مهدیه جباری
کنفدراسیون فوتبال آسیا از رقابت علی سعیدلو با 5 نامزد دیگر در منطقه مرکز آسیا برای رسیدن به عنوان نایب رئیسی تشکیلات فوتبال آسیایی خبر داد. جایی که رئیس سازمان تربیت بدنی باید برای رسیدن به کرسی بین المللی فوتبال در انتخابات روز دهم دی ماه با دو رقیب بزرگ و صاحب نفوذ آسیایی جدال کند. رقابت با فرناندوی سریلانکایی و گانش تاپا از نپال که سال ها از اعضای هیات اجراییAFC بوده اند و شانسی بالا برای رسیدن به سمت های آسیایی دارند.
برای رئیس زشت است!
محمد دادکان اولین معترض به ثبت نام علی سعیدلو برای کرسی نایب رئیسی فوتبال آسیا بود. او در همان ساعات نخست اعلام خبر به ایسنا گفت:« طور میشود که رییس سازمان تربیت بدنی برای حضور درنایب رییسی AFC خودش را کاندیدا کند. شما این را تنها در ایران میبینید و کاری که این دو کردند تنها برای رسیدن به آمال و آرزوهای شخصیشان بوده است. واقعا برای سعیدلو متاسفم که همانطور که علی آبادی میخواست به جایگاهی در فوتبال برسد دارد دست به چنین کاری میزند. من یک سوال از شما دارم آیا سراغ دارید وزرای ورزش کشورهایی مانند چین و ژاپن و کره خودشان را برای حضور در انتخابات AFC کاندیدا کنند. قطعا پاسخ این سوال منفی است.»
او ادامه می دهد:« سعیدلو کجای این فوتبال و ورزش است که خودش را به AFC معرفی کرده است. من به سعیدلو میگویم بازیچه دست کفاشیان نشو چرا که تو در انتخابات موفق نمیشوی. ضمن این که سعیدلو و کفاشیان هر جا که بروند باید با خودشان یک مترجم و کارشناس ببرند. چون آنها نه کارشناس هستند و نه زبان میدانند، بنابراین باید با خودشان کارشناس و مترجم ببرند. واقعا این کار میارزد که بخواهید چنین کاری انجام دهید؟ به خدا برای معاون رییس جمهور زشت است که خودش را نامزد معاون ریاست AFC کند. او از فوتبال و ورزش چه میداند؟ او دارد گول کفاشیان را میخورد. کفاشیان برای اینکه خودش عضو کمیته اجرایی شود سعیدلو را وارد این معرکه کرده است.» دادکان اگرچه این ها را گفته تا نشان دهد خودش یا دیگر اهالی فوتبال باید برای این سمت ها به کنفدراسیون آسیا معرفی می شدند اما قبل از همه این نکته را که شانسی بالا نمی توان برای رئیس سازمان ورزش متصور شد را طرح کرده است.
کفاشیان: کسانی را معرفی می کنیم تا رای بیاورند
علی کفاشیان پس از اعلام نامزدها هنوز اظهار نظری درباره دلایل معرفی علی سعیدلو برای نایب رئیسی فوتبال آسیا نکرده است اما قبل از این او در گفت و گویی با خبرآنلاین درباره نامزدهایی که قرار بود از سوی فدراسیون ایران به کنفدراسیون آسیا معرفی شوند گفت:« ما از همه بهتر می دانیم چه کسی درد فوتبال ما را می داند. باید کسانی را معرفی کنیم که هم رای بیاورند و هم دلسوز فدراسیون و فوتبال ایران باشند. نمی توانیم همین طور ، کسی را معرفی کنیم. شک نکنید با توجه به اهمیتی که فوتبال ایران برای تشکیلات اداره کننده فوتبال قاره دارد ، آنها علاقه مند به حضور ما در نهادهای تصمیم ساز قاره هستند.» و با این توجیه او نام علی سعیدلو را برای سمت نایب رئیسی منطقه مرکز و جنوب آسیا به بن همام معرفی کرده است. گزینه ای که بر اساس گفته های سابق آقای رئیس بالاترین شانس را برای انتخاب دارد.
رقابت با پدر خوانده
ورنون مانیلا فرناندو را پدرخوانده فوتبال منطقه مرکزی آسیا معرفی می کنند. کسی که در 12 سال گذشته یکی از ارکان اصلی تیم محمد بن همام بوده . ریاست دفتر فیفا در منطقه جنوب آسیا را سالهاست که او بر عهده دارد ، ریاست کمیته مسابقات AFC که مدیران استقلال و پرسپولیس ایران هم از اعضایش هستند را او بر عهده دارد ، یکی از اعضای کمیته تعیین وضعیت بازیکنان فیفاست و نامی ست شناخته شده در فوتبال آسیا. کسی که دوره قبل برای رسیدن به نایب رئیسی این منطقه از 46 رای ، آرایش بیش از عدد 30 بوده اند. پس از او در این پست گانش تاپا خود را کاندیدا کرده است . رئیس فدراسیون نپال که همین حالا یکی ازاعضای هیات اجرایی فوتبال آسیا محسوب می شود قطعا می تواند بار دیگر کرسی هیات اجرایی خود را تکرار کند. دیگر رقیبان اگرچه نه از نظر شهرت چون این دو نامزد هستند اما مشکل اساسی شان عدم عضویت در کمیته های مختلف AFC است همان مشکلی که رئیس سازمان ورزش ایران هم دارد.
رئیس ایرانی ، نایب رئیس می شود؟
آیا در رقابت با نامزد های نپالی و سریلانکایی ، نامزد ایرانی شانس انتخاب دارد؟ عباس ترابیان ، رئیس کمیته بین الملل فدراسیون فوتبال وقتی با این سئوال مواجه می شود به خبرآنلاین پاسخ می دهد:« نمی توانم چیزی بگویم. درباره این سئوال بهتر است من اظهار نظر نکنم . سئوال تان را از علی کفاشیان بپرسید.»
اما همراه با دادکان ، یکی از اعضای سابق ایرانی تشکیلات کنفدراسیون فوتبال آسیا می گوید:« در خوشبینانه ترین حالت سعیدلو نمی تواند حتی سه رای بدست بیاورد. من به عنوان کسی که بارها کمپینگ های انتخاباتی را تجربه کرده ام معتقدم در مجمع ما رای نمی آوریم چون در تشکیلات آسیایی فقط به کسانی رای می دهند که حتما از آنها شناخت داشته باشند . اعضایی که در کمیته ها فعال بوده باشند. برای مثال صفایی فراهانی زمانی که بن همم رای آورد ، حتی می توانست رئیس کنفدراسیون آسیا شود. همین حالا هم اگر خود کفاشیان نامزد می شد ، رای های بیشتری می آورد اما رقابت سعیدلو با شخصی مثل فرناندو تقریبا کاری در حد محال است.»
نامزد از منطقه جنوب ، رای گیری از از همه قاره
اگرچه سعیدلو برای نایب رئیسی از منطقه جنوب آسیا نامزد شده است اما برای رسیدن به کرسی نایب رئیسی نیاز به رای تمام اعضای مجمع دارد. شاهین رحمانی ، عضو ایرانی شورای اطلاع رسانی کنفدراسیون فوتبال آسیا درباره نحوه برگزاری رای گیری می گوید :« اعضا از هر منطقه ای که باشند باید با رای تمام اعضای مجمع انتخاب شوند. » این یعنی بر اساس قانون ، سعیدلو حداقل به بیش از 15 رای برای رسیدن به کرسی مورد نظرش بدست آورد. کرسی هایی که در منطقه ، از 10 کشور عضوش ، 6 کاندیدا دارد و ایران باید برای رسیدن به آرا در منطقه شرق و غرب دنبال آرایی باشد. کشورهایی چون چین ، امارات ، قطر ، کویت و .. کشورهایی که نیاز به لابی های سیاسی و فوتبالی دارند . اگرچه در بسیاری از این کشور فرناندو که از دوستان نزدیک بن همام هم هست به راحتی می تواند صاحب رای شود. عضو اسبق ایرانی کمیته اجرایی فوتبال آسیا که نمی خواهد نامش فاش شود در این باره به خبرآنلاین می گوید:« این مرد سریلانکایی اگرچه خیلی تبحری در فوتبال ندارد اما به راحتی لابی می کند. او هم با بن همام و هم با دکتر چانگ کره ای.»
قمار بزرگ رئیس سازمان ورزش
رئیس سازمان ورزش دانسته تصمیم به ورود به عرصه رقابتی سخت را گرفته است. او که یا به خواست خود و برای داشتن یک کرسی مهم در فوتبال آسیا و یا به واسطه پیشنهاد ارائه شده از سوی علی کفاشیان وارد رقابت با دو رقیب سرسخت شده که شانس هایی به مراتب بالاتر از او دارند. کفاشیان که یک سال و اندی قبل در کمپینگ انتخاباتی بن همام مهمان فرناندو در سریلانکا بود و در ضیافت شام او حاضر شد به خوبی از جایگاه این مرد در فوتبال آسیا آگاه است و قطعا می داند با چه کسی رقابت خواهند کرد. کفاشیان که شانسی بالا برای کسب کرسی هیات اجرایی دارد ، با معرفی رئیس سازمان ورزش ، او را وادار به ریسکی بزرگ کرده. اینکه اگر نامزد ایرانی نتواند رای های لازم برای رسیدن به نایب رئیسی را بدست بیاورد ، ورزش ایران قماری بزرگ را باخته و اعتبار بین المللی اش با ضربه ای سهمگین روبرو می شود.
اتفاقی که در 10 دی ماه رخ می دهد و اگر در آن زمان نتایج تیم ملی امید هم مانند تیم های جوانان و نوجوانان رقم خورده باشد و اگر تنها 2 هفته پس از این تیم ملی بزرگسالان مان هم به سرنوشت تیم های دیگر دچار شود ، فدراسیون بر اساس اعلام رئیس سازمان تغییراتی بنیادین را پشت سر می گذارد. تغییراتی که احتمالا سبب می شود تا رئیس بعدی فدراسیون وتبال سه سال بهانه داشته باشدکه بگوید ، نماینده ایرانی کمیته اجرایی AFC با سیاست های ما هم راستا نیست!
نظر شما