به گزارش ایلنا به نقل از بیبیسی، ژنرال عبدالحمید وردک، از فرماندههای ارتش افغانستان گفته است که این عملیات با نام «عملیات مشترک» به منظور استقرار امنیت در جنوب افغانستان روی دست گرفته شده است. عملیات مشترک حدود یک سال پیش با شرکت هزاران تن از سربازان تحت فرمان سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در جنوب افغانستان آغاز شد و در هفتههای اخیر شدت بیشتری پیدا کرد. ژنرال وردک گفت که در نتیجه این عملیات، گروههای بزرگی از شورشیان و ستیزهجویان خارجی در منطقه از بین رفتهاند و بسیاری از آنان دیگر در قندهار حضور ندارند. این مقام ارتش افغانستان گفت که بر اثر این عملیات، شورشیان فعال در شهرهای «ژیری»، «دند»، «ارغنداب» و «پنجوایی» ولایت قندهار یا کشته شده و یا از این مناطق رانده شدهاند.
ژنرال وردک افزود که برای تحکیم امنیت کامل در منطقه و تضعیف بیشتر شورشیان، زمان اجرای عملیات کنونی تا 18 ماه دیگر تمدید شده است.
وی گفت: انشاءالله دشمن در ظرف ۱۸ ماه در منطقه جنوب به کلی نابود میشود.ژنرال وردک همچنین گفت که با تکمیل این عملیات، شورشیان از منطقه جنوب کشور، به ویژه قندهار بیرون رانده خواهند شد و شوراهای محلی و پلیس محلی تشکیل خواهد شد. به گفته او، ایجاد حکمرانی خوب، یکی از اهدافی است که عملیات کنونی در پی تحقق آن است.
از سوی دیگر ژنرال نیک کارتر، فرمانده انگلیسی نیروهای ناتو در جنوب افغانستان گفته است که احتمالا سرنوشت عملیات نظامی در قندهار تا ماه ژوئن سال آینده میلادی مشخص خواهد شد.
تامین امنیت مطمئن در جنوب افغانستان از اهداف اصلی عملیات جاری در قندهار است.
این در حالی است که دو روز پیش ژنرال ظاهر عظیمی، سخنگوی وزارت دفاع افغانستان گفت که عملیات قندهار در شرف پایان است و نیروهای این کشور توجه خود را به مناطق شمالی افغانستان معطوف کردهاند. عملیات «مشترک» در قندهار یکی از بزرگترین عملیات نظامی مشترک نیروهای افغان و بینالمللی است که در سالهای اخیر در جنوب افغانستان به اجرا در آمده است.
این عملیات جنبههای غیرنظامی هم دارد و هم زمان با اجرای عملیات نظامی، برنامههایی مانند طرحهای عمرانی، تشکیل شوراهای محلی و تحکیم حاکمیت دولتی در منطقه به اجرا گذاشته میشود.
قندهار از مناطق استراتژیک افغانستان است که هم دولت این کشور و نیروهای بینالمللی و هم شورشیان مسلح در صدد تسلط بر آن هستند. شهر قندهار زادگاه حامد کرزی، رئیسجمهوری افغانستان و «ملا عمر»، رهبر طالبان است و در زمان حاکمیت طالبان، مرکز اصلی نفوذ این گروه شمرده میشد.
ولایت قندهار دارای مرز مشترک طولانی با پاکستان است و شهر قندهار، مرکز این ولایت، در فاصله کمی از شهر کویته پاکستان واقع شده است.
شورای کویته که در راس آن ملا عمر قرار دارد و به عنوان هیئت رهبری گروه طالبان عمل میکند، بخش عمدهای از فعالیتهای گروه طالبان را از همین دو شهر سازماندهی میکند.
نظر شما