رییس قوه قضاییه در دیدار با اعضای فراکسیون دانشگاهیان مجلس تعامل با مجلس شورای اسلامی را از رویکردهای جدی قوه قضاییه برشمرد و گفت: مجلس برحسب متفاهم از قانون اساسی، در رأس امور است و قوه قضاییه تردیدی در تعامل با مجلس شورای اسلامی ندارد.

آملی لاریجانی درباره مدیریت پرونده‌ها و احکامی که جنبه ملی و حتی بین‌المللی به خود می‌گیرد، گفت: قطعاً باید درباره احکامی که جنبه ملی و بین‌المللی به خود می‌گیرند و عده‌ای در داخل و خارج اهداف سیاسی خود را در پیگیری این پرونده‌ها و احکام دنبال می‌کنند باید دقت نظر و نوعی مدیریت دیپلماسی صورت گیرد تا در عین اجرای قاطع قانون و عدالت، هزینه‌هایی را متحمل نظام نکند.

آملی لاریجانی همچنین درباره لایحه جرم سیاسی گفت: طرحی درخصوص جرم سیاسی سال‌هاست که در مجلس مسکوت مانده است که امکان اصلاح و پیگیری دارد، اما قوه قضاییه نیز آماده است تا لایحه‌ جدیدی را تدوین و جهت تصویب به دولت و مجلس ارسال کند.

هر سال 500 قاضی جدید
خرداد ماه امسال قوه قضاییه فراخوان داد که برای تکمیل نیروی انسانی خود به پانصد قاضی جدید نیاز دارد. البته در آن موقع مدیرکل کارگزینی قضات قوه قضاییه نگفت که قوه قضاییه سالانه به 500 قاضی جدید نیاز پیدا دارد. اما روز گذشته این موضوع را رییس قوه قضاییه در دیدار با نمایندگان مجلس در میان گذاشت و گفت که در این زمینه مشکلات بودجه ای داریم. صادق آملی لاریجانی گفت: متأسفانه امکانات و بودجه قوه قضاییه تناسبی با وظایف دادگستری‌ها و سازمان‌های تابعه قضایی ندارد. آملی لاریجانی با تأکید بر این نکته که مجموعه مدیران دستگاه قضایی در دوره جدید ریاست این قوه با انگیزه و توان مضاعف درصدد خدمت‌رسانی به مردم و حل مشکلات دستگاه قضایی هستند گفت: سالانه به صورت متوسط 500 قاضی بازنشسته می‌شوند یا به دلایل مختلف از دستگاه قضایی خارج می‌شوند و دستگاه قضایی نیازمند جذب قضات جدید و تکمیل نیروی انسانی است، اما متأسفانه همکاری و تعامل مناسبی به منظور اختصاص اعتبارات مورد نیاز این استخدام‌ها با قوه قضاییه نشده است و در بودجه سالانه و برنامه پنج ساله نیز نیازمندی‌های دستگاه قضایی حتی به صورت حداقلی تأمین نشده که امیدواریم در آینده این روند اصلاح شود تا بتوانیم با توجه به حجم ورودی پرونده‌ها توسعه شهرها و روستاها و ضرورت به روز کردن سیستم‌های خدمت‌رسانی در قوه قضاییه و نیز جذب قضات و کارمندان موردنیاز گام‌های مناسبی برداریم.

رییس قوه قضاییه با اشاره به سختی کار قضات و فشارهای طاقت‌فرسایی که از جهات مختلف به آنان وارد می‌شود، گفت: با توجه به کمبود امکانات و بودجه در قوه قضاییه، نخبگان حوزه و دانشگاه تمایل چندانی به حضور در قوه قضاییه و مواجه شدن با حجم انبوه کارها ندارند و امیدواریم دولت و مجلس نسبت به این موضوع حساسیت بیشتری به خرج دهند چراکه ارتقای خدمت‌رسانی قضایی مستلزم ارتقای بودجه و موافقت با جذب کارمند است.

آملی لاریجانی افزود: قوه قضاییه درصدد تکمیل نیروی انسانی خود از حوزه و دانشگاه است و در آزمون اخیری که به منظور جذب قاضی برگزار شده نیز حدود 13 هزار نفر از دانشگاه‌ها و قریب 500 نفر از حوزه‌های علمیه شرکت کردند که جذب افراد متناسب با میزان شرکت‌کنندگان و واجد بودن شرایط خواهد بود. رییس قوه قضاییه همچنین از امکان جذب نخبگان ممتاز حوزه و دانشگاه بدون آزمون برای تصدی امر قضاوت خبر داد.

نمی گویم اطاله دادرسی وجود ندارد اما...
رییس قوه قضاییه با اشاره به انتقاداتی که از قوه قضاییه و عملکرد قضات درخصوص اطاله دادرسی می‌شود، ضمن پرهیز دادن اصحاب رسانه‌ و افراد حقیقی و حقوقی صاحب نفوذ و تریبون از طرح انتقادات کلی و بدون پشتوانه کار علمی و آماری گفت: البته نمی‌گوییم که اطاله دادرسی و یا عملکردهای ناصواب در قوه قضاییه وجود ندارد اما قوه قضاییه با اجرای طرح آمارگیری از طریق سیستم CMS و بررسی ورودی‌ها، خروجی‌ها و سیر پرونده‌های قضایی در مدت‌های زمانی خاص، درصدد انجام کارهای آماری و مشخص کردن میانگین زمان بررسی پرونده‌ها است و از آمار بدست آمده در ماه‌های اخیر مشخص شده است که متوسط زمان رسیدگی به پرونده‌های حقوقی حدود 3 ماه و پرونده‌های کیفری حدود 2 ماه است گرچه قطعاً پرونده‌هایی نیز وجود دارد که به لحاظ پیچیدگی‌های خاص خود سال‌ها از طرح و پیگیری آن در دستگاه قضایی می‌گذرد.

رییس قوه قضاییه در خصوص رسیدگی به معوقات بانکی از تشکیل کارگروهی به ریاست دادستان کل کشور خبر داد و افزود: قوه قضاییه و این کارگروه در تعامل با بانک‌ها و درصدد حل مشکلات آنان است و فهرستی از افراد نیز آماده شده است تا مورد رسیدگی قرار گیرد.

کد خبر 104012

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین