داستان کشف محمولههای مشکوک از دو هواپیمای باری در دوبی و لندن که از مبدا یمن حرکت کرده بودند و قصد عزیمت به آمریکا را داشتند، بلافاصله به خبر اول تمام شبکههای خبری آمریکا و بسیاری از شبکههای خبری شناخته شده جهان از جمله "بی بیسی"،الجزیره، فرانس 24، یورونیوز، "سی.ان.ان" و دیگر رسانهها تبدیل شد.
چندین شبکه خبری از جمله "سی ان ان" و "بی بیسی" با قطع برنامههای عادی خود،اقدام به پرداختن به داستان یاد شده در قالب اخبار فوری کردند و تا ساعتها تقریبا فقط همین موضوع را دنبال میکردند؛ گویا برخی رسانهها ماموریت یافته بودند تا از تمام ظرفیت خود برای مهم جلوه دادن یک جریان مشکوک و معرفی آن به عنوان یک اقدام تروریستی جدی استفاده کنند.
رئیس جمهور آمریکا در سخنرانی کوتاه نیمه شب خود (به وقت تهران)، با بزرگنمایی داستان کشف بستههای مشکوک در دو هواپیمای باری در فرودگاههای دوبی و لندن که از مبدا 'یمن' حرکت کرده بودند و قصد عزیمت به آمریکا را داشتند، اعلام کرد که بستههای مشکوک حاوی مواد منفجره بوده و ماموران امنیتی آمریکا با کشف این محمولهها از یک 'حمله تروریستی جدی' پیش گیری کردهاند. اوباما درحالی وجود مواد منفجره در بستههای مشکوک را تایید کرد و عوامل القاعده در یمن را در این ماجرای به ظاهر تروریستی دخیل دانست که مقامات پلیس فدرال آمریکا موسوم به "اف.بی.آی" حدود دو ساعت قبل از سخنرانی وی رسما اعلام کرده بودند هیچ گونه مواد منفجرهای در محمولههای مشکوک یافت نشده است.
بلافاصله پس از سخنرانی اوباما، "جان برنان" دستیار رئیسجمهور در امور مبارزه با تروریسم در کنفرانسی خبری در کاخ سفید حاضر شد تا به سوالات متعدد خبرنگاران درباره ماجرا پاسخ دهد اما تقریبا تمام سوالات جدی خبرنگاران در این کنفرانس خبری بیپاسخ ماند و جان برنان هر بار که با سوال جدی مواجه میشد، با بیان اینکه 'فعلا نمیتوان درباره جزئیات این ماجرا صحبت کرد و شاید الان حرفی بزنیم که بعدا مجبور به اصلاح آن شویم' از پاسخ دادن به بسیاری از سوالات طفره رفت.
به گزارش ایرنا، اوباما در سخنانش به صراحت تاکید کرد که "آمریکا مصمم است القاعده را در یمن نابود کند."
جنجالی که به سرعت در مدت زمان کوتاه بر سر این ماجرا به راه افتاد و رسانهها را به خود مشغول کرد،چندان هم بیشباهت به داستان 11 سپتامبر نبود.
در ماجرای یازده سپتامبر سال 80، دو هواپیما به طور مشکوک به برجهای دوقلوی نیویورک برخورد کردند و این ماجرا را دولت وقت آمریکا به ریاست جرج بوش، یک اقدام تروریستی خواند تا دستاویزی برای اجرای نقشههای جنگ طلبانه و اشغالگرانه خود فراهم کند. دولت بوش به فاصله نسبتا کوتاهی از حوادث یازده سپتامبر ابتدا به بهانه 'جنگ بر ضد ترور' به افغانستان حمله کرد و دو سال پس از اشغال افغانستان نیز عراق را تحت اشغال خود درآورد.
اگرچه از بین رفتن رژیم طالبان در افغانستان و سقوط رژیم صدام در عراق از نتایج اولیه حمله آمریکا به این کشورها اعلام میشود، اما ادامه حضور چندین ساله نیروهای آمریکایی در این دو کشور حاکی از آن است که هدف اصلی واشنگتن، جنگ بر ضد ترور و ایجاد امنیت و آرامش در این دو کشور نبوده، بلکه از همان روز اول با هدف اصلی اشغال سرزمین و چشم دوختن به منابع و موقعیتهای راهبردی عراق و افغانستان، به این کشورها حمله کرد.
حال با نگاهی دوباره به سخنان جمعه شب اوباما که از اراده جدی واشنگتن برای از بین بردن القاعده در یمن به بهانه داستان کشف بستههای مشکوک در دو هواپیما سخن گفت و در اظهاراتی کاملا مغایر با گزارش اف.بی.آی،اعلام کرد که بستهها حاوی مواد منفجره بوده است،این احتمال که یمن هدف سوم آمریکا بعد از افغانستان و عراق باشد،چندان دور از انتظار نیست.
سال گذشته و همزمان با ناآرامیهای یمن، دست مداخله گر آمریکا در امور داخلی یمن و در ایجاد و دامن زدن به ناآرامیها در این کشور کاملا مشهود بود. در جریان حملات هوایی آمریکا به حوثیهای یمن که با همکاری برخی دولتهای منطقه انجام شد، تعداد زیادی از مردم یمن قتل عام شدند.
امروز به نظر میرسد دولت آمریکا قصد دارد به بهانهای که چندان هم ناآشنا نیست،با طرح سناریویی مشابه سناریوی 'جنگ برضد ترور' که در زمان دولت بوش طراحی شد، یمن را نیز به فهرست مناطق تحت اشغال خود اضافه کند.
از سوی دیگر برخی تحلیلگران و کارشناسان مسایل سیاسی، هدف اوباما را از سخنرانی شب گذشته و طراحی سناریوی بستههای مشکوک را استفاده ابزاری از یک داستان به ظاهر تروریستی و بزرگنمایی آن برای بهرهبرداری انتخاباتی در انتخابات قریب الوقوع میاندورهای کنگره این کشور ارزیابی کردهاند.
در نهایت باید گفت طراحی داستان 'محمولههای مشکوک' در فاصله سه روز مانده به انتخابات کنگره میتواند تیری برای هدف گرفتن دو نشان باشد.
نظر شما