مهر نوشت:

یک ناشر معتقد است فعالیت های غیر رسمی در حوزه چاپ کتاب نمی‌تواند موجب کم شدن رونق چاپ و انتشار رسمی و قانونی در کشور شود.

محمدعلی جعفریه  مدیر نشر ثالث گفت: کتاب­های زیر زمینی در مقاطع مختلف و بنا بر نیاز بازار منتشر می­شوند.

وی افزود: گروهی از این کتاب­ها سال­هاست که دائما چاپ و عرضه می­شوند. اما تعداد زیادی نیز به شکل فصلی  به زیر گیشه می­روند. این کتب، آثاری است که به صورت مقطعی مجوز می‌گیرند و سپس خیلی زود مجوزشان لغو می­شود. بنابراین مخاطب آن­ها را شناخته و بازارشان از میان نمی‌رود. عده­ای این نیاز را در جامعه شناسایی می­کنند و دست به چاپ افست از روی نسخه­ای می‌زنند که قبلا منتشر شده است.

جعفریه عنوان کرد: کتاب­هایی که ناشران رسمی آن­ها را چاپ می­کنند، معمولا وارد بازار غیر رسمی نمی‌شوند. مگر این که در ممیزی ارشاد تغییرات عمده­ای در نسخه اصلی آن­ها اعمال شده باشد و مخاطب کنجکاو شود که اصل نسخه را مطالعه کند. این کتاب­ها از طریق ناشران زیرزمینی با کیفیت نازل و بدون پرداخت حق­التحریر منتشر می­شوند. به دلیل همین عدم پرداخت حق‌التحریر و باقی هزینه­های نشر است که این دست کتاب­ها معمولا با قیمت پایینی به دست مخاطب می­رسد.

وی در همین­باره گفت: برای شفاف شدن این اختلاف باید گفت، هزینه انتشار رسمی کتاب در حال حاضر 200 ریال برای هر صفحه است. در صورتی که کتاب­های زیرگیشه با هزینه­ای کمتر از نصف این میزان تولید می­شود. پس طبیعی است در مورد قیمت فروش دست و دلبازی بیشتری به خرج داده شود.

این ناشر، انتشار غیر رسمی کتاب را موجب ضرر مالی چندانی برای ناشر ندانست و توضیح داد: کتاب و نشر همیشه جایگاه خود را در میان مخاطبان دارد. امروزه در روزگاری هستیم که خواننده می­تواند به عنوان مثال پانصد جلد کتاب را در یک سی‌دی و با قیمت بسیار پایین خریداری و مطالعه کند، اما هنوز مردم کتابخوان برای خریداری نسخه­های چاپی به سراغ ناشر می­روند. البته نباید نادیده گرفت که در حال حاضر، در کشور تنها انتشارات رسمی هستند که زیر بار ممیزی می­روند و باقی کتاب­ها بدون نظارت، وارد بازار می­شوند.

جعفریه تصریح کرد: افرادی که بر روی نشر کتاب به شکل غیر رسمی سرمایه­گذاری می­کنند انگیزه فرهنگی ندارند و تنها به خاطر سودجویی  مالی وارد این عرصه می­شوند. اما چون کتاب­هایی که مشکل ممیزی دارند محدودند، فعالیت آنها نمی­تواند گسترده شود و بر روی نشر رسمی کشور تأثیر معناداری بگذارد. کتاب­های زیر زمینی عموما آثاری هستند که از لحاظ اخلاقی با فرهنگ ما مشکل دارند و نمی­توانند در جامعه هضم شوند.

مدیر نشر ثالث در پایان تأکید کرد: این به آن معنا نیست که پیشنهاد کنیم با دستفروشان برخورد قاطع شود زیرا این­گونه حرکات معمولا نتیجه عکس می­دهد. در عین حال نباید از نظر دور داشت که فروش کتاب­های بی مجوز محدود به دستفروشان است و کتابفروشان به خاطر نظارت اتحادیه خود، دست به فروش این محصولات نمی‌زنند.

کد خبر 101818

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین