ایسنا: سید شمسالدین حسینی درباره راهکار دولت برای جلوگیری از کاهش سپردههای بلندمدت پس از هدفمند کردن یارانهها اظهار کرد: افراد میتوانند منابع خود را به بانک، بازار سرمایه یا فعالیتهای غیر مولد وارد کنند اما آنچه که به سلامت اقتصاد کمک میکند ورود منابع به بازارهای پول و سرمایه است.
وی ادامه داد: یکی از توفیقات دولت در چند سال گذشته این بوده که از تبدیل بازار کالاهای با دوام به بازارهای مالی جلوگیری کند و پول در جای مناسب خودش بکار گرفته شود. امروز دیگر بازارهایی مثل خودرو، موبایل یا مسکن بازارهایی برای سرمایهگذاری نیستند و صرفا از آن ها به عنوان یک کالای با دوام استفاده میشود. دولت توانسته وجوه مالی را به جریانهای مولد و سالم هدایت کند که این کار پس از هدفمند کردن یارانهها هم دنبال خواهد شد.
حسینی گفت: یکی از حوزههای سالم که هم به سپردهگذار خدمت میکند و هم به سرمایهگذار تسهیلات میدهد بازار پول است و منابعی که به صورت میان مدت و بلند مدت در حوزه بانکی بکار گرفته میشود.البته سپردههای کوتاه مدت هم برای نظام بانکی مفید هستند اما سپردههای بلندمدتتر را بهتر میتوان مدیریت کرد.
وی گفت: ما اواخر سال گذشته در تدوین بسته سیاستی ـ نظارتی برای سال 89 متوجه شدیم که متوسط مانایی و پایداری سپردهها بالاتر رفته است. این امر نشاندهنده این است که سپردهگذاران در کل ترجیح میدهند پولشان در بانک بماند چون هم امنیت دارد، هم سودآور است و هم در جهت خدمت و سازندگی بکار گرفته میشود.
وزیر امور اقتصادی ودارایی تاکید کرد: در هنگام هدفمند کردن یارانهها دولت تدبیری خواهد کرد که باز هم منابع مردم در بازارهای جذاب و سالم به گردش در بیاید و در دستور کارمان این است که حتی اگر مردم علاقهمند باشند بتوانند بخش کوچکی از این وجوه را هم از طریق سازوکاری در بازار پول و سرمایه به کار گیرند.
حسینی تصریح کرد: بنابراین یکی از برنامههای ما این خواهد بود که جذابیت ماندگاری پول را در بازار بانک و سرمایه بالا ببریم.
نظر شما