فهیمه حسنمیری: دیروز علاوه بر حضور بیسابقه مردم برای شرکت در انتخابات و بحثها و گمانهزنیها درباره پیروز انتخابات، اتفاق دیگری هم موضوع بحث مردم بود؛ اختلال در شبکه پیامک. این اتفاق در شرایطی افتاد که پیامک به یکی از عناصر مهم تبلیغات در این دوره از انتخابات تبدیل شده بود و بنا بر آمار ارائه شده از سوی شرکت مخابرات، در روزهای انتخابات، تعداد پیامکها به عدد بیسابقه 110 میلیون در روز رسید. مدیر کل روابط عمومی شرکت مخابرات ایران با تأیید اختلال در شبکه پیامک همراه اول، ایرانسل و تالیا در این زمینه به مهر گفت: اختلالاتی در شبکه پیامک ایجاد شده است که با تشکیل تیمی در حال بررسی علل اختلال هستیم.
داوود زارعیان در ادامه با اظهار اینکه علت قطعی پیامکها به صورت بیانیه رسمی از سوی مخابرات اعلام میشود، این اتفاق را ناشی از مشکلات فنی دانسته و بیان کرد: از همکاران فنی مخابرات خواسته شده تا در محل کار خود حضور یابند و در صورت بروز نقص فنی، مشکل را برطرف کنند. اما میرحسین موسوی با انتقاد از قطع پیامک در روز انتخابات، آن را خلاف قانون دانست و گفت: ما نباید از گردش آزاد اطلاعات بترسیم.
محمدرضا عارف، معاون رئیسجمهور سابق کشورمان هم در مورد شایعه قطع سیستم پیامک با ابراز امیدواری نسبت به این که قطع پیامکها تعمدی نباشد، خاطرنشان کرد: اگر این کار را کرده باشند کار بسیار بدی است. مردم ما به بلوغ سیاسی رسیدهاند و احتیاجی به این حرکات نیست. خودشان میتوانند پیامکهای خوب و بد را تشخیص دهند. گفتنی است در روزهای پیش خبرهایی مبنی بر قطع پیامک و مشکلاتی در شبکه اینترنت در روز انتخابات مطرح شده بود.
به گزارش ایسنا، حجتالاسلام والمسلمین سیدعلیاکبر محتشمیپور، رئیس کمیته صیانت از آرا نیز در نشستی با خبرنگاران بیان کرده بود: «سیستمی در سطح کشور تدارک دیدهایم که برای روز اخذ رأی در انتخابات با اینترنت به همه کشور متصل میشویم و اطلاعات و آخرین وضعیت صندوقها را توسط نمایندگان خود دراین شبکه رایانهای وارد میکنیم؛ بر اساس آن هر لحظه متوجه میشویم که در صندوقها چه اتفاقی میافتد، تمامی تخلفات برای ما آشکار میشود و موارد را با ستاد انتخابات و شورای نگهبان اعلام میکنیم و میخواهیم که از تخلفات جلوگیری شود و بلافاصله از طریق رسانهها به اطلاع مردم خواهیم رساند.»
او در ادامه گفته بود: «شنیدهایم که ممکن است در سیستم مخابرات اقداماتی شود که در این روزها سیستم رایانه کاملا قطع و صرفاً یک سیستم داخلی برای وزارت کشور و شورای نگهبان برقرار شود. اگر این اقدام صورت گیرد مردم باید بدانند که این حرکت تخلف است.»
اما شرکت مخابرات ایران اعلام کرده بود در این ایام با دقت و حساسیت بیشتری شبکه تلفن همراه را زیر نظر خواهند داشت، همچنین شرکت ارتباطات زیرساخت شایعه قطع اینترنت در روز انتخابات را تکذیب کرده بود. با این اوصاف، باید منتظر بیانیه رسمی شرکت مخابرات درباره دلایل این اختلال بود تا شاید جوابی باشد برای شائبهها و شایعههای مطرح شده در این زمینه.
نظر شما