رییس قوه قضاییه تکرار اظهارنظرهایی در خصوص اسلام ایرانی و مکتب ایرانی را کاملاً انحرافی و ناسازگار با اعتقادات عمیق اسلامی دانست و گفت: طرح چنین مسئله‌ای در واقع مغالطه‌ای است که باید از تکرار آن پرهیز شود.

به گزارش ایلنا آیت‌الله صادق لاریجانی در جلسه امروز مسئولان عالی قضایی سفر مقام معظم رهبری به قم و استقبال باشکوه مردم و روحانیت و مراجع از ایشان را تاریخی و ماندگار توصیف کرد و گفت: سفر مقام معظم رهبری به قم و استقبال باشکوه از ایشان، ادعاهای کذب و تفرقه‌انگیز رسانه‌های غربی و اذناب داخلی آنان را باطل کرد.

اهم اظهارات رییس قوه قضاییه در این جلسه عبارت است از:

  • ادعاهای رسانه‌های غربی و همراهی برخی در داخل با این ادعاها مبنی بر فاصله افتادن میان روحانیت معظم شیعه و حوزه با ولایت کذب است.
  • یکی از مهمترین آثار و برکات این سفر ماندگار و تاریخی، ابطال ادعاهای نادرست و کذب رسانه‌های غربی و اذناب آنان درباره فاصله افتادن میان روحانیت شیعه و مقام ولایت فقیه بود که این ادعاهای کذب در طول یکسال گذشته بارها و بارها تکرار شد اما در پایان این سفر رسانه‌های مدعی غرب، مجبور شدند اعتراف کنند که پیش‌بینی و ادعاهایشان در این باره اشتباه و این استقبال از نظر آنها نیز غیرمنتظره بوده است.
  • سفر مقام معظم رهبری به قم و سخنان ایشان در دیدار با روحانیون، جلسه با جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، خانواده شهدا و اقشار مختلف مردم قم پر برکت بود. سخنان مقام معظم رهبری در دیدارهای مختلف شهر قم بسیار جامع، متین و پرمحتوی و در ابعاد داخلی و بین‌المللی تأثیرگذار بود وامیدواریم با تبیین این سخنان ارزشمند به ویژه در خصوص جایگاه و جهات علمی حوزه‌های علمیه و لزوم پاسخگویی به نیازهای جهان اسلام و خصوصاً شبهات مطرح شده، شاهد حرکتی نو و علمی در سطح حوزه علمیه قم و سایر حوزه‌های علمیه باشیم.
  • حفظ اعتدال در رفتار و شیوه‌های عملی طلاب و فضلا و روحانیون خصوصاً نسبت به مراجع و سایر ارتباطات حوزوی نکته درخور توجهی است که در سخنان مقام معظم رهبری به خوبی و با ظرافت مطرح و تبیین شد و امیدواریم از سوی حوزه‌های علمیه به خوبی مورد توجه قرار گیرد.
  • با توجه به تکرار پاره‌ای اظهارنظرها در خصوص اسلام ایرانی و مکتب ایرانی باید گفت طرح چنین سخنانی در محافل مختلف، ترویج بحث مکتب ایرانی و یا اسلام ایرانی کاملاً انحرافی و ناسازگار با اعتقادات عمیق اسلامی است. طرح چنین مسئله‌ای در واقع مغالطه‌ای است که باید از تکرار آن پرهیز شود.
  • باید در طرح سخنان مربوط به عقاید اسلامی از سوی همه صاحب‌نظران و مسئولان دقت نظر شود. اسلام ایرانی تعبیر نادرستی است که مخالف با تعبیرصریح قرآن و آیات و روایات و اعتقادات اسلامی است چرا که اسلام دینی جهانی است که اختصاص به زمان و مکان خاصی ندارد. اسلام، ایرانی و غیرایرانی ندارد. قرآن کریم می‌فرماید: هذا بیان للناس. مخاطب قرآن همه انسانها هستند و قرآن بیان برای همه انسانهاست.
  • اسلام واقعیتی متعالی است که متعلق به کشوری خاص نیست و لذا توصیف اسلام به ایرانی خطای فاحش و مغلطه‌آمیزی است. در پاره‌ای روایات آمده است که حقیقت اسلام، «ما جاء به النبی» است. واضح است که آنچه پیامبر آورده است، ایرانی و غیر ایرانی ندارد. توحید و نبوت و معاد و ولایت و امثال آن حقایق متعالیه‌ای هستند که ربطی به قومی خاص ندارند. طرح چنین مغالطه‌هایی آثار نامناسبی در بعد داخلی و خارجی خواهد داشت. نباید با چنین سخنانی بهانه به دست کسانی داد که ایرانیان را مقابل اسلام معرفی می‌کردند.
  • اگر منظور از اسلام ایرانی، فهم اصیل ایرانیان در تبعیت از ولایت اهل بیت (علیه‌السلام) و انتظار ظهور است چرا از عبارت اسلام اهل بیت استفاده نمی‌کنیم تا اذهان متدینان و مخلصان ولایت را مشوش و نگران نکنیم.
  • باید به عنوان یک کشور اسلامی الگویی وحدت آفرین برای تمام جهان اسلام باشیم و تمام مسلمانان جهان بدانند که برادران ما هستند.
کد خبر 104624

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین