این روزها در دنیای آی تی صحبت از تبلت (رایانه لوحی لمسی)، آندروید و سرویسهای کلود می شود؛ واژه هایی که بسرعت دنیای رایانه و اینترنت را تحت الشعاع خود قرار داده و مایکروسافت در آنها ضعف ساختاری دارد.
همینطور خبر شوک آور دیگر اینکه رای اوزی (Ray Ozzie) مدیر ارشد آرشیتکت نرم افزاری مایکروسافت ناگهان استعفا کرده و شرکت را تنها گذاشته است. استیو بالمر مدیر اجرایی نیز آنرا پذیرفته و حالا همگان معتقدند مایکروسافت برای زنده ماندن در اصطلاحات جدید دنیای آی تی باید دنیای پی سی را بدون ویندوز در نظر گرفته و استراتژی جدیدی برای خود بنویسد.
اوزی سال 2005 به مایکروسافت پیوست و در سال 2006 مدیر آرشیتکت نرم افزاری در مایکروسافت شد و درست یا نادرست سعی کرد با راه اندازی سرویس های آنلاین بر اساس پلتفرم آژر (Windows Azure چهارچوب نرم افزاری مبتنی بر کلود کامپیوتینگ) تحولی که اکنون دنیای اینترنت را در بر گرفته عملی سازد اما گویا خیلی با مزاق مدیران ارشد خوش نیامده و استعفای وی نیز در همین راستا ارزیابی می شود.
در کنفرانسی هم که اخیرا وی برگزار نمود سخنانش چنگی بدل نزد. بعد از 5 سال تغییر در مایکروسافت انجام نشده و هنوز حرفها و وعده های وی عملی نشده است. وی در وبلاگ شخصی اش نوشت 5 سال گذشته مانند تنفس آزاد بوده و باید منتظر 5 سال بعد بود که عمده تغییرات در آن زمان رخ خواهد داد.
وی اذعان کرده که مایکروسافت بسیار کند عمل کرده و در مقایسه با رقبایش در دنیای تلفن همراه بسیار عقب افتاده است. مایکروسافت در دنیای جستجوی، در شبکه های اجتماعی نیز دچار ضعف ساختاری شده و در حال غرق شدن در این بازار ها است.
برخی در باره این استعفا نظرات متفاوتی را ابراز کرده اند. برخی می گویند جنگ و رقابت بین اوزی با استیون سینوفسکی مدیر گروه ویندوز بوده است که نهایتا منجر به رفتن اوزی شده و این یعنی برنده شدن برند ویندوز در مایکروسافت و مرگ نظرات اوزی در این باره. یا گفته شده مایکروسافت توانایی انتقال به دنیای استراتژیک اوزی را نداشته و به همین دلیل وی را از تیم و تفکرات سنتی مایکروسافت جدا ساخته است. هر چند اینها حدس و گمانی بیش نیست اما در نهایت همه اینها به معنی ضعف مایکروسافت قلمداد شده و باعث افت سهام این شرکت در بازارهای مالی شده است.
اوزی گفته ویندوز مایکروسافت در این سالها هر ویژگی و تنوعی را به خود اضافه نموده و این باعث پیچیدگی در این نرم افزار شده و باعث سرگشتگی کاربران شده است ضمن اینکه چیزی بنام مشکلات امنیتی را هم حل نشده باقی گذاشته است و باعث زدگی کاربران از ویندوز و رفتن به سوی آندروید و اپل مکینتاش شده است.
راه حل هایی مانند به روز کردن آفیس تحت وب و تغییر در شیرپوینت (sharepoint) به معنی قرار دادن میز و صندلی های بیشتر روی عرشه تایتانیک قلمداد شده است. اوزی در وبلاگ خود ادامه داده که ضعف در رهبری نمود داشته و باید چاره ای اندیشید. تیر سخنان اوزی غیر مستقیم به استیو بالمر بر می گردد که از زمانی که وی آمده مایکروسافت افت کرده است و از عظمت و شکوه افتاده است؛ هر چند وی خود 5 سالی است در این عرصه با وی کار کرده است.
ماه اینده تولد 25 سالگی ویندوز نسخه یک است و اوزی در این باره می گوید برای مردم دنیا پی سی فراتر از کلیک کردن و اینترنت بازی است و باید به دنیای پی سی بدون ویندوز نیز اندیشید تا طرحی نو در انداخت تا این برند رو به تباهی و سقوط نرود.
همانطور که روزی رونالد ریگان صحبت از دنیای بدون دیوار برلین کرده بود شاید اوزی هم که گفته دنیای پی سی بدون مایکروسافت روزی محقق گردد.
نظر شما