطح سراسر عراق نیست.
وی در پاسخ به این سوال که اگر به گذشته و پست خود بازگردد باز هم در صدد براندازی نظام صدام بر میآید گفت: به اعتقاد من در راستای براندازی نظام صدام تلاش خواهم کرد. اما در خصوص بازسازی عراق به گونهای دیگر عمل خواهم کرد.
نظر شما