محمدعباسپور نماینده تهران، نخستین نماینده معترض بود که با نامفهوم و غیرشفاف خواندن این بخش، گفت: مگر 29 شواری عالی را دولت به استناد یک بند نا مفهوم از برنامه چهارم منحل و ادغام نکرد؟ چقدر در مجلس هفتم زور زدیم تا دولت را مجاب کنیم که برداشتش از این بند اشتباه است؟ اما راضی به پذیرش نظر مجلس نشدند تا اینکه قانون تصویب کردیم و هنوز هم دولت آن را تمام و کمال اجرا نکرده است.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات با اشاره به اینکه ادغام و انحلال نهادهای مصوب مجلس، تنها با رای خود مجلس امکان پذیر است و دولت نمیتواند درباره آن وارد عمل شود، ادامه داد: نگذارید درگیر بحثهای کلامی با دولت شویم. هرگونه ادغام و انحلالی باید با مصوبه مجلس باشد.
علیرضا محجوب دیگر نماینده تهران نیز اگرچه گرایش سیاسی متفاوتی با عباسپور دارد اما از ممخالفان این بند بود، که گفت: با تصویب این ماده، چک سفید امضا به دولت میدهیم و وظیفه قانونگذاری خود را به دولت واگذار میکنیم که خلاف قانون است.
این دو نماینده پیشنهادات اصلاحی عبارتی داشتند که رای نیاورد اما اصل لایحه نیز مصوب نشد و بار دیگر به کمیسیون تلفیق بازگشت.
گفتنی است در ماده 43 لایحه برنامه پنجم آمده بود: به منظور تحقق عدالت در تخصیص منابع و امکانات مادی کشور، کاهش فقر و نابرابری درآمدی، دولت در چهارچوب قانون هدفمند کردن یارانهها نسبت به تدوین سیاستها و سازوکارهای اجرایی مورد نیاز اصلاح ساختاری نهادهای حمایتی و صندوقهای بیمهای از طریق ادغام یا تجمیع ساختاری یا مدیریتی یا واگذاری وظایف و منابع و انحلال اقدام نماید.
نظر شما