به گزارش خبرآنلاین به نقل از روابط عمومی همایش روز جهانی فلسفه، «پیلار آلوارز» معاون اجتماعی و علوم انسانی سازمان یونسکو با غلامعلی حداد عادل، رئیس همایش روز جهانی فلسفه دیدار و درباره برنامههای این همایش گفتوگو کرد.
در این جلسه حداد عادل، رئیس همایش فلسفه گفت: فلسفه اسلامی و فلسفه غرب میتوانند تعامل موثری داشته باشند و گفتوگویی بین فلسفه اسلامی و فلسفه غرب شکل بگیرد که این همایش میتواند زمینه مناسبی را برای این تعامل و گفت و گو فراهم کند.
حداد عادل با اشاره به انتشار آثار فلسفه اسلامی و فلسفه غرب و تدریس آرا و اندیشههای فلاسفه جهان در دانشگاههای کشور ادامه داد: در سی سال اخیر بیش از 6 هزار کتاب در حوزه فلسفه در ایران منتشر شده که حدود 50 درصد این آثار در زمینه فلسفه غرب است. در حوزه تدریس دانشگاه های کشور نیز تنوع آرای فلسفه وجود دارد و آرا و نظرات و اندیشه های فیلسوفان مختلف جهان آموزش داده می شود.
رئیس همایش روز جهانی فلسفه افزود: این همایش زمینه را برای ارائه آرای مختلف فلسفی فراهم می کند و سعی میشود این همایش علمی اهداف یونسکو را به خوبی دنبال کند و اندیشمندان و فلاسفه از کشورهای مختلف در همایش نظرات خود را بیان کنند.
حداد عادل تنها راه موجود برای درک نظرات مختلف و مسائل و مشکلات انسان های امروز را فلسفه خواند و همچنین گفت: این همایش میتواند ظرفیت فلسفه اسلامی را نیز نشان دهد تا فلاسفه و اندیشمندان غرب نیز بیش از گذشته با فلسفه اسلامی آشنا شوند. سعی بر این است که فضای مناسبی برای تعامل فرهنگی در همایش ایجاد شود و دانشجویان رشته فلسفه از دانشگاه های مختلف کشور نیز در همایش مشارکت جدی خواهند داشت.
پیلار آلوارز، معاون اجتماعی و علوم انسانی سازمان یونسکو نیز در این دیدار گفت: ضروری است؛ همایش روز جهانی فلسفه به عنوان یک همایش آکادمیک و علمی دارای ویژگیهای اجتماعی باشد، زیرا همایش علاوه بر اینکه فلسفی است؛ یک رویداد بزرگ و مهم اجتماعی نیز هست.
آلوارز با تاکید بر اهداف مورد نظر یونسکو در همایش افزود: در این همایش آکادمیک حضور گسترده دانشجویان و جوانان و زنان حوزه فلسفه ضرورت دارد.
وی همچنین از کتابخانه ملی، محل برگزاری همایش جهانی روز فلسفه بازدید کرد.
نظر شما