مهم ترین اظهارات حجتالاسلام والمسلمین «علی سعیدی» نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در یادواره لالههای محراب ویژه گرامیداشت 340 شهید روحانی استان فارس در شیراز را در ادامه به نقل از ایسنا بخوانید.
الزامات پاسداری از گفتمان فقاهتی امام خمینی
* تاریخ 100 ساله ایران نشان میدهد که چهار گفتمان و نظریه پایدار یعنی لیبرالی غربی، لیبرالی ملی گرایی، چپ مارکسیستی و دینی و فقاهتی در کشور رایج بوده است.
*گفتمان دینی و فقاهتی با مدل حکومت نبوی و علوی به دنبال استقرار دین در اداره کشور بود.
* در مسائلی مثل ماجرای قرارداد رویترز، جنبش تنباکو، نهضت مشروطیت، نهضت ملی شدن صنعت نفت و انقلاب اسلامی به خوبی تقابل گفتمان دینی و فقاهتی به رهبری روحانیت با دیگر گفتمانها قابل مشاهده است.
*این گفتمان به رهبری امام خمینی در انقلاب اسلامی جامه عمل پوشید و بر دیگر گفتمانها غالب و حاکم شد.
*ریشه گفتمان دینی و فقاهتی در آموزههای رسول اکرم(ص) و امام علی(ع)، است.خداوند اراده کرده در مسأله بعثت انسان را با قانون و مدیریت برتر به کمال برساند.
* اعتقاد به مشروعیت رهبری اسلامی در برابر مسائل اجتماعی و سیاسی، اعتقاد به مشروعیت قوانین و مقررات، اعتقاد به جامعیت دین و پیوستگی دین و سیاست، اعتقاد به منبع وحیانی در کنار عقل و حس، اعتقاد به اصل طریقت آزادی در برابر اصالت هدف در آزادی، اعتقاد اصل تعبد به احکام الهی، اصالت کمال در برابر اصالت سود و لذت و اعتقاد به معرفت وحیانی در برابر نسبی گرایی را از مهمترین معیارهای گفتمان دینی و فقاهتی به رهبری امام خمینی و روحانیون است.
*بعد از انقلاب اسلامی 2 نوع گفتمان دیگر در برابر فقه جواهری به رهبری امام خمینی و مقام معظم رهبری ایجاد شد از جمله گفتمان لیبرال دموکراسی، به رهبری بازرگان، گفتمان لیبرال سوسیالیسم به رهبری بنی صدر و منافقین.
*گفتمان مجمع روحانیون مبارز در بیانیه خود منشأ قدرت را از مردم میداند و این گفتمان با گفتمان امام خمینی مخالف است.
اختلافات فکری آیت الله منتظری و امام خمینی(ره)
*بزرگترین هنر امام خمینی این بود که در زمان حیاتش مشکل جانشین رهبری را حل کرد.
مواضع مجلس ششم
*برخی آقایان میگویند از نوک انگشت تا موهای سرم از آمریکا میترسد، اما مقام معظم رهبری به شدت در مقابل آمریکا پایداری میکنند و به رسالت خود فکر میکنند.
* نگاه امام و رهبری به موضوع فلسطین ابزاری نبوده و رسالت محور است. آیتالله العظمی گلپایگانی به صورت غیرعلنی و مکتوب نظرات خود را به مقام معظم رهبری منعکس میکردند و اجازه نمیدادند علنی شدن اختلافات گفتمانی، باعث تضعیف مقام معظم رهبری شود.
*نگاه به نهادها، نگاه به دولتها و نگاه به منشأ قدرت در گفتمانها مختلف و بعضاً مخالف هم هستند.
* اگر منشأ قدرت را خدا بدانیم باید نهادی مثل شورای نگهبان را روی سر بگذاریم که تضمینی برای حفاظت از اسلام و انقلاب است.
* حادثه عاشورا ناشی از بسترسازی گفتمان قریش در برابر گفتمان نبوی است. پس از رحلت رسول اکرم (ص) گفتمان قریش حاکم شد تا برای گفتمان اموی بسترسازی در برابر گفتمان نبوی کند.
* اولین راه گسترش گفتمان خمینی و خامنهای، شناخت دقیق از این گفتمان در برابر دیگر گفتمانهاست.
* ملاک امروز جامعه گفتمان "روح الله" و "سید علی" است.در دومین مرحله باید دقت کنیم هر کسی برای مناصب انتخاب میکنیم، باید به گفتمان روحالله اعتقاد و الزام علمی و عملی داشته باشد.
*روحانیت تضمینی است برای استمرار گفتمان امام خمینی (ره)به شرط آنکه در برابر آن احساس مسؤولیت کند.
/ش
نظر شما