۰ نفر
۱۴ آذر ۱۳۸۹ - ۱۰:۴۱

حسین توکلی

زهرا تالانی- سال 85 که قانون نحوه ساماندهی پذیرش دانشجو در دانشگاهها تحت عنوان قانون حذف کنکور در مجلس تصویب شد تاکنون اقدام جدی برای اجرای آن صورت نگرفته است از این رو مسئولان دولت و مجلس در سال گذشته تصمیم به تأخیر در اجرای قانون حذف کنکور گرفتند.

براین اساس با وجود تصویب قانون حذف کنکور سراسری در مجلس شورای اسلامی، وزارتخانه‌های علوم و آموزش و پرورش موفق به ایجاد هماهنگی در این راستا و اجرای مقدمات برای حذف کنکور نشدند و وزیر علوم در آبان ماه 88 پیشنهاد به تعویق افتادن اجرای قانون حذف کنکور را ارائه داد . از این رو به گفته حسین توکلی معاون اجرایی سازمان سنجش کشور قرار شد سال 93 کنکور سراسری حذف شود.

وی می گوید: باید به این سمت حرکت کنیم که همه داوطلبان بتواند وارد آموزش عالی کشور شوند و در واقع این خود حذف کنکوراست. اما اگر حذف به این منظور است که هیچ ضابطه‌ای برای ورود یک داوطلب به دانشگاه وجود نداشته باشد، این موضوع در هیچ جای دنیا وجود ندارد.

خبرهای متفاوتی از حذف کنکور تا کنون منتشر شده است. بالاخره آیا کنکور سراسری حذف خواهد شد؟

این موضوع از زوایای مختلف بررسی شد و کارگروه به این نتیجه رسید که حذف کنکور زودتر از سال 92 امکانپذیر نیست . بنابراین طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی و ضوابط مشخص شده، کنکور سراسری باید حذف شود. اما با توجه به حجم کار اجرایی ، پیش‌بینی شده که از سال 93 کنکور سراسری حذف شود.

برای حذف کنکور نیاز به چه مقدماتی است؟

 کمیته کارگروه باید تشکیل شود تا بتواند برنامه‌ریزی لازم را برای حذف کنکور و فراهم کردن زیرساخت‌های آن انجام دهد. همچنین تا این سال وزارتخانه های مجری باید زیرساختهای حذف کنکور را فراهم و در مورد کیفیت امتحانات نهایی دبیرستان و سایر همکاری های این وزارتخانه تصمیم گیری کنند.

همچنین حذف کنکور منوط به این است که نمرات و سوابق تحصیلی مقاطع مختلف دبیرستان استاندارد شده و امتحانات مذکور به صورت نهایی برگزار شود. در واقع این موضوع باعث می شود که استرس افراد از کنکور وارد دبیرستان شود.

بنابراین یکی از الزامات اجرای این طرح ارتقای ارتباطات سیستماتیک بین وزارتخانه‌های علوم و آموزش و پرورش خواهد بود؟

دقیقا. تحقق این طرح نیازمند زیر ساختهای اساسی است. در این راستا باید سیستم ارسال، جمع آوری نمره و مسائل حفاظت از امتحانات در آموزش و پرورش دیده شود، چرا که باید نمرات در یک برهه زمانی کوتاه به سازمان سنجش ارسال شود تا مرحله سنجش، گزینش و انتخاب رشته و غیره انجام شود.

با حذف کنکور شرایط پذیرش دانشجو چگونه خواهد بود؟

 براساس سوابق تحصیلی داوطلبان، امتحان سال دوم و سوم دبیرستان و دوره پیش‌دانشگاهی به صورت نهایی و سراسری در کشور برگزار می‌شود و امر پذیرش دانشجو صورت می‌گیرد.

 در حال حاضر ظرفیت پذیرش دانشجو در کشور طی دوره‌های مختلف روزانه، دانشگاه‌های دولتی، مجازی، بین‌الملل، شبانه، نیمه حضوری، دانشگاه پیام نور، موسسه‌های آموزشی غیرانتفاعی، غیردولتی، علمی کاربردی، آموزش‌های فنی و حرفه‌ای وابسته به آموزش و پرورش بیشتر از تعداد داوطلبانی است که متقاضی ورود به آموزش عالی هستند.

طبق این ضوابط با ملاحظه‌هایی که در نظر گرفته می‌شود امر پذیرش دانشجو صورت می‌گیرد و مشکلی نیز وجود نخواهد داشت.

در اینصورت ایا امکان پذیرش همه داوطلبان وجود دارد؟

درحال حاضر ظرفیت‌های بسیار خوبی در آموزش عالی کشور ایجاد شده است و اینکه از هر 2 داوطلب یک نفر می‌تواند وارد دانشگاه شود یک پیشرفت بسیار خوبی است که اتفاق افتاده است.

باید به این سمت حرکت کنیم که همه داوطلبان بتواند وارد آموزش عالی کشور شوند و در واقع این خود حذف کنکوراست. اما اگر حذف به این منظور است که هیچ ضابطه‌ای برای ورود یک داوطلب به دانشگاه وجود نداشته باشد، این موضوع در هیچ جای دنیا وجود ندارد.

عده ای از کسانی که داوطلب آزمون کنکور هستند ممکن از به اصطلاح پشت کنکوری باشند. تکلیف آنها چه می شود؟

همان طور که می دانید به دلیل اینکه کنکور حذف و پذیرش بر اساس نمرات امتحانات نهایی صورت می گیرد نمرات سال سوم و پیش دانشگاهی نیز در پذیرش دانشجو لحاظ می شود عنوان شد که باید زمانی اقدام به حذف کنکور کنیم که اکثریت داوطلبان کنکور سابقه تحصیلی داشته باشند. برای همین حذف آن به تعویق افتاد.

در حال حاضر 42 تا 43 درصد داوطلبان کنکور ورودی جدید هستند و بقیه پشت کنکوری اند که ممکن است بخشی از آنها سوابق تحصیلی نداشته باشند، اما با حذف کنکور در سال 93، حدود 85 درصد داوطلبان شرکت کننده دارای سوابق تحصیلی هستند.

آیا سیستم‌های ما آمادگی این مساله را دارند تا این مراحل از طریق ارتباطات آنلاین و بدون اشتباه انجام شود؟

از آنجاکه پس از حذف کنکور، سوابق تحصیلی دانش آموزان ملاک پذیرش دانشجو خواهد بود، بر اساس یکی از بندهای این طرح کمیته ساماندهی و برنامه‌ریزی کنکور باید برای آن دسته از داوطلبانی که سوابق تحصیلی ندارند، نسبت به تطبیق سوابق اقدام کند، چرا که تنها داوطلبان دارای دیپلم نظری سوابق تحصیلی دارند و داوطلبان فنی و حرفه‌ای و کار و دانش سوابق تحصیلی ندارند.

فواید حذف کنکور  به نظر شما چیست؟

به عقیده من ،غربال شدن دانش آموزان و شرکت در دانشگاه و جذب شدن بسیاری از آنان به بازار کار براساس استعداد و علاقه طبق نیاز جامعه، جهت دادن تحصیلات دانش آموزان به سوی کسب مهارتهای مقدماتی مورد نیاز برای ادامه تحصیل در دانشگاههای کشور و کاهش فشار روانی ناشی از تب کنکور که تاکنون موجب آسیبهای اجتماعی فراوانی در قشر جوان جامعه شده است برخی از مزایای حذف کنکور است.

ص/134

کد خبر 113591

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • سوگند A1 ۱۷:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۸
    1 0
    چه ببببببدددد

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین