قائم مقام وزارت اطلاعات گفت: سازمانی که در آن فساد اقتصادی صورت گرفته است، باید پاسخگو باشد.

قائم مقام وزارت اطلاعات گفت: سازمانی که در آن فساد اقتصادی صورت گرفته است، باید پاسخگو باشد.


به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر؛ علوی در اجلاس سراسری شورای دستگاههای نظارتی کشور افزود: برای اینکه بتوانیم برخورد جدی و مناسبی داشته باشیم، باید با رده های مسئولیتی هر سازمان که در زیرمجموعه آن مفسده اتفاق می افتد، نیز برخورد کنیم.

وی گفت: مهمترین عامل پیشگیری از فساد، مقابله با فساد کسانی است که به نحوی با نظام حاکمیت مرتبط هستند.

علوی افزود: باید بتوانیم، جامعه را به طور واقعی به این باور برسانیم که در این زمینه تبعیضی وجود ندارد.

قائم مقام وزارت اطلاعات گفت: به هر میزان در این زمینه موفق شویم، به همان میزان از همه گیر شدن فساد جلوگیری کرده ایم.

علوی با اشاره به اینکه گاهی فساد توجیه سیاسی پیدا می کند، افزود:‌ متاسفانه وقتی فسادی از جناح یا جریانی واقع می شود، در حل و فصل آن با پیچیدگی مواجه هستیم.


وی مفاسد اقتصادی را یکی از مشکلات بیان کرد و گفت: در این زمینه به هر عنصری که می رسیم، باید برخورد کنیم.
علوی گفت: بسیاری از موارد را بررسی کردیم که واقعیت داشتن آن محرز است، اما چون شاکی خصوصی ندارد، رسیدگی نمی شود.

وی اطلاع رسانی در زمینه مفاسد را ضروری خواند و افزود: با رعایت حدود شرعی و قانونی می توان در این زمینه مردم را آگاه کرد.
علوی با بیان اینکه در معرفی مفسدان، گاهی سختگیری زیادی می شود، گفت: اگر بتوان به لحاظ شرعی این موضوع را آسانتر کنیم، مناسب است.

وی تشکیل یک یا چند سازمان مردم نهاد با نام عدالتیاران را ضروری خواند و گفت: این سازمان ها باید در دسترس مردم باشند و اگر مردم با مشکلی در ارتباط با دستگاههای مختلف داشتند، این سازمان ها گوش شنوایی برای آنان باشد.

قائم مقام وزارت اطلاعات آگاه سازی مرتب و هشدار به مسئولان را یکی دیگر از اقدامات بیان کرد و گفت: در برخی موارد قوانین مصوب و ابلاغی به بخش مربوط نمی رسد که باید در این زمینه تلاش کرد.

علوی بر ضرورت همکاری و تعامل با دستگاههای نظارتی تاکید کرد و گفت: علیرغم مکاتبات میان دستگاههای نظارتی، هنوز حس تعامل میان این سازمان ها دیده نشده است.

وی با بیان اینکه دستگاههای نظارتی مختلف نظام هر یک ظرفیت ها و محدودیت هایی دارند، افزود: اگر این دستگاه ها نتوانند در یک فرآیند متکامل همدیگر را کامل کنند، رسیدگی به هدف میسر نخواهد بود.

علوی افزود: امروز دشمن پس از ناامیدی در عرصه های سیاسی ، نظامی و فرهنگی موضوع اصلی خود را اقتصاد کشور گذاشته است.

وی با اشاره به تحریم های مختلف اقتصادی دشمن گفت: امروز دشمن در تلاش است که ما را تحت فشار قرار دهد و چرخش اقتصادی کشور را سخت کند.

علوی افزود: ما برای عبور از این فشارها ناچاریم از ضوابط و مسیرهای تعریف شده بالاتر رویم که نیاز به برنامه ریزی مشخص دارد.
قائم مقام وزارت اطلاعات گفت: اگر در این زمینه دقت نکنیم، خود زمینه فساد خواهد بود.

علوی مسئله دیگر را بحث هدفمندی یارانه ها بیان کرد و افزود: دشمن به این موضوع بسیار توجه دارد و برای آن برنامه ریزی و گزارش روز شمار تهیه کرده است.

وی افزود: دستگاههای نظارتی موظفند از شکل گیری مفاسد جلوگیری و برای تسهیل هدفمندی یارانه ها برنامه ریزی کنند.

قائم مقام وزارت اطلاعات، فساد سازمان یافته را نوع دیگری از فساد بیان کرد و گفت: دشمن نه تنها در عرصه تحریم، برنامه حساب شده ای برای فساد و اخلال اقتصادی تدارک دیده ، بلکه شرکت هایی را موظف کرده است در این زمینه تلاش کنند، چرا که فساد سازمان یافته می تواند حربه ای برای دشمن در خصوص اخلال اقتصادی باشد.

علوی با اشاره به وضع و موقعیت کنونی کشور گفت: امروز کشور ما در عرصه سیاسی تنه به تنه آمریکا می زند و بسیار بالاتر از منطقه عرض اندام می کند.


وی با بیان اینکه در زمینه فرهنگی مسائل نظامی، امنیتی و علمی کشور ما به پیشرفت های خوبی دست یافته است و در منطقه، حرف اول را می زند، افزود: باید در زمینه مسائل اقتصادی نیز به پیشرفت های مورد نظر دست بیابیم و به درخشش لازم برسیم.

قائم مقام وزارت اطلاعات، در خصوص سوء استفاده از تسهیلات بانکی گفت: ما در این زمینه به لحاظ پیشگیری و تقویت زیرساخت ها، با بانک مرکزی و وزارت دارایی تعاملاتی داشتیم و نرم افزارهایی نیز در اختیار آنان قرار گرفته است.

علوی با بیان اینکه اکنون از آمار ریز سوء استفاده ها و چگونگی علل آن آگاه هستیم و برخورد لازم صورت می گیرد، گفت: آنچه مهم است اصلاح زیرساخت ها و مکانیزه کردن گردش مالی کشور است که امیدواریم با نظارت دستگاههای نظارتی و نظام مالی کشور این امر محقق شود.

کد خبر 101776

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 6 =