۰ نفر
۲۸ آذر ۱۳۸۹ - ۱۲:۵۲

پاییز سال 1387 مرکز پژوهش های مجلس با ارائه گزارشی در خصوص قابلیت های طب مکمل و جایگزین در نظام درمانی کشور، خواستار احیای این روش ها در کنار طب جدید شد.

زهرا پاکزاد  :در این گزارش آمده بود:در حال حاضر بیشتر کشورهای دنیا و به ویژه کشورهایی مانند آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان که خود از سردمداران طب غربی به شمار می‌روند از طب سنتی و مکمل در کنار پزشکی رایج به منظور تشخیص و درمان بیماری‌ها استفاده می‌کنند و روشهای طب مکمل هر روز با محبوبیت و استقبال گسترده‌تری از سوی مردم مواجه می‌شود و با این وصف جایگاه طب سنتی در کشور ما علی‌رغم داشتن سابقه تاریخی و فرهنگی طولانی به درستی مشخص نشده است.

مرکز پژوهشها با اشاره به آغاز آموزش طب سنتی از سال های اخیر در کشور افزود: این در حالی است که در کشورهایی نظیر هند، پاکستان و ارمنستان، طب سنتی ایران از سالها پیش به صورت رسمی و مستقل تدریس می‌شود.

در بخش دیگری از اظهارنظر مفصل مرکز پژوهشها در این زمینه ضمن تشریح ثمرات اجتماعی ، اقتصادی و فرهنگی ناشی از ترویج طب سنتی - در کنار طب جدید - در کشور آمده است: توسعه طب مکمل یکی از مباحث جهانی مهم در چند دهه اخیر بوده است و علاوه بر دولت‌ها، سازمان‌ بهداشت جهانی و سازمان ملل به مثابه مهمترین نهادهای بین‌المللی درصدد برآمده‌اند تا با استفاده از سیاست‌ها و ابزارهای مختلف مانند روز آمدسازی، استانداردسازی و استفاده از فناوری‌های نوین از جمله فناوری اطلاعات نسبت به احیا و ترویج این علم بپردازند. کما اینکه بیش از پنج دهه از فعالیت جدی و سرمایه‌گذاری چین در عرصه طب چینی می‌گذرد ولی ایران با وجود داشتن مبانی فلسفی و حکمت بسیار قوی‌تر از طب سنتی چین، تاکنون در این زمینه اقدامی نکرده است.

در همین حال سازمان جهانی بهداشت از حدود 30 سال پیش به منظور جامه عمل پوشاندن به شعار خود مبنی بر «بهداشت برای همه تا سال 2000»توسعه طب سنتی را مورد توجه قرار داده که این تصمیم بر دو پایه استوار است: اول عدم دسترسی بسیاری از افراد به خدمات اولیه بهداشتی درمانی، که در بعضی کشورها تا 80 درصد جمعیت را شامل می‌شود و دوم عدم رضایت عمومی از درمان‌های طب جدید به خصوص در رابطه با بیماری‌های مزمن و نیز عوارض جانبی داروهای شیمیایی است ، ضمن اینکه این سازمان ، به عنوان نهاد بین‌المللی متولی سلامت در جهان، توسعه و ترویج طب سنتی را احترام به میراث و فرهنگ مردم دانسته و استراتژی ویژه‌ای جهت احیا و رونق طب سنتی در پیش گرفته است.

و اما پاییز امسال با اخبار خرسند کننده و در عین حال تأمل برانگیزی به پایان رسید؛ خبر اعطای سومین دکترای افتخاری به بنیانگذار دو رشته طب مکمل ایرانی از یک سو و استقبال دانشگاه های کشورهای همسایه از روش های طب مکمل ایرانی، آن هم در شرایطی که در داخل کشور حمایتی شایسته از محققان این حوزه از علوم صورت نمی گیرد، از سوی دیگر، بار دیگر عدم پرداخت مناسب به سرمایه های علمی کشورمان را مشهود می سازد.

در واپسین روزهای آذر ماه، تهران شاهد حضور روسای آکادمی بین المللی اکو انرژی جمهوری آذربایجان بود که برای اهدای نشان دکترای افتخاری به دکتر محمد علی طاهری، پژوهشگر حوزه های مختلف علوم، به ایران آمده بودند. این آکادمی  در اقدامی بی سابقه برای دومین سال پی در پی به بنیانگذار طب های مکمل ایرانی "فرادرمانی" و "سایمنتولوژی"، دکترای افتخاری اهدا کرد.

در عین حال آکادمی بین المللی اکو انرژی توافق نامه ای را نیز به منظور تعامل هر چه بیشتر در بخش پژوهشی و تحقیقاتی روش های طب مکمل فرادرمانی و سایمنتولوژی (ذهن- روان شناسی کل نگر) به امضا رساند که بر اساس آن، دو طرف همکاری های تحقیقاتی گسترده ای را دنبال خواهند کرد و این همکاری ها به سمتی سوق می یابد که به صدور مدرک در مقاطع مختلف تا دکترا منجر شود. بر همین اساس برای افرادی که دوره های فرادرمانی و سایمنتولوژی را گذرانده اند، کارنامه صادر و به مباحث گذرانده شده، نمره داده خواهد شد

پیش از این نیز دانشگاه طب سنتی ارمنستان در زمینه تعاملات علمی در رشته های فرادرمانی و سایمنتولوژی اقدام کرده بود. این دانشگاه در حال حاضر دپارتمان طب های مکمل ایرانی را تاسیس کرده که فعالیت های خود را در زمینه اقدامات آموزشی، تحقیقاتی، صدور گواهینامه، پذیرش دانشجو و اعطای مدرک بزودی آغاز خواهد کرد.

لازم به ذکر است که انعقاد توافق نامه های همکاری علمی با دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران  نیز که چندی پیش انجام گرفته بود از جمله توافقات علمی صورت گرفته با مراکز علمی داخلی است.

بنیانگذار فرادرمانی با اشاره به اینکه دانشگاه طب سنتی ارمنستان از سه سال گذشته تمایل خود را برای همکاری و تحقیق در مورد این طب های مکمل ایرانی اعلام کرده بود، می افزاید: در حال حاضر محافل علمی و آکادمیک کشور های دیگری نیز آمادگی خود را برای همکاری در این زمینه مطرح کرده اند که در حوزه های طب های مکمل، مباحث عرفانی، فلسفی و هوا و فضا (آسترونومی) صورت خواهد گرفت.

دکتر طاهری همچنین با اشاره به تأمین اساتید دانشگاه های کشور های مجاور در زمینه طب های مکمل ایرانی می گوید: تا زمانی که هیأت علمی دانشگاهها در این کشورها از اساتید مستقلی دراین حوزه ها برخوردار نباشند، لازم می دانیم تا از اساتید ایرانی در این زمینه بهره بگیریم؛ افرادی که مسلط به زبان های انگلیسی یا سایر زبان هایی که در این کشورها به کار برده می شود، باشند.

عدم توجه به پتانسیل های کشورمان در حوزه طب مکمل و جایگزین به اینجا ختم نمی شود؛ جمشید زهی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبر، به اعزام متخصصان کشورمان به هند، چین و سایر کشورها برای یادگیری روش ها طب مکمل اشاره کرد و گفت: تأیید علمی و صدور این علوم توسط دانشگاه های معتبر خارجی آنها را برای ما ارزشمند ساخته و در نتیجه بی توجهی و عدم ساماندهی صحیح در به کارگیری پتانسیل های کشورمان در ابتدایی ترین مرحله منجر به مهاجرت نیروها و محققین کشورمان می شود.

وی تأکید کرد: می بایست مسئولین امر از جمله کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی در جهت بهره گیری از این علوم و ایجاد بستر مناسب برای تحقیقات در این زمینه برنامه ریزی کنند.

 42

کد خبر 116999

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 16
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • همسفر NL ۲۲:۱۶ - ۱۳۸۹/۰۹/۲۸
    1 0
    سلام خیلی ممنونم از اطلاع رسانی امیدوارم ایشون هم مثل دانشمندان دیگه نصیب کشورهای خارجی نشن و خودمون بتونیم ازشون استفاده کنیم
  • مریم جهاندیده IR ۰۶:۴۸ - ۱۳۸۹/۰۹/۲۹
    0 0
    من و هزاران نفر مانند من از افرادی هستیم که از این راه درمان گرفتیم و از آقای جمشید زهی نهایت تشکر را دارم که از این گنجینه ارزشمند حمایت می کند و امیدوارم که شاهد پیشرفت روز افزون این طب در کشور خودمان باشیم
  • الناز IR ۰۸:۵۱ - ۱۳۸۹/۰۹/۲۹
    0 0
    تبريك ميگمم...واااقعااا استاد لياقتشو داره.. اميدوارم تو كشور خودمونم به اين طب بها بدن.. چون واقعا جاي تاسفه كشورهاي ديگه دارن براش سر و دست مي شكونن ولي خودمون.....
  • بدون نام IR ۰۹:۱۸ - ۱۳۸۹/۰۹/۲۹
    0 0
    ای کاش مسئولین امر فارغ از هرگونه جبهه گیری، بیشتر و جدی تر پیگیر باشندو زمینه رشد و گسترشش رو فراهم کنند.
  • زهرا IR ۱۰:۰۱ - ۱۳۸۹/۰۹/۲۹
    0 1
    مگر این آقای طاهری را نگرفتند و حالا هم دادگاه دارد در مورد دادن گواهی های جعلی ؟( دوره های فرادرمانی که ایشان در دانشگاه تهران و علوم پزشکی ایران برگزار کرده بودند وکلی از شزکت کنندگان شکایت کردند)و وزارت بهداشت هم این کلاسها را تایید نکردو حالا شما دوباره در مورد ایشان خبر میگذارید.
  • بدون نام DE ۲۰:۵۳ - ۱۳۸۹/۰۹/۲۹
    0 0
    تبریک تبریک و بازهم تریک که ایشان باعث افتخار همه ما ایرانی ها هستند . امیدواریم از یاران صادق و امانت دارشان باشیم. به امید بیان آزاد و استفاده همگانی از این طب مکمل و سنتی ایرانی
  • محمد IR ۲۰:۵۴ - ۱۳۸۹/۰۹/۲۹
    0 0
    سلام.خوب خدا رو شکر. کیست که بتواند در برابر ارادی الهی،بایستد.اگر عذتی را بدهد،کسی نمی تواند آن را بگیرد و اگر چیزی را بگیرد،کسی را توان آن نیست که باز گیردش.خداوند همواره حامی استاد بزرگ محمد علی طاهری بوده و این افتخار را به ایشان و تمامی همراهان،تبریک عرض می کنم.
  • akson A1 ۰۳:۲۳ - ۱۳۸۹/۰۹/۳۰
    0 0
    ezaat az one on marde sharif va zahmat kesh bad
  • بیوک ابراهیمی سعیدی IR ۰۵:۰۲ - ۱۳۸۹/۰۹/۳۰
    0 0
    باسلام وتشکرازاطلاع رسانی تان امیدوارم آنهایی که باید بدانندمتوجه بشوند تادیر نشده انشاا..
  • شفيقه IR ۱۳:۳۴ - ۱۳۸۹/۰۹/۳۰
    0 0
    سپاس بر طاهري بنيانگذار عشق و حقيقت وآزادي
  • شکر گذار IR ۱۳:۵۱ - ۱۳۸۹/۰۹/۳۰
    0 0
    شکر خدا که از مدد بخت کار ساز بر منتهای همت خود کامران شدم
  • بیوک ابراهیمی سعیدی IR ۱۹:۳۲ - ۱۳۸۹/۰۹/۳۰
    0 0
    باسلام به خانم زهراکه نوشته اند که کلی از شرکت کنندگان دردانشگاه از ایشان شکایت کردند ایشان حتما مسلمان هستند!!؟ دروغ که نمی گویند لطفا نام دونفر اعلام کنند تاسیه روشود هرکه دراو غش باشد.
  • مهدی IR ۲۲:۱۵ - ۱۳۸۹/۰۹/۳۰
    0 0
    درود بر استاد طاهری
  • بی نام IR ۲۳:۳۴ - ۱۳۸۹/۱۰/۰۳
    0 0
    خدا را شکر...:)
  • جوشقانی IR ۲۰:۱۹ - ۱۳۸۹/۱۰/۱۸
    0 0
    سلام و درود بر تمام فرهیختگان علم دانش توامان باعرفان آنچه خود داشت زبیگانه تمنا می کرد دیری نخواهد پایید که همه نسبت به این امر آگاهی لازم را پیدا خواهند نمود همیشه عدم درک قوانین جهان هستی و جود دشمنان آگاه که سعی در کتمان حقایق دارند و منافع خود را در خطر می بینند در طول تاریخ به عمر بشر جز سرافکندگی عاید و واصل دیگری نداشته و تاریخ زهر خند خود را به آنان زده و می زند برایتان از نشر این مقاله بهترینها را از ایزد منان خواستارم ارادتمند جوشقانی
  • مهدی شکرریز IR ۱۶:۳۶ - ۱۳۸۹/۱۱/۰۸
    0 0
    من زیاد در موردش نمیدونم ولی امیدوارم به این علم بها بدن میشه به کمکش ریاضی مهندسی هم پاس کرد...!!!! :d

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین