به گزارش خبرآنلاین رسانههای غربی به اظهار نظرهای رسمی اکتفا نکرده و سعی میکنند با استفاده از منابع خود از میان دیپلماتهای حاضر در ژنو، ناگفتههای این نشست را برملا سازند. البته این ولعِ رسانهای به خوبی از طرف دیپلماتها هدایت شده و بدل به ابزار «جنگ روانی» میشود.
در این میان روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» بیکار ننشست و روز چهارشنبه این تیتر را در وبسایتش منتشر کرد: «اتحادیۀ اروپا در عوض نظارت سازمان ملل، برنامۀ هستهای ایران را تأیید کرد».
بنابر گزارش خبرآنلاین «هاآرتص» نوشت منابع دیپلماتیک به آن گفتهاند که «اشتون» در نشست اخیر ژنو پیشنهاد سازشی را ارائه کرده است.
این روزنامۀ چهارشنبه مدعی شد منابع دیپلماتیک به آن اطلاع دادهاند که «اتحادیۀ اروپا در حال طرح این پیشنهاد است که اگر ایران با نظارت شدید سازمان ملل بر برنامۀ هستهایش موافقت کند، این کشور مجاز است به روند غنیسازی اورانیومش ادامه دهد.»
هاآرتص مدعی است که ظاهراً این موضوع طی گفتوگوهای اخی ایران و 1+5 در ژنو مطرح شده است. بر اساس این طرح، اگر تهران با نظارت تنگاتنگ «سازمان بینالمللی انرژی اتمی»، از جمله کنترلهای سرزده موافقت کند، قادر خواهد بود تا به غنی سازی اورانیوم ادامه دهد.
این روزنامه به نقل از منابع دیپلماتیک نوشت: این پیشنهاد با جزئیات بیشتر در دور بعدی گفتوگوها در استانبول اوائل سال میلادی جدید مورد بحث قرار خواهد گرفت.
به نوشتۀ این روزنامه این ابتکار عمل، که به شکل کلی در نشست ژنو مورد بحث قرار گرفته، توسط «کاترین اشتون» مسؤول سیاست خارجی اتحادیۀ اروپا در ژنو هدایت شده است.
این منابع به روزنامه صهیونیستی هاآرتص گفتند: دولت آمریکا از اینکه اتحادیۀ اروپا و اشتون خود را در جبهۀ مقدم تلاشهای بینالمللی برای حل برنامۀ هستهای ایران برآمدهاند، «ذوقزده» نشده اما، آمریکا تمایل داشت تا در صورتیکه ایران بلندپروازیهایش را متوقف کند، اجازه دهد اتحادیۀ اروپا نقش محوری پیدا کند.
ترجمه: رضا دانشمندی
/117ف
نظر شما