مذاكرات غيرمستقيم ايران و آمریکا

ایلنا نوشت:

مرکز مطالعات راهبردی این سازمان بر اساس مطالعات انجام شده در مورد وضعیت ازدواج و طلاق در استان‌های مختلف طی سال‌های 83 تا 88 اعلام کرد: اغلب استان‌ها رشد منفی در ازدواج داشته‌‌اند، اما در مجموع در چند سال گذشته نرخ رشد ازدواج در کشور در حال افزایش بوده که البته میزان رشد آن کم است.

مقایسه آمار 6 ماهه اول سال 88 با سال 89 نشان می‌دهد که ازدواج 3.2درصد و طلاق 6.2 در صد رشد داشته است.

بر اساس آخرین آمار ثبت احوال، امسال نرخ طلاق دو برابر نرخ ازدواج در کل کشور بوده است چنان که مطالعات انجام شده بر روی نرخ رشد3.2 درصدی ازدواج نشان داده است که در شهرها ازدواج رشد منفی داشته، این در حالی است که در روستاها شاهد رشد مثبت 11.8درصدی بودیم که در مجموع نرخ رشد 3.2درصدی ازدواج را در شهر و روستا مشاهده شده است.

بر پایه این گزارش مولفه‌‌های مختلفی در مورد دلایل تاخیر ازدواج قابل اشاره است و بر اساس نظرسنجی انجام شده در بین جوانان بر خلاف تصوری که عوامل اقتصادی را عامل تاخیر ازدواج می‌دانند، اولین و مهمترین عامل تاخیر ازدواج عوامل فرهنگی است.

همچنین در تحقیقات میدانی صورت گرفته مشخص شده که 20.1 درصد پاسخگویان علت تاخیر در ازدواج را کمی سن می‌دانند یعنی معتقدند که سن آنها برای ازدواج کم است. 16.5درصد ادامه تحصیل را عامل ازدواج نکردن دانسته و در این بین مشکلات اقتصادی در رتبه سوم تاخیر در ازدواج است. بنابراین می‌‌توان نتیجه گرفت مشکل اول تاخیر در ازدواج مسایل فرهنگی است.

طبق یافته‌های دیگر این پژوهش در مورد میزان خواستگاری در بین جوانان، دختران 61درصد سابقه خواستگاری داشتند اما پسرها تنها هفت درصد سابقه خواستگاری در سن ازدواج دارند.

همچنین براساس نظرسنجی انجام شده در شهر تهران مشخص شده که 72 درصد اولین خواستگاری‌‌ها از دختران بین سن16 تا 20 سالگی و 11 درصد نیز قبل از سن 16 سالگی رخ داده است، به این ترتیب 83 درصد اولین خواستگاری‌ها قبل از سن 20 سالگی رخ داده است. از این رو اغلب خانواده‌‌ها یا دختران معتقدند که سن‌شان برای ازدواج مناسب نیست.

این عدم پذیرش ازدواج یک عامل فرهنگی در بین خانواده‌‌ها محسوب می‌شود به این معنی که در ذهن خانواده‌‌ها و دختران، ازدواج عاملی مقابل تحصیل جوان است و فرد تصور می‌کند که با وجود تحصیل، امکان ازدواج برای شخص میسر نیست که در نهایت این نوع طرز تفکر منشاء فرهنگی داشته و البته نیازمند تحلیل و بررسی است.

در بخش دیگر این گزارش آمده حدود 45 درصد از طلاق‌ها به نحوی با آشنایی هنگام ازدواج مرتبط بوده که به دو روش دوستی یا آشنایی در محل کار و تحصیل واقع شده است. یکی دیگر از مسائلی که در نظرسنجی موردی طلاق بررسی شده بحث موفقیت خانواده با ازدواج زوج‌های در آستانه طلاق بوده که بر اساس آن اغلب ازدواج‌‌های منجر به طلاق از ابتدا با مخالفت خانواده روبرو شده است. گزارش حاضر در مورد عوامل پایداری ازدواج نیز مشخص کرد که هرچه طول مدت نامزدی طولانی‌‌تر شود طلاق کاهش می‌یابد.

براساس این تحقیقات می‌توان به این نتیجه رسید که بیشترین عوامل در تاخیر ازدواج و افزایش طلاق در کشور ریشه فرهنگی دارد. از این رو می‌توان با تقویت عوامل مثبت فرهنگی در ازدواج و خذف موانع منفی، ازدواج به هنگام و پایدار را در خانواده‌‌ها و جامعه نهادینه کرد. بر اساس پژوهش‌های انجام شده در مورد وضعیت ازدواج ‏‏ حدود 17 میلیون جوان در سن ازدواج در کشور وجود دارند.

کد خبر 107939

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۹:۰۷ - ۱۳۸۹/۱۰/۲۸
    0 0
    من 18سال است كه ازدواج كردم و2 فرزند دارم كه حدود 2سال است كه جدا از شوهرم با فرزندام زندگي ميكنم چون شوهرم زود ازدواج كرده ميگويداز كار كردن خسته شدم و زندگي خانوادگي را رها نموده و من مسوليت 2 فرزندم را دارم ايا باز هم بايد زود ازدواج كرد وتعداد بچه ها هم بيشتر باشد؟

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین