به گزارش خبرآنلاین، نمایندگان مجلس در ادامه بررسی جرئیات لایحه برنامه پنجم توسعه آخرین ماده 68 مکرر این لایحه را تصویب کردند تا بنگاههای بزرگ تشکیل شوند. بنگاههایی که توکلی آنها را تراستها و کارتلهای اقتصادی میخواند و از اعطای امتیازات انحصاری به آنها نگران بود اما نمایندگان با رای خود، آن راتایید کردند.
به این ترتیب به دولت اجازه داده شد که به منظور تسهیل شکلگیری وگسترش بنگاههای بزرگ، بهویژه تعاونیهای فراگیر، نوآور، برخوردار از صرفههای ناشی از مقیاس و حضور مؤثر و رقابتپذیر در بازارهای منطقهای و جهانی و جهش صادرات غیرنفتی کشور و نیز ارتقای سطح و جذب فناوریهای نوین و برتر به داخل کشور، با رعایت قانون اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی اقداماتی را انجام دهد.
براساس مصوبه مجلس، مقرر شد دولت از شکلگیری نهادهای مالی بزرگ در زمینه فعالیتهای بانکی، بیمهای و نظایر آن بهویژه توسط بخش غیردولتی با سرمایهگذاری مشترک خارجی جهت تأمین مالی و کاهش خطرپذیری سرمایهگذاری طرحهای بخش غیردولتی حمایت کنند.
همچنین نمایندگان مقرر کردند دولت نسبت به سازماندهی ارائه خدمات تخصصی بانکی به بنگاههای بزرگ در نظام بانکی کشور اقدام کند و نسبت به شناسایی و رفع موانع توسعه بنگاههای بزرگ به ویژه با سرمایهگذاری مشترک خارجی دارای نام و نشان تجاری معتبر در سال اول برنامه پنجم اقدام قانونی بهعمل آورد.
مجلس مقرر کرد دولت به منظور ادغام شرکتهای کوچک و متوسط برای تبدیل آنها به بنگاههای رقابتپذیر بهویژه در عرصه منطقهای، منابع لازم را در بودجههای سنواتی در قالب وجوه اداره شده و یارانه سود تسهیلات پیشبینی کند.
دولت از تشکیل کنسرسیومهای پیمانکاری بزرگ که منجر به حضور فعال آنها در سایر کشورها شود، در قالب توسعه روابط خارجی با سایر کشورها حمایت کنند.
نظر شما