در حالی‌که قرار است دوره جدید مذاکرات ایران و 1+5 در روزهای دوشنبه و سه‌شنبۀ هفتۀ جاری و با حضور نمایندگان ایران، ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، روسیه، چین و آلمان صورت پذیرد، ظاهراً مبنای این مذاکرات مورد اجماع تمام طرف‌های مذاکره نیست.

به گزارش خبرآنلاین گرچه بر اساس اعلام دفتر دبیر «شورای عالی امنیت ملّی» طی نامه‌ای به دفتر «کاترین اشتون» مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام شده که گفتگوها در سوئیس بر مبنای نامه 15 تیرماه 1389 (6 جولای 2010) دکتر جلیلی به کاترین اشتون انجام خواهد شد، اما وزیر خارجه آمریکا از بازنگری در پیشنهاد وین سخن می‌گوید. 

بنابر گزارش وب‌سایت خبرگزاری «آسوشییتدپرس» روز چهارشنبۀ گذشته وزیر خارجۀ آمریکا در مورد دور جدید مذاکرات ایران و 1+5 مدعی شد [پیشنهاد] توافق تبادل اورانیوم که در اکتبر سال 2009 [پاییز 1388] اعلام شد، باید مورد بازنگری قرار گیرد و در برگیرندۀ این واقعیت باشد که ایران از آن تاریخ تا کنون اورانیوم غنی شدۀ بیشتری تولید کرده است. منظور هیلاری کلینتون پیشنهادی بود که  بر اساس آن ایران اورانیوم با غنای کم خود را برای غنی سازی بیشتر به روسیه می داد، روسیه نیز پس از غنی سازی اورانیوم باید آن را در اختیار فرانسه قرار می‌داد تا آن را تبدیل به میل سوختی کند.

در نامۀ جلیلی به اشتون صحبتی از تبادل سوخت به میان نیامده و جلیلی در نامۀ 15 تیر خود سه پرسش اساسی مطرح کرده است: 
- هدف از گفتگوها برای تعامل و همکاری است یا ادامۀ روند دشمنی و تقابل با حقوق ملت ایران؟
- آیا به منطق گفتگو که لازمۀ آن اجتناب از هرگونه تهدید به فشار است، التزام خواهید داشت؟
- برای روشن شدن مبانی مشترک گفتگو ، نظر روشن و صریح شما دربارۀ سلاح هسته‌ای رژیم صهیونیستی چیست؟

البته به گزارش «آسوشییتدپرس» وزیر امور خارجۀ آمریکا در یک کنفرانس خبری پس از حضور در «نشست سازمان امنیت و همکاری اروپا» با لحن متفاوتی نسبت به گذشته که صرفاً موضوع هسته‌ای را دستور کار جلسات مشترک اعلام می‌کرد، اظهار داشت این مذاکرات می‌تواند فراگیرتر باشد اما مسألۀ هسته‌ای در مرکز آن قرار دارد. 

سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان امروز در کنفرانس خبری تصریح کرد که مسیر آینده براساس رفتار طرف مقابل تنظیم خواهد شد.

وی تاکید کرد: سوالات و پیشنهادات‌مان‌ را به صراحت در نامه 15 تیرماه اعلام کردیم.

دبیر شورای هالی امنیت ملی کشورمان در نامه 15تیرماه به کاترین اشتون نوشته بود:

«جمهوری اسلامی ایران در اردیبهشت 87 بسته‌ای برای موضوع گفت‌وگوها پیشنهاد کرد و در گفت‌وگوهای "ژنو 1" در تیرماه 87 و "ژنو 2" در مهرماه 88 به صراحت اعلام کرد که حول بسته مزبور حاضر به گفت‌وگو است و این موضوع در مصاحبه‌های مطبوعاتی پس از گفت‌وگوها نیز با حضور سولانا به صراحت ابزار و در آخرین گفت‌وگوی تلفنی با سولانا نیز مورد تاکید قرار گرفت. از این رو هرگونه جهت‌گیری متفاوت، حرکتی ارتجاعی و غیرسازنده است که مورد پذیرش ملت ایران قرار نمی‌گیرد. 

درباره تقاضای شما برای گفت‌وگو در موضوع هسته‌یی، چنان که در بسته پیشنهادی جمهوری اسلامی ایران آمده است، جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود را برای گفت‌وگو و همکاری در زمینه خلع سلاح هسته‌یی، جلوگیری از اشاعه سلاح‌های هسته‌یی و نیز بررسی چگونگی همکاری برای استفاده همه اعضاء NPT از فن‌آوری صلح‌آمیز هسته‌یی اعلام کرده است.»
  
/117ف

کد خبر 113047

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین