مذاکره مستقیم با شیوخ دولت امارات برای صادرات گاز ایران به این کشور اخرین اظهارنظر مسوولان وزارت نفت در مقابل تعیین و تکلیف قرارداد کرسنت بود.

آذرجزایری : اما براساس اظهارات مدیرعامل شرکت ملی نفت فلات قاره، ظاهرا توافقاتی با دولت امارات صورت گرفته که براساس آن قرار است به جای گاز سلمان گاز سیری به امارات صادر شود اما با این تفاوت که قرار است بازاریابی برای فروش این گاز در امارات هم توسط دولت ایران انجام شود.این در حالی است که پیش از این براساس قرارداد کرسنت قرار بود گاز میدان سلمان به امارات برسد و بازاریابی و فروش آن با شرکت کرسنت بود.

قراردادی که با روی کارآمدن دولت نهم به قراردادی معروف شد که به دلیل پایین بودن قیمت تمام منافع ایران و ملت ایران را زیر سوال برده است و در نهایت نیز با افزایش حاشیه ها به قراردادی بدل شد که این روزها هیچ مسوولی چه نفتی و چه غیر نفتی در خصوص ان اظهارنظر نمی کند و همواره سعی دارند تا از حاشیه های آن دوری گزینند.چرا که آخرین جلسه مستقیم مدیرعامل کرسنت با مسوولان ایرانی که در انروزها ظاهرا کردان و رحیمی معاون اول فعلی رئیس جمهور مسوول ادامه روند مذاکرات بودند با شایعاتی همراه شد که در نهایت منجر به توقف کامل این پروژه و بسته شدن پرونده آن در وزارت نفت شد.

آخرین خبرها هم از مسوولان کرسنتی حاکی از شکایت به دادگاه بین المللی بود که قرار بود هر یک ازطرفین ماجرا یعنی ایران و کرسنت نمایندگان خود را برای بررسی بیشتر این قراداد در دادگاه بین المللی ارائه دهند تا شاید حکم این دادگاه مبنایی برای این پروژه قرار بگیرد.

تقریبا یکسال از این خبر گذشت تا نهایتا اواسط بهار امسال نقره کار شیرازی معاون سابق امور بین المللی وزارت نفت در جمع خبرنگاران در مواجهه با این سوال آب پاکی را بر دستان کرسنتی ها ریخت.پیش از اظهار نظر این مسوول نفتی آخرین اظهارنظرها به وزیر سابق نفت بر می گشت که وی خاطرنشان ساخته بود در صورت آنکه کرسنتی ها شرایط ایران را بپذیرند قطعا این قرارداد اجرایی خواهد شد.اما اظهار نظر نقره کارشیرازی بر قطع کامل همکاری با کرسنتی ها و بسته شدن این پرونده بر می گشت.وی تاکید کرد : کرسنت به یادها و خاطره ها خواهد پیوست و اگر قرار باشد گاز ایران به امارات برسد قطعا این امر باید با دولت این کشور هماهنگ شود و قرارداد مستقیمی با شیخ این کشور باید بسته شود.این معاون سابق امور بین الملل وزارت نفت وعده داده بود که قرار است مذاکرات برای انتقال گاز ایران به امارات از طریق دو دولت به طور مستقیم انجام شود که البته مذاکرات تا کنون موفقیت آمیز بوده است.

بنابراین شاید به نوعی بتوان گفت که پرونده کرسنت بالاخره پس از 5 سال در بهار امسال بسته شد و مسوولان وزارت نفت تلاش را برای مذاکره با اماراتی ها برای انتقال مستقیم گاز آغاز کردند.

این در حالی است که قرار بود گاز ایران در سال 2005 و از طریق کرسنت به امارات برسد.این در حالی است که در شرایط فعلی مدیرعامل شرکت ملی نفت فلات قاره ایران از تصمیمات جدید این شرکت مبنی بر حضور در بازار دیگر کشورها خبر داد و گفت: قرار است این ایده را در صادرات گاز سیری به کشور امارات اجرایی کنیم.

پیش از این قرار بود گاز میدان سلمان ایران به امارات برسد که ظاهرا قرار است ایران گاز سیری خود را به امارات صادرکند.

براساس اظهارات محمود زیرکچیان زاده ، صادرات گاز به امارات تنها یک جنبه کار را نشان می دهد و دستاورد اصلی، توافق با امارات برای حضور ایران در بازارهای این کشور است.

زیرکچیان زاده در تشریح این موضوع گفت: تا پیش از این، صادرات گاز ما در مرز خلاصه می شد و فروش بر عهده کشور مقابل بود اما طی توافقات کنونی با امارات، قرار است مسئولیت فروش گاز  صادراتی از سیری در بازار امارات را نیز خود بر عهده گیریم.

این در حالی است که پیش از این قرار بود شرکت کرسنت مسوولیت فروش گاز در امارات را برعهده بگیرد اما در شرایط فعلی ظاهرا مسوول نفتی کشور در پی این توافق هستند تا بتوان فروش گاز در امارات را دولت ایران بر عهده بگیرد.

مدیرعامل شرکت ملی نفت فلات قاره بر عهده گرفتن بازایابی فروش گازدر امارات را اینگونه توجیه می کند: حضور در بازار امارات علاوه بر بهبود جایگاه ایران در سطح بین المللی، ارزش افزوده بیشتری نیز نصیب کشورمان خواهد کرد. وی خاطر نشان کرد: این توافق که در آستانه اجرایی شدن قرار دارد، به الگویی تبدیل خواهد شد که در ارتباط با سایر کشورها نیز آن را دنبال خواهیم کرد.

به گفته او ، جزیره سیری یکی از هاب های بسیار توانمند به خصوص در صادرات گاز به امارات است و پیش بینی می شود در آینده ای نزدیک، سیری به یک هاب انرژی مطرح در سطح جهان تبدیل شود.

 

کد خبر 107714

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین