در این مطالعات مشخص شد در یک روز عادی در مدرسه، دانشآموزان، معلمان و کارکنان این مدرسه 762 هزار و 868 بار از فاصله نزدیک یکدیگر عبور کردند که هر کدام از این زمانها میتواند فرصت بالقوهای برای انتشار بیماری به حساب بیاید.
مارسل سالات استادیار بیولوژی دانشگاه پنسیلوانیا استیت در این باره گفت: آنفولانزا مانند سرماخوردگی از طریق قطرات بسیار ریز حاوی ویروسها منتقل میشود.
زمانی که فرد مبتلا عطسه یا سرفه میکند این قطرات بسیار ریز منتشر شده و ممکن است تا ساعتها در فضا باقی بمانند. اگرچه هنوز مشخص نیست شما باید چه فاصلهای از یک بیمار داشته باشید تا آنفولانزا به شما منتقل شود، اما تحقیقات نشان میدهد یک گفتگوی کوتاه هم برای انتقال عوامل بیماریزا کافی است.
سالات در این باره گفت: با استفاده از اطلاعاتی که از این سنسورها جمعآوری شده است ما یک شبکه ارتباطی ساختیم. به این ترتیب ما میتوانیم پیشبینی کنیم در زمانهای شیوع ویروسهایی مانند آنفولانزای خوکی چه تعداد از دانشآموزان ممکن است به این بیماریها دچار شوند.
دانیل جینی استاد بیوپزشکی دانشگاه اوهایو استیت در این باره گفت: بررسی چگونگی انتشار بیماریهای عفونی در محیطهای شلوغ بسیار پیچیده است. علاوه بر شکل بیماری، محیطهایی که بیماری در آنها شیوع پیدا میکند و حتی آب و هوا هم میتواند روی روند انتقال آن تاثیرگذار باشد.
یکی دیگر از مهمترین فاکتورها در این زمینه شیوه ارتباط افراد با یکدیگر است. در محیطهایی مانند مدرسه یا هواپیما، مردم از مواقع دیگر به هم نزدیکترند.
شبیه سازی با استفاده از سنسورها نشان داد در این محیطها ارتباطات بین انسانها بسیار بیشتر است و به همین دلیل سرعت انتشار بیماریهایی مانند آنفولانزا افزایش پیدا میکند.
این سنسورها هر 20 ثانیه یک بار سیگنالهایی را به یکدیگر میفرستادند تا مشخص کنند چه افرادی در نزدیکی آنها وجود دارند. اطلاعات حاصل از آنها نشان داد مدارس یکی از خطرناکترین محیطها برای انتقال بیماریهای مسری است. به همین دلیل باید نسبت به واکسیناسیون کودکان مدرسهای توجه بسیار بیشتری صورت بگیرد.
هلثدی، 16 دسامبر
44\132
نظر شما