به گزارش فارس به نقل از روزنامه «کامرسانت»، باراک اوباما رئیسجمهوری آمریکا امروز به سفر سه روزه خود به هند که از دید مقامات کاخ سفید یکی از اصلی ترین متحدان آسیایی واشنگتن است، پایان می دهد. به عقیده کارشناسان، علاقهمندی آمریکا به هند تنها به دلایل اقتصادی نیست، بلکه از لحاظ سیاسی هم دولت اوباما درصدد یافتن متحدی توانمند برای رویارویی با چین است.
اوباما در آستانه سفر خود به دهلی نو بارها بر این نکته تاکید کرد که هند اهمیت بسیار زیادی در نقشه سیاسی جهانی بازی می کند. از جمله مهمترین عرصههای همکاری آمریکا و هند در عرصه امنیتی و مبارزه با تروریسم بین المللی است که البته توسعه این همکاریها تا حدودی موجب نگرانی و واکنش مقامات پاکستان میشود. آمریکا و هند در عرصه تجارت تسلیحات نظامی هم با یکدیگر همکاری نزدیک دارند که البته این همکاریها تنها در اواخر دوران ریاستجمهوری بیل کلینتون آغاز شده است.
"روسلان پسخوف " مدیر مرکز تجزیه و تحلیل راهبردی و فناوری روسیه معتقد است، این مسئله برای آمریکا در عرصه سیاست خارجی اهمیت زیادی دارد. مقامات واشنگتن در صدد ایجاد یک محور ضد چینی در منطقه هستند که تاکنون ویتنام، کره جنوبی و ژاپن را شامل میشود. هند نیز که مهره بسیار تعیین کنندهای در سیاست منطقهای محسوب میشود، ممکن است بزودی به این محور جذب شود.
این در حالی است که روسیه به تدریج در حال از دست دادن نقش خود در بازار سلاح هند است که در دوران اتحاد جماهیر شوروی صرفا متعلق به تسلیحات روسی بود، ولی اکنون دیگر جای خود را به سلاحهای آمریکایی و اسرائیلی داده است.
در عین حال مقامات واشنگتن علاوه بر روابط نظامی، درصدد تقویت روابط خود با دهلینو در زمینه انسانی نیز است و به همین دلیل هم تصادفی نیست که در هیئت آمریکایی همراه رئیسجمهوری، بیش از 200 نماینده از محافل تجاری این کشور نیز حضور دارند.
در مجموع انتظار میرود در آینده نزدیک شرکتهای آمریکایی و هندی بیش از 20 قرارداد بزرگ امضاء کنند که ارزش کلی آنها به بیش از 10 میلیارد دلار خواهد رسید.
کارشناسان معتقدند که دولت آمریکا درصدد ایجاد اتحاد قدرتمندی در آسیا به منظور رویارویی با چین است که تاکنون شامل ویتنام، کرهجنوبی و ژاپن بوده و بزودی ممکن است هند نیز به آن بپیوندد.
کد خبر 106701
نظر شما