فیلم سینمایی «مولانای بزرگ» به تعبیر اصلانی نگاهی عمیق و دقیق به زندگی مولانا جلالالدین بلخی دارد و در مقابله با تصاویر نادرست و ناشایست ارائه شده از زندگی و تفکر مولانا و روابط او با شمس ساخته خواهد شد. اصلانی که تعلق خاطر خود را به موضوعات تاریخی با ساخت مجموعههای تلویزیونی، مستندها و دو فیلم سینمایی «آتش سبز» و «شطرنج باز» نشان داده قصد خود را از ساخت این فیلم تنها مقابل دوربین بردن فیلمی مستند و تحقیقی از زندگی مولانا نمیداند و در واقع این کار را تأکیدی بر نظریهای بنیادین که مولانا در ادبیات، روایتگری و داستانپردازی دارد عنوان میکند.
اصلانی در این فیلم قصد دارد با رویکرد باختین به عنوان آخرین نحو ادبی که رویکردی آزاد به زبان و گسترش آن است به مولانا بپردازد و به گفته خودش اینجاست که مولانا را میتوان به عنوان بنیانگذار رمان مطرح کرد. کارگردان «آتش سبز» با اشاره به «رساله سپهسالار» و «مناقبالعارفین» به عنوان منابع خود در نگارش این فیلمنامه میگوید: «تفسیرها و تعبیرهای حاج ملاهادی سبزواری بر دفتر اول مثنوی گویاتر از دیگر آثار است که متأسفانه ناقص مانده و فقط شامل دفتر اول مثنوی میشود. با این حال توجه ویژه به الهام از این منبع ارزشمند در نوشتن فیلمنامه دارم.
در کنار این آثار تلقی خود از مولانا و آثار واندیشهاش را مبنا قرار داده و توجهی به تلقی معاصر ندارم.» کارگردان «آتش سبز» با اشاره به همکاری مراکز فرهنگی متعدد در ساخت این فیلم تأکید میکند این مراکز منتظر یک مرجع رسمی حرفهای سینمایی هستند تا محوریت ساخت این فیلم را برعهده بگیرد.
به گفته اصلانی هسته اصلی این فیلم را پرداخت به داستان زندگی مولانا تشکیل میدهد. او تأکید دارد که در ساخت این فیلم به سمت فرم سینمای هالیوود نمیرود و سعی میکند ساز و کار متفاوتی از شیوه اجرا و پرداخت به زندگی و اندیشه مولانا داشته باشد.
نظر شما