رحیم ممبینی ظهر امروز در یک نشست مطبوعاتی با تصریح ویژگیهای بودجه سال آینده کل کشور اظهار داشت: تامین مصارف هزینهای بودجه معمولا به این روش انجام میشده است که یکی از این موارد درآمدهای غیر نفتی است وزارت نفت هر ساله مالیات و سود سهام را براساس فروش نفت در آن سال به دولت پرداخت میکرده که این عدد در سال گذشته 19 هزار میلیارد تومان بوده است.
وی افزود: مابهالتفاوت این عدد با میزان مصارف بودجه حدود سه هزار میلیارد تومان است که این عدد از طریق مالیات و سایر درآمدهای دولت تامین میشده است.
ممبینی تصریح کرد: در بودجه سال 89 سود علیالحساب فروش نفت به عنوان یکی از منابع اعتبارات هزینهای با تصمیم مجلس تغییر کرد و مقرر شد چیزی تحت عنوان مالیات و سود سهام نفت در بودجه منظور نشود لذا فاصله بین درآمدهای مالیاتی و اعتبارات هزینهای عددی در حدود 20هزار میلیارد تومان شد.
وی با بیان اینکه دولت در تامین این اعتبارات دو کار انجام داد گفت: اولین اقدام دولت مهار مصارف هزینهای بودجه است، در این کار تقریباً تمام تعهداتمان را انجام دادیم یعنی بودجه 90 با این شیوه کاملا انقباضی خواهد بود.
معاون بودجه معاونت برنامهریزی راهبردی رئیسجمهور دومین اقدام دولت را برای تامین اعتبارات هزینهای بودجه، افزایش ظرفیتهای مالیاتی بودجه ذکر کرد و عنوان داشت: برای مکانیزه کردن درآمدهای مالیاتی سال آینده 70 میلیارد تومان برای اجرای طرح جامع مالیاتی پیشبینی شده است.
وی با بیان اینکه با وجود آنکه طی سالهای گذشته اقدامات بسیاری برای بالفعل کردن درآمدهای مالیاتی انجام شده است، خاطر نشان کرد: همین اقدامات موجب شد تا در شش ماه اول امسال درآمدهای مالیاتی استانی هزار و 40 میلیارد تومان مازاد درآمد داشته باشند.
وی در پاسخ به این سوال که عمدهترین مصارف هزینهای بودجه چه بخشهایی است، گفت: عمدهترین مصارف حقوق و مزایا هستند. کل بودجه هزینهای سال 89، 73 هزار میلیارد تومان بوده که 69 هزار میلیارد تومان آن اعتبار هزینهای است.
وی ادامه داد: دو هزار میلیارد تومان برای هدفمند کردن یارانهها در بخش اعتبارات هزینهای و دو هزار میلیارد تومان دیگر نیز مازاد بر لایحه پیشبینی شده بود. از رقم 73 هزار میلیارد تومان کل بودجه هزینهای 50 هزار میلیارد تومان پرداخت خالص هزینه است.
این مقام معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور با تاکید بر این نکته که بودجه سال 90 کل کشور در بخش اعتبارات هزینهای انقباضی خواهد بود گفت: بودجه انقباضی به این معنا نیست که از ارقام بودجه کم شود بلکه منظور این است که دست و دلبازی دولت در قوانین هزینهای انقباضی خواهد بود. از همینرو قصد داریم اعتبارات هزینهای را 2 درصد کمتر از پیشبینی نرخ تورم سال آینده ببینیم.
وی بدون هیچ توضیحی در خصوص میزان پیشبینی دولت از نرخ تورم سال آینده که قرار است مبنای تدوین بودجه سال 90 قرار بگیرد گفت: نمیتوانم هیچ پیشبینی ارائه کنم باید ببینیم تورم سال 90 چقدر است. پیشبینی 2 درصد کمتر از تورم برای منابع هزینهای مربوط به شرایط عادی و بدون در نظر گرفتن اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها خواهد بود.
وی در پاسخ به سوال دیگری که در خصوص میزان افزایش حقوق کارکنان دولت است، گفت: چون هنوز احکام قانون برنامه پنجم قطعی نشده در این رابطه نمیتوانیم عددی را اعلام کنیم. اما دولت در ارتباط با حقوق کارکنان در بودجه سال 89 این حکم را که افزایش حقوق کارکنان متناسب با نرخ تورم باشد مستثنی کرد.
معاون بودجه معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور از ارائه لایحه بودجه تا 15 دی ماه به مجلس خبر داد و علت تاخیر دولت در ارائه لایحه بودجه سال آینده را آماده نبودن احکام قانون برنامه چهارم ذکر کرد.
وی گفت: ما مشتاقانه منتظر احکام برنامه بودیم زیرا 28 بند از ماده 199 ماهیت بودجهای داشت که دولت باید در تدوین لایحه بودجه آنها را لحاظ میکرد.
وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص اصلاحیه بودجه 89 نیز گفت: انشاءالله امسال اصلاحیه بودجه نخواهیم داشت. ممکن است در بعضی دستگاهها صندوقهای بازنشستگی با مشکلاتی روبرو باشند که از طریق مدیریتی این مشکلات را جبران میکنیم.
ممبینی با اشاره به تفاوت بودجه امسال با بودجه سال آینده گفت: از آنجا که در سیاستهای کلی برنامه پنجم دولت ملزم به اجرای بودجهریزی عملیاتی بخشی از طرحهای عمرانی به این شیوه تهیه شده. همچنین قرار است در بودجه سال آینده هم تمام ردیفهای بودجهای مورد بازبینی قرار بگیرند.
وی از تشکیل یک کار گروه به همین منظور خبر داد و گفت: این یک گام به جلو است و با توجه به تاکید آقای عزیزی معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور در اصلاح ردیفهای بودجهای در بودجه 90 برخی ردیفها که فاقد کارآیی و اثربخشی هستند حذف خواهند شد.
وی افزود: مثلا ردیفهایی داریم که موضوع هزینه آن مشخص نیست. برای اصلاح آن از منطق بودجهریزی عملیاتی استفاده خواهیم کرد.
اصلاح ردیفهای متفرقه
ممبینی همچنین از بازبینی ردیفهای متفرقه در بودجه سال آینده خبر داد و گفت: با دستور آقای دکتر عزیزی قرار است ردیفهای مربوط به اعتبارات استانی به استانها منتقل و برخی از ردیفهایی که ماهیت ملی دارند بین دستگاهها تقسیم شوند.
به گفته وی منابع ردیفهای متفرقه در بودجه 89 حدود 20 هزار میلیارد تومان است که در بودجه 90 اصلاح خواهند شد.
معاون بودجه معاونت برنامهریزی وزارت راهبردی رئیسجمهور همچنین درباره منابع عمرانی بودجه 90 نیز گفت: آنچه مسلم است این که کشور نیازمند توسعه زیرساختار به همین منظور با تصمیم دولت و شورای اقتصاد مقرر شده تا بخشی از منابع مورد نیاز بودجههای عمرانی در سال آینده از محل جذب سرمایهگذاری خارجی تامین شود.
وی افزود: حتی یکی از کشورها اعلام آمادگی کرده که 40میلیارد دلار که در واقع دو برابر کل منابع عمومی ما است در پروژههای عمرانی کشور سرمایهگذاری کند. جذب منابع مورد نیاز بودجه عمرانی بستگی به ایجاد جذابیت برای سرمایهگذاران خارجی دارد.
ممبینی در پاسخ به سوالی در خصوص اعتبارات متروی تهران نیز گفت: تا به امروز 60 درصد اعتبارات در نظر گرفته شده در بودجه 89 به مترو تهران پرداخت شده است. میزان کمک این دولت به مترو بسیار بیش از دولتهای گذشته بوده است.
ابلنا نوشت: معاون بودجه معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور اعلام کرد: اعتبارات هزینهای بودجه 90معادل 2 درصد کمتر از پیشبینی نرخ تورم سال آینده خواهد بود.
کد خبر 113992
نظر شما