فارس نوشت:

رئیس سازمان هواشناسی کشور گفت: میزان بارندگی‌ها در ده سال اخیر در اکثر نواحی ساحلی دریای خزر کاهش یافته است.

بهرام صناعی که در نشست کمیته هماهنگی هواشناسی و آبشناسی و مراقبت زیست محیطی دریای خزر (CASPCOM-15) در روسیه شرکت کرده بود، گفت: آب و هوا و محیط زیست از ارکان بنیادین زندگی امروز محسوب می شود و با پیشرفت و توسعه در جهان حفاظت از آن روز به روز اهمیت بیشتری می یابد.

وی تصریح کرد: تغییرات سریع آب و هوایی، کاربرد انرژی‌هایی با آلایندگی بالا طی قرن گذشته، از بین رفتن پوشش گیاهی جنگل‌ها و آلودگی آب‌های آزاد و دریاچه‌های بسته از جمله تأثیرات ژرف و گاه غیر قابل بازگشتی است که بشر امروز با آنها رو به روست و در آینده نیز با آن مواجه خواهد بود.

وی تصریح کرد: تغییرات ثبت شده در ایستگاه‌های هواشناسی و کشتی‌هایی که در محدوده دریای خزر تردد می‌کنند نشان می‌دهد که از اوایل قرن بیستم میزان آلودگی مدام در حال افزایش بوده و اگر اقدام عاجلی صورت نگیرد شاهد از بین رفتن اکوسیستم موجود در این دریا خواهیم بود که بزرگترین دریاچه جهان به حساب می آید.

وی افزود: در سال‌های اخیر شاهد وقایع اسفباری در زمینه آلودگی محیط زیست و تاثیر آن بر آبزیان منطقه بوده‌ایم که بدین ترتیب بر اقتصاد مبتنی بر صید انواع آبزیان نیز تأثیر گذاشته و همچنین تخریب جنگل‌ها، خسارات مالی فراوان به دنبال داشته است.

رئیس سازمان هواشناسی کشور در رابطه با تغییر اقلیم و اثرات آن تاکید کردند که کشورهای حاشیه دریای خزر با دارا بودن تنوع اقلیمی نسبتاً زیاد از حساسیت بیشتری برخوردار هستند.

رئیس سازمان هواشناسی بیان کرد: مطالعات مقایسه‌ای تغییرات بارندگی در دو مقطع زمانی 30 ساله 1961 تا 1990 و 1981 تا 2009 نشان می دهد که تغییرات شدید بارندگی در نواحی شمال غربی، غربی و بعضی از نواحی مرکزی و نواحی شرقی دریای خزر اتفاق افتاده است که نمایانگر کاهش بارندگی در ده سال اخیر در اکثر نواحی ساحلی دریای خزر بوده است. 

وی اظهار داشت: وقوع تغییرات اقلیمی و آثار ناخوشایند آن به نوبه خود اثرات اجتماعی، اقتصادی فراوانی را به همراه دارد که سیاست گزاران و مدیران برنامه ریز کشور بایستی از هم اکنون راه چاره‌ای برای مقابله با تاثیرات زیانبار این تغییرات بیندیشند.

کد خبر 102755

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین