مراسم معرفی برگزیدگان نخستین دوره جایزه آواز ایرج بسطامی دوشنبه هشتم آذر در تالار وحدت برگزار میشود. این جایزه از سوی بنیاد ایرج بسطامی راهاندازی شده و دبیری آن را فاضل جمشیدی خواننده برعهده دارد.
چی شد که تصمیم گرفتید جایزه آواز را دربنیاد ایرج بسطامی راهاندازی کنید؟
من به عنوان یکی ازخوانندگان آواز ایرانی نسبت به آواز ایران احساس مسئولیت میکنم و نسبت به آواز ایران بدهکارم. با توجه به اینکه ایرج بسطامی یکی ازخوانندگان به نام ایران بود که ازمنطقه دور افتاده ای وارد عرصه موسیقی شد و درمدت زمان کوتاه فعالیتش تاثیر بسزایی در موسیقی ما گذاشت، تصمیم گرفتیم که این جایزه را با نام این خواننده راه بیندازیم. درنهایت با دستان خالی و با حمایت خانه فرهنگ گویا فراخوان جایزه را منتشر کرد، توانستیم اطلاعرسانی این جایزه را در شهر های مختلف انجام دهیم.
چرا شرط سنی 18 تا 30 سال را برای این جایزه گذاشتید؟
پیش از انتشار فراخوان جایزه در نشستی که با تعدادی ازاساتید موسیقی داشتیم؛ تصمیم گرفتیم که برای این جایزه شرط سنی 18 تا 30 سال را انتخاب کنیم. چون درسن 18 سالگی صدا به بلوغ و در 25 سالگی به اوج پختگی میرسد، ازاین رو دراین مقطع سنی صدای خوانندگان جوان دراوج قرار دارد که با شناسایی و تریبت درست میتوان به صدای مطلوبی دست یافت.
آیا برای شرکت دراین جایزه، دستگاه آوازی خاصی مد نظربرگزارکنندگان بود؟
نه. شرایط ارائه آوازدردستگاه های آوازی آزاد بود. اما دربخش تصنیف خوانی شرکت کنندگان باید یکی از تصنیفهای معروف را اجرا میکردند و شرکت کنندگان هم هنگام اجرای آواز و تصنیف آزاد بودند. ما با برگزاری این جایزه قصد نداشته و نداریم که استاد آواز کشف کنیم، ما درصدد کشف استعدادهای جوان هستیم.
داوری این آثاررا چه کسانی برعهده داشتند و چه ملاک هایی برای داوری داشتید؟
داوری این جایزه را معصومه مهرعلی، حسام الدین سراج ، هنگامه اخوان، احمد ابراهیمی و خودم بر عهده داشتیم. ملاکهای ما برای داوری صداهای رسیده؛ وسعت صدا، رنگ صدا، تحریرها، تلفیق شعر و موسیقی، رعایت ریتم و درستخوانی بود که تمام امتیازها توسط کامیپوتر جمعبندی شد تا داوری سالمی داشته باشیم و عدالت برای همه خوانندگان اعمال شود.
آیا این حرکت شما درمقابل مسابقاتی که توسط خوانندگان و آهنگسازان لس آنجلسی درکشورهای همسایه برگزار میشود، شکل گرفته است؟
یکی از اهدف ما مقابله با هجوم بی رحمانه موسیقی و آوازهای کم ارزشی است که از سوی خوانندگان لس آنجلسی درکشورهای همسایه برگزارمی شود و جوانان ایرانی نیز با پرداخت هزینههای گزاف دراین مسابقات شرکت میکنند. ما قصد داریم با هرگونه حرکت انحرافی و بی ارزش که گوهر موسیقی و آواز ایرانی را خدشه دار میکند، مقابله کنیم و اگر هرسال حداقل شش صدای جدید را معرفی کنیم در فاصله زمانی کوتاهی هم خوانندگان بی شماری خواهیم داشت و هم با رنگهای متعددی در آواز و موسیقی ایرانی روبرو میشویم.
پس ازاعلام برگزیدهها وانتشار فراخوان دور دوم جایزه، شرکت کنندگان و برگزیدگان این جایزه را رها میکنید؟
ما قصد داریم زمینه همکاری این خوانندگان جوان را با مدرسان موسیقی و گروههای آوازی فراهم کنیم. امیدواریم که شرکتهای موسیقی و شرکتهایی که هزینههای هنگفتی برای کارهای تبلیغانی میکنند برای حوزه فرهنگ و هنراحساس مسولیت کنند و ازاین حرکت ما حمایت کنند و بزودی شاهد انتشار آلبوم های برگزیدگان این جایزه باشیم.
ر
نظر شما