۰ نفر
۱ آذر ۱۳۸۷ - ۱۰:۱۵

دیگر تعداد چاه‌های نفت، ثروتمندترین‌ها را تعیین نمی‌کند، امروز نخبگان فن‌آوری اطلاعات، ثروتمندترین‌ها هستند

علیرضا نورایی: فوربس که به انتشار فهرست‌های سالانه «ترین‌ها»ی اقتصادی شهرت دارد، به‌تازگی بیست و هفتمین ویرایش از فهرست چهارصد نفره ثروتمندترین‌های آمریکا را منتشر کرده است. این نشریه اولین‌بار در قالب بی سی فوربس در سال  1918 دست به برآورد دارایی 30 ثروتمند آمریکا زد و در سال 1982 اولین ویرایش لیست سالانه چهارصد نفر متمول‌ترین‌های این کشور را منتشر کرد.

آخرین آمار فوربس نشان می‌دهد در سال 2007 هم ویلیام گیتس سوم، موسس مایکروسافت، غول پیش‌روی دنیای آی‌تی با پشت‌سرگذاشتن وارن بافت، ‌کلان‌سرمایه‌گذار معروف، همچنان عنوان ثروتمندترین آمریکایی را یدارد. او با وجود کاهش 2 میلیارد دلاری ثروت خالصش نسبت به سال2007، با 57 میلیارد دلار در صدر لیست ثروتمندترین‌های ثروتمند ترین کشور دنیا قرار گرفت.

گرچه بافت طی سال جاری برای مدت محدودی این جایگاه را از آن خود کرده بود، ولی سهام شرکتش، گروه سرمایه گذاری برکشیر هتوی از ماه فبریه با کاهش 15 درصدی مواجه شد و ارزش آن به 50 میلیارد دلار رسید.

به ادعای فوربس، لیست منتشر شده اخیر شامل آن دسته از افراد می شود که حداقل ثروت خالصشان 3/1 میلیارد دلار باشد. مجموع ثروت این افراد به 57/1 تریلیون دلار می رسد که نسبت به قبل تنها 30 میلیون دلار معادل 2 درصد افزایش داشته است. البته فوربس افزایش قیمت نفت و آثار هنری را باعث ورود 31 عضو جدید و بازگشت 8 عضو قدیمی به کلوب مولتی میلیاردر ها می داند.

اما آنچه نشان می‌دهد الگوی ثروتمند بودن در دنیا از نظام سنتی «زیرخاکی» بودن ثروت به نظام مدرن ثروت‌آور بودن «خلاقیت» بدل شده است، حضور مارک زوکربرگ، موسس 24 ساله فیس بوک در لیست جدید فوربس است. نام مالک این سایت اینترنتی شبکه بندی اجتماعی با ثروت 5/1 میلیارد دلاری برای نخستین بار در لیست فوربس ظاهر شده است. البته تازه وارد های این لیست از الکساندر رووت، تاجر کود شیمیایی، تا موسس پاترون تاکویلا، جان پول دیجوریا و نورمن برامن دلال ماشین و کلکسیونر آثار هنری را تشکیل می دهند.

در همین حال آشفتگی بازار های سهام و مسکن باعث خروج 33 نفر از لیست شده است. در این میان نام مائوریس گرینبرگ، رئیس سابق ای جی آی، غول بیمه که دچار مشکل شده و رئیس سابق سایت حراج آنلاین eBay، مارگارت وایتمن هم به چشم می خورد. از دیگر ثروتمندانی که با کاهش سرمایه مواجه شدند می توان به مین کائو از شرکت سازنده سیستم های مکانیابی جهانی گارمین، سرگی برین و لاری پیج دو نام آشنای گوگل، و ردستون نخبه رسانه ای اشاره کرد.

جایگاه هشتم لیست پولدارترین ها را شهردار نیویورک، مایکل بلومبرگ تصاحب کرده است. ثروت او بعد از یک معامله که رسانه های بلومبرگ و شبکه اطلاعات مالی ارزش جدیدی بخشید، به 20 میلیارد دلار رسید.

بیشترین ضرر را شلدون ادلسون، کازینودار بزرگ کرد. بخت او طی 12 ماه 13 میلیون دلار سقوط کرد، یعنی هر ساعت 5/1 میلیون دلار. با این وجود هنوز از ثروتش 15 میلیارد دلار باقی مانده و در مکان پانزدهم جای گرفته است.

حدود دو سوم لیست میلیاردر های خود ساخته هستند. همچنین فقط 10 درصد لیست را زنان تشکیل می دهند که در صدر آنها ستاره تلویزیونی اوپرا وینفری که ثروتش با 200 میلیون دلار افزایش به 7/2 میلیارد دلار رسیده است، قرار دارد.

فوربس متذکر شده که این لیست آخرین تغییرات بازار سهام و قیمت ها را پس از 29 آگوست منظور نکرده است. این نشریه مدعی است این رده بندی سالانه بر اساس برآورد های دقیق و محافظه کارانه صورت گرفته و تنها تصویری کلی از ثروتمند ترین های آمریکا ارائه می کند.

کد خبر 117

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین