محمود احمدینژاد هفته پر کاری را آغاز کرد و امروز در میانه هفته تهران را به مقصد مسکو برای شرکت در اجلاس شانگهای ترک میکند؛ فرصتی که این بار او را در مقابل خبرنگاران خارجی قرار خواهد داد.
رئیسجمهور دهم شنبه شب در نطقی نیم ساعته که از شبکه اول تلویزیون پخش شد تصویری دیگر از خود را نمایان کرد؛ رئیسجمهوری که دیگر فیالبداهه سخن نمیگوید و از روی نوشته میخواند.
احمدینژاد در این نطق که در فضای باز نهاد ریاست جمهوری و پشت به یک فواره با مردم سخن میگفت دستاوردهای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری را تشریح کرد و با تاکید بر اینکه مـلت ایران راه بیداری و حیات را انتخاب کرده است تصریح کرد: انتخابات دهم ریاست جمهوری از دستاوردهای بزرگ ملت ایران و مقدمه تحقق جهشهای بزرگ و آینده روشن و سرشار از سازندگی، عزت و افتخار آفرینی است.
وی با بیان اینکه خیلی روشن است که رأی مردم رأی به برنامههاست، اظهار داشت: مردم عهد اخوت با کسی ندارند. مردم به دنبال اجرای برنامهها هستند و همه باید از رأی مردم تبعیت بکنند. این لازم است؛ چراکه مردم ولی نعمت ما هستند. خواستههای خود را متحداً و در یک حرکت ملی بیان کردند. آرای مردم تجمیع شد و خواسته عمومی ملت مشخص شد. همه باید به دنبال تأمین نظر مردم باشیم و نظر مردم هم روشن است در شعارهای مردم، در شعارهای بنده، در حرف مردم در هر نقطه ایران که برویم خواستهها روشن است.
وی با بیان اینکه خدمت به مردم اولین خواستهای است که مردم میخواهند، دومین خواسته را عدالت دانست و افزود: مردم میخواهند تبعیض نباشد و میخواهند دست متجاوزان قطع شود، مردم میخواهند اموال عمومی متعلق به عموم باشد و از آن صیانت بشود، از حقوق ملت صیانت بشود، از اختیاراتی که ملت در اختیار دارد صیانت شود، از عزت ملت صیانت بشود. کسی دستاندازی، زیادهخواهی و ویژهخواری نکند. دنبال امتیازهای ویژه برای خودش و برای بستگانش نباشد، مردم میخواهند عدالت وجود داشته باشد.
احمدینژاد با اشاره به اینکه ایران متعلق به همه است، امروز مسئولیت قوه مجریه بر عهده بنده است، اما باید دست به دست هم بدهیم همه محترمند، مقدمه چینش کابینه جدید را طرح کرد و افزود: من به فعالیتهای حزبی احترام میگذارم اما دولت متعلق به همه مردم است و باید پاسخگوی مردم باشد و تأمین خواستههای متن مردم باشد.
دولت به هیچ گروه و دستهای و هیچ کسی بدهکار نیست، بلکه ملت ولی نعمت است و دولت به ملت مدیون است و همه دولت متعلق به ملت است بنده در انتخاب همکارانم باید منافع ملت را در نظر بگیرم نه منافع اشخاص، گروه و دستجات. من قول میدهم که توصیه هیچکس را در انتخاب همکارانم در نظر نگیرم و تنها معیار، صلاح و ویژگیهای برجسته باشد.
به نظرم مردم انتظار دارند در انتخاب همکاران به این ویژگیها توجه بکنم و من به اینها متعهدم. البته مسئلهای که مردم میخواهند این است که همکاران من پاک، متعهد و کارآمد باشند و من توصیه احدی را در این رابطه قبول نخواهم کرد. خواسته مردم این است که همکاران من دنبال اصالت گرایشات حزبی و گروهی نباشند اصالت را به مردم، خواست مردم، ارزشهای مردم و آرمانهای مردم بدهند و به فضل الهی من اینها را دنبال خواهم کرد.
ماجرای طلحه و زبیر
وی با اشاره به اینکه بنده در سخنرانی به یک حادثه تاریخی و به ماجرای جناب طلحه و زبیر اشاره کردم، افزود: آنها در کنار رسول خدا بودند مجاهدتها کردند، خدمات کردند، نشان افتخار گرفتند، جایگاه آنها در آن زمان محفوظ بود، اما اینها انسان را تا آخر عمر حفظ نمیکند. بعضیها به من گفتند ذکر نامها شائبه توهین دارد، بنده قاطعانه رد میکنم. بنده قصدم توهین نیست نقدم یک حادثه تاریخی و عبرتآموزی است.
برای همه ما عبرت است، همه باید از تاریخ عبرت بگیریم. هرکس با هر سابقهای از مرز عدالت خارج بشود در نقطه مقابل عدالت قرار میگیرد. اصل عدالت است و عدالت اصل است، وقتی خارج شد، دیگر اعتباری ندارد، عدهای میگویند ما با امام بودیم. با امام بودن کافی نیست، عمل امروز مهم است. ملت همه با امام بودند، باید امروز را ببینیم.
وی که در این نطق تلویزیونی به جشن میدان ولیعصر (عج) اشاره کرد، دیروز قبل از حضور در جمع حامیان که در خیابانهای منتهی به میدان ولیعصر (عج) تجمع کرده بودند، اولین نشست خبری در دومین دوره ریاست جمهوری با خبرنگاران را برگزار کرد.
موقع دوستیها و برادریهاست
احمدینژاد در این کنفرانس خبری درباره برخی شایعات در خصوص تجمعها و تحصنها که خبرگزاری فارس آن را مطرح کرد، گفت: بعید است در ایران کسی پیدا شود که بخواهد با اتکا بر بیگانگان هدف خود را جلو ببرد و ملت ایران اگر بفهمند کسانی میخواهند با تکیه بر بیگانگان دست به اقداماتی بزنند در برابرشان میایستند. وی افزود: فضای سیاسی ایران آنقدر باز است که دیدیم 3 نفر در مقابل یک نفر ایستادند و بیش از 3 برابر از رسانه ملی استفاده کردند و در حالی که مدت قانونی تبلیغات 20 روز است از 3 ماه قبل تمام تحرکات و تبلیغات رقبا از رسانه ملی منعکس میشد و حتی فعالیتهای عادی هیأت دولت برای اینکه تبلیغ نشود از تلویزیون پخش نمیشد.
منتخب مردم در انتخابات دهم ریاست جمهوری ادامه داد: البته برخی افراد با سوءاستفاده از این فضا اقدام به ترویج اخبار دروغ و کذب میکنند اما الان انتخابات تمام شده و موقع دوستیها و برادریهاست و حالا اگر برخی دوست دارند این راه را ادامه دهند این فضا باز است و همیشه بوده و کشور آزاد نیز همین است و این مسائل چندان قابل توجه نیست.
احمدینژاد خاطرنشان کرد: البته دستگاه قضایی با کسانی که بخواهند از طریق بیگانگان کوچکترین اقدامی کنند برخورد قاطع خواهد کرد؛ برخی افراد احساساتی هستند و فکر میکنند حتماً باید نامزد مورد نظر آنان پیروز شود اما الان که شکست خوردهاند باید به آنها گفت که چهکار به اماکن عمومی و مردم دارید؟ این اعتراضات مانند یک مسابقه فوتبال است که وقتی تیمی نتیجه نمیگیرد هواداران آن عصبانی شده و اقداماتی مانند چنگ انداختن به صورت دیگران انجام میدهند اما ما با صبر و حوصله کار را دنبال میکنیم.
رئیسجمهور در پاسخ به سؤال خبرنگار کیهان درباره نامه هاشمی رفسنجانی به مقام معظم رهبری و اینکه چه تدابیری برای خنثیسازی آنچه غائله برخی افراد و فتنههای ایجاد شده خواند، اندیشیدهاید؟ گفت: در انتخابات جمعه ملت پیروز شدند.
70 میلیون نفر پیروز شدند و 40 میلیون نفر هم پیروزتر. من اعتقاد دارم اگر بقیه 70 میلیون نفر امکان حضور داشتند مشارکت میکردند؛ چرا که این خصوصیت ایرانیهاست که اجتماعیترین، سیاسیترین و متعهدترین ملتها هستند. اعتراض و زیر سؤال بردن نتایج انتخابات از سوی عدهای هم مهم نیست. آنها تبلیغاتی برای خود کرده بودند که رأی میآوریم اما رأی نیاوردند. میتوانند نامههایی بدهند و حرفهایی هم بزنند. آنها دور قبل خودشان برگزارکننده انتخابات بودند اما باز هم اعتراض داشتند و این فاقد ارزش حقوقی است. آنها کار خود را هم زیر سؤال میبرند.
رئیسجمهور در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به سؤال خبرنگار نشریه اکونومیست انگلستان گفت: در کشوری که 85 درصد مردم در انتخابات مشارکت میکنند و بیش از 62 درصد به یک نفر رأی میدهند و در کشوری که همه در منافع ملی متحد و منسجم هستند و همه ارکان کشور بر اساس رأی مردم شکل میگیرد، صحبت از مشروعیت، نابجاست. شما از کجا فهمیدید که مردم آرا را قبول ندارند؟ آیا با 40 میلیون نفر تماس داشتید؟ شما چند نفر را که خودتان دوست دارید میبینید و اشتباه شما همین است.
همین گزارشها را هم به کشورها و دولتهایتان میدهید و آنها را هم به اشتباه میاندازید. اگر میخواهید مردم تهران را ببینید چند ساعت دیگر به میدان ولیعصر بیایید و یا باید چند روز قبل جلوی دانشگاه شریف میآمدید تا مردم را میدیدید. احمدینژاد ادامه داد: افرادی که به خیابان آمدند حتی به اندازه شرکتکنندگان در یک صندوق اخذ رأی هم نبودند.
محمود احمدینژاد دیروز پس از پایان این کنفرانس خبری در اجتماع مردم تهران در میدان ولیعصر حاضر شد و در میان استقبال گسترده مردم گفت: قبل از آمدن، از شورای نگهبان سؤال کردم آیا کسی از نامزدها تا الان به شما شکایت کرده و سندی در خصوص اشکال در انتخابات داده است که در پاسخ گفتند حتی یک شکایت از نامزدها به ما نرسیده است.
رئیسجمهور منتخب با بیان اینکه برخیها در داخل و خارج پیدا شدهاند کاسه داغتر از آش میگویند انتخابات مخدوش است کجای انتخابات مخدوش است؟ افزود: بعضیها دموکراسی را فقط برای خود میخواهند، بعضیها انتخابات و آزادی و سلامت انتخابات را تا آنجا قبول دارند که نتیجه به نفع خودشان باشد. وی گفت: مانند برخی کشورهای غربی به محض اینکه ملتی بر خلاف نظر انان رأی بدهند انتخابات مخدوش است. میگویند ما صددرصد برده بودیم حالا که نبردیم معلوم است اشکالی در کار است.
این ادعای برخی ما را یاد داستان ملا نصرالدین و قضیهاش میاندازد. یک عده در داخل و خارج از قبل جمع شدهاند ما نفهمیدیم برچه اساسی و با کدام منطق و از کجا قلب مردم را خواندهاند. جالب است میگویند چون ما برنده بودیم حالا که یک اتفاق دیگری افتاده پس اشکالی در کار است. آخر چه کسی به شما گفته است برنده هستید.
هنگامی که احمدینژاد با اشاره به ادعاهای برخی نامزدهای انتخاباتی در باره بروز تخلف اشاره میکرد گفت که بنا بر اطلاعات حاصل شده از سوی شورای نگهبان حتی یک مورد اعتراض قانونی و گزارش تخلف به شورای نگهبان صورت نگرفته است. جمعیت حاضر با فریاد «موسوی دروغگو» این اقدام نامزدهای انتخاباتی را محکوم کردند. احمدینژاد با بیان اینکه ملت ایران عزمی راسختر درمبارزه باظلم و فساد ایستاده است با این شعار مردم روبهرو شد: ای رهبر فرزانه - آمادهایم آماده.
هنگامی که نامزد منتخب در دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تأکید کرد: «این ملت پای عزت خود ایستادهاند»، جمعیت حاضر در میدان ولیعصر (عج) با وی فریاد هیهات من الذله را سرداند. هنگامی که احمدینژاد درباره مبارزه با فاسد اقتصادی سخن میگفت: حاضران با فریاد «. . . حیا کن. . . مملکت رو رها کن»، «. . . استعفا استعفا» و همچنین «موسوی، هاشمی. . . دیگر اثر ندارد» ابراز احساسات کردند. در میان مردم تعداد بسیاری با دردست داشتن پرچمهای سبز رنگ همچنین لباسها و شالهایی به این رنگ دیده میشدند.
برخی جوانان نیز سربند سبز رنگ بسته بودند. هنگامی محمود احمدینژاد درباره مطالبات مردم از وی و لزوم برقراری عدالت سخن میگفت جمعیت حاضر فریاد زدند: احمدی بتشکن... بت بزرگ را بشکن، پس از اینکه رئیسجمهوری وعده داد اسامی فاسدان اقتصادی را اعلام میکند تصدیقهای مداوم مردم و فریاد «احمدی احمدی. . . حمایتت میکنیم» برای مدتی فضا را دربرگرفت. وی با اشاره به تبلیغات نامزدهای ریاست جمهوری گفت: من به این وضعیت اعتراضی نکردم و حوصله کردم و به صدا و سیما هم گفتم که اشکالی ندارد شما هم با همین روش حرکت کنید تا بعداً بهانه جویی وجود نداشته باشد.
رئیسجمهور منتخب همچنین با اشاره به سفر اخیر رئیسجمهور آمریکا به منطقه گفت: او گفته است ما گرایشهای جدیدی در ایران و در بین ملت ایران میبینیم، آنها طراحی کردند و در یکی از کشورهای منطقه نتیجه آرای انتخابات را با دخالت خود به نوعی تغییر دادهاند. رئیسجمهور گفت: ملت اجازه نخواهد داد که عدهای خود را فرای قانون بدانند و بخواهند نظر خود را بر ملت تحمیل کنند. ملت آمدند تا به عدهای بگویند شما خود را تافته جدا بافته ندانید، شما خود را قیم مردم ندانید، شما خود را طبقه ممتاز ندانید، من میخواهم به اینها جمله امام را بگویم.
میگویند چرا از بعضی افراد نام بردی
احمدینژاد افزود: به من غر زدهاند در این 4 سال، چرا تو به روستاها میروی؟ چرا بین کارگر و کشاورز و کارمند و کسبه و بازاری هستی؟ چرا با ما نمینشینی؟ من جمله امام را میگویم؛ به خدا یک موی این مردم را به صدها کاخ و کاخ نشین ترجیح میدهم.
رئیسجمهور منتخب افزود: میگویند چرا از بعضی افراد نام بردی، آبروی نظام رفت، آبروی کشور رفت؛ من میخواهم به شما بگویم آبروی کشور در اجرای عدالت است؛ در تأمین حقوق مردم است.
وی اضافه کرد: آیا آن زمانی که حقوق ملت ضایع میشد و منافع ملت به جیب عده قلیلی میرفت و عده کثیری در محدودیت بودند آبروی کشور نمیرفت؟ احمدینژاد تصریح کرد: اساس استقرار یک ملت و یک نظام، اجرای عدالت است و همه باید در برابر قانون مساوی باشند. اگر ما به جایی برسیم که خدای نکرده صاحبان قدرت، صاحبان ثروت از مجازات معاف شوند و اگر مردم ضعیف همواره گرفتار مجازات شوند؛ آنگاه است که آبروی کشور خواهد رفت و این ملت اجازه نخواهند داد کشور به آن نقطه برسد.
رئیسجمهور در ادامه گفت: ما میگوییم آقا خبر داری که پسر فلان آقا در این مملکت چه کار میکند؟ اگر خبر داری و سکوت میکنی وای بر ما و اگر خبر نداری باز هم وای بر ما. احمدینژاد افزود: همه ملت میدانند که بعضی از اینها در این کشور چه کار دارند انجام میدهند. رئیسجمهور گفت: آنچه که ملت میخواهد مبارزه با بعضی مفاسد است و ما میگوییم مبارزه با مفاسد، برخی میگویند شما سی سال انقلاب، نظام و خدمات را زیر سؤال بردید در حالیکه ما بارها گفتیم خدمات این انقلاب، خدمات مدیران خادم و صادق در طول این سی سال در تاریخ کشور بینظیر است.
احمدینژاد افزود: ما میخواهیم از ملت دفاع کنیم و انقلاب متعلق به ملت است و ساختن متعلق به ملت است. رئیسجمهور گفت: ما میگوییم چند تا گروه، دویست نفر، دو تا حزب اینها حق ندارند خود را صاحب ملت بدانند و هر جا که میخواهند دست اندازی کنند. مردم مبارزه با مفاسد را از مسئولان میخواهند و پای آن تا آخر ایستادهاند. مفاسد مانند آلودگی است و ریشه بیعدالتی است و یک استخر آب زلال با یک قطعه آلودگی، آلوده میشود و غیر قابل استفاده است. عدهای میگویند باید دارای حقوق انحصاری باشند و برای خود حریمی داشته باشند و هیچ کس به آن حریم وارد نشود. همانطور که اعلام کردهام انشاءالله بزودی برای بار دوم لایحه رسیدگی به اموال همه مسئولان در طول سی سال را به مجلس تقدیم خواهیم کرد.
احمدینژاد افزود: ما معتقدیم اکثر مدیران کشور پاک، خادم، انقلابی و مردمی هستند اما بالاخره باید آن یک تعداد محدود ناخالصی، آلودگی و ناپاکی از بدنه مدیریت پاک شود تا همه ظرفیتهای ملت جاری شود و سازندگی با چند برابر سرعت در کشور اتفاق بیفتد.
وی گفت: عقده 25ساله و 20 ساله برخی از گلوها باز شده است؛ خواهش میکنم خشم انقلابی خود را مهار کنید و اجازه بدهید اگر بناست تغییراتی بشود از مسیر و مجرای قانونی خودش باشد. رئیسجمهور منتخب افزود: من به شما بگویم در نصب و انتخاب همکاران توصیه هیچ یک از ارکان قدرت و ثروت را نخواهم پذیرفت. عصر دیروز در حالی که صدها حامی محمود احمدینژاد از مراسم سخنرانی و جشن پیروزی رئیسجمهور در انتخابات دهم بر میگشتند تا با راهپیمایی خود از مسیر خیابان مطهری به سمت میدان هفت تیر بروند با حامیان میرحسین موسوی مواجه شدند.
حامیان احمدینژاد هنگامی که با شعارهای «احمدی بتشکن بت بزرگ رو بشکن»، «احمدی دلاور پیرو خط رهبر»، «غارتگر بیتالمال اعدام باید گردد» و «ای رهبر آزاده آمادهایم آماده» قدم بر شیشه خوردههای شکسته شده از درگیریهای دیشب در خیابان ولیعصر (عج) میگذاشتند سر تقاطع مطهری به حامیان میرحسین موسوی برخوردند. این تصادم پیش روی چشم نیروی انتظامی که با دقت مراقب حیثیت و سلامت حاضران در خیابان بودند با آرامش تمام رخ داده بود. اما طولی نکشید که جمعیتی موتورسوار عازم صحنه شدند و خواستند که جمعیت مجتمع در کنار خیابان ولیعصر (عج) را متواری سازند ولی با مقاومت جمعیت که تعدادشان زیاد نیز نبود مواجه شدند. مقاومتی که به درگیری میان لباس شخصیها با تمام جمعیت منجر شد.
نظر شما