رییس همایش روز جهانی فلسفه گفت: ایران کشوری است که چراغ فلسفه هرگز در آن خاموش نشده و این چراغ امروزه نیز روشنی بخش فضای فکری، علمی و معنوی کشور ماست.

به گزارش ایرنا، حدادعادل در همایش بین المللی فلسفه در ایران اظهار داشت: شما به کشوری سفر کرده اید که با تاریخ کهن چند هزار ساله خود وارث یکی از چند تمدن بزرگ تاریخ بشر است. ملتی که تاریخ خود را با جوهر عقلانیت، معنویت و خداپرستی، دینداری، عدالت‌خواهی و صلح طلبی نگاشته است.

وی افزود: شما مهمان ملتی هستید که در دامن خود دانشمندان، حکیمان، عارفان، فیلسوفان و شاعران بزرگی پرورش داده است.
حدادعادل گفت: ایران کشوری است که چراغ فلسفه هرگز در آن خاموش نشده است چراغی که امروزه نیز روشنی بخش فضای فکری، علمی و معنوی ایران است. ایران کشوری است که فلاسفه اسلامی امروز آن می‌تواند با افتخار سلسله استادان خود را با ذکر نام نسل به نسل بدون هیچ حلقه مفقوده‌ای تا هزار سال پیش به گذشته برگردانند.

وی با بیان این که امسال نیز همچون سال‌های گذشته روز جهانی فلسفه را گرامی می‌داریم گفت: جشن روز جهانی فلسفه امسال با موضوع 'فلسفه، نظر و عمل' در سطحی بالاتر و با حضور ده‌ها شخصیت از بزرگان فلسفه از کشورهای مختلف جهان و صدها استاد و دانشجوی فلسفه از دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه ایران برگزار می‌شود.

حداد عادل در خصوص معنای فلسفه گفت: نباید فلسفه را صرفا یک ورزش ذهنی و تفنن عقلی به حساب آورد و نباید آن را تنها مشتمل بر سخنان تعجب انگیز دانست.

وی توضیح داد: فیلسوفان بزرگ متفکرانی هستند که انسان در کانون توجه آنان قرار دارد و به سرگذشت و سرنوشت انسان می‌اندیشند.
وی گفت: ابن سینا فلسفه را کمال بخشیدن به نفع آدمی از طریق تصور امور و تصدیق حقایق نظری و عملی به اندازه توانایی آدمی می‌داند.

حدادعادل گفت: کسانی که معتقدند جهان امروز به سامان است و انسان معاصر می‌تواند با خاطری آسوده در این جهان زندگی کند نیاز به فلسفه ندارند اما کسانی که از جنگ و تجاوز و بی‌عدالتی در جهان امروز رنج می‌برند و از ویرانی بنیادهای اخلاقی و متلاشی شدن بنیان خانواده و برهم خوردن تعادل محیط زیست احساس خطر می‌کنند در پی یافتن علل این نابسامانی‌اند.

رییس همایش روز جهانی فلسفه ادامه داد: اگر فلسفه که میدان گسترده تعقل و تفکر و استدلال است نتواند به انسان برای خروج از این نابسامانی‌ها کمک کند از این همه فکر کردن، سخن گفتن، خواندن، شنیدن و گرد هم آمدن چه سودی می‌تواند حاصل شود.
وی با بیان این که فیلسوفان ممکن است با هم اختلاف نظر داشته باشند اما با یکدیگر دشمن نیستند افزود: آنها تلاش می‌کنند با ایجاد فضای مناسبی برای گفت‌وگو مانع خشونت و دشمنی شوند.

حدادعادل گفت: اگر مسایل بشر امروز با بحث، منطق، استدلال، تفکر و تعقل حل نشود در میدان‌های جنگ و در مجامع رسمی سیاسی بین‌المللی هم حل نخواهد شد؛ همان طور که شصت و چند سال از پایان جنگ جهانی دوم و آغاز تاسیس سازمان‌های بین المللی می‌گذرد از این سازمان‌ها بهره‌ای نصیب دنیا نشده است.

کنگره بین‌المللی گرامیداشت روز جهانی فلسفه دیروز در سالن همایش‌های کتابخانه ملی گشایش یافت.

کد خبر 110092

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 3 =