به گزارش خبرآنلاین، این معما مربوط به یکی از شاهکارهای گمشده داوینچی است. پروفسور مائوریتزو سراچینی که در کتاب «رمز داوینچی» نوشته دن براون از او نام برده شده میخواهد با استفاده از جدیدترین فناوریهای قرن بیست و یکم معمایی 500 ساله را حل کند.
او و گروهش در حال ساختن دستگاه اسکن با اشعه نوترون و ردوربینی با اشعه گاما هستند. این دو دستگاه به محققان کمک میکند تا متوجه شوند آیا زیر لایه نقاشی اثر واساری متعلق به دوران رنسانس ردی از اثر از داوینچی به نام «نبرد آنگیاری» وجود دارد یا خیر.
پروفسور سراچینی معتقد است این اثر که داوینچی کشیدن آن را در سال 1505 آغاز کرد زیر تابلو نبرد فعلی کشیده شده است. تابلو نبرد فعلی در قصر دوران رنسانس وچیو در فلورانس بر دیوار است.
او با استفاده از تصویرپردازی گرمایی نشان داده فضایی باریک بر دیوار پشت این نقاشی وجود دارد. تابلو فعلی «نبرد مارکیانو در دره چیانا» اثر جورجو واساری دیگر استاد دوران رنسانس است.
فقط دو دستگاه اشعه گاما و دوربین اشعه نوترون میتوانند این ادعا را ثابت کنند که آیا اثر بزرگ لئوناردو داوینچی با وجود گذر قرنها جان سالم به در برده یا اینکه از بین رفته است.
این گروه کارآگاهان هنری-علمی که در دانشگاه کالیفرنیا فعالیت میکنند معتقد هستند این دو دستگاه ذرات رنگ مانده بر دیوار را تشخیص میدهند. اما آنها برای تکمیل پروژه خود به دو میلیون و 500 هزار دلار سرمایه نیاز دارند.
پروفسور سراچینی گفت: «این نوع فناوری تاکنون در هنر و معماری به کار نرفته است. این پروژه به ما کمک میکند خیالمان را بابت وجود تابلو «نبرد آنگیاری» راحت کنیم. فقط مسئله پول و سرمایه در میان است. اگر نقاشی باقی مانده باشد در شرایط خوبی است چون پشت تابلو مهر و موم بوده است.»
سراچینی همچنین احتمال میدهد واساری شاهکار لئوناردو داوینچی را با ساختن دیواری کاذب حفظ کرده است.
نکته جالب این است که بالای نقاشی این نوشته به چشم میخورد؛ «بگرد و خواهی یافت.» در این تالار شش تابلو وجود دارد و فقط همین یک جمله به چشم میخورد. سراچینی در خاتمه گفت: «چه دلیلی برای نوشتن این جمله وجود دارد؟ آن هم آن بالا که دیدنش بسیار دشوار است. حتما پشت این کار منظوری نهفته است.»
تلگراف / 17 نوامبر
نظر شما