۰ نفر
۲۹ آذر ۱۳۸۹ - ۱۵:۰۳

سماور به معنای خودجوش واژه ای روسی و زادگاه آن شهر " تولا " در نزدیکی مسکو است.

 

به گزارش واحدمرکزی خبر،" یکاترینا فیودووآ "، کارشناس موزه سماور شهر تولا در این باره گفت: شهر تولا را پایتخت سماورسازی جهان می نامند و قدیمی ترین سماورها در این موزه نگهداری می شود .

وی افزود: تاریخ ساخت نخستین سماور مشخص نیست اما طبق اسناد سماور در فاصله سال های 1738 تا 1740 میلادی از منطقه اورال روسیه به جهان معرفی شد و در شهر تولا صنعتی سازی و گسترش یافت.

این کارشناس درباره علت گسترش صنعت سماورسازی در تولا نیز گفت: در شهر تولا صنعت اسلحه سازی وجود داشت و مردم این منطقه برای کار با فلزات مهارت داشتند .

وی افزود : پترکبیر از مسکو به تولا سفر کرد و عده ای از کارگران ماهر به این شهر آمدند و به تدریج تولا به پایتخت سماورسازی تبدیل شد .

کارشناس موزه سماور شهر تولا تصریح کرد: محصولات سماور شهر تولا از 200 سال قبل تا کنون به مناطق مختلف جهان صادر می شود و از همان زمان همکاری خوبی با ایران داشت.

به گفته وی ، درموزه سماور شهر تولا 300 نوع انواع سماور به شکل استوانه ای ؛ خمره ای ؛ تخم مرغی ؛ گلدانی و کره ای ساخته شده از 200 سال قبل تا کنون نگهداری می شود .

مدیر موزه سماور شهر تولا نیز گفت: طبق اسناد موجود براداران لوموف در اوایل قرن نوزدهم نخستین سماورها را وارد ایران کردند.

مارینا تولی وآ افزود: شهر تولا با ایران روابط سنتی تجاری دارد که این روابط با تجارت سماور آغاز شد .

وی گفت: برداران لوموف یک کارخانه بزرگ سماور سازی داشتند و ایران هم بازار خوبی برای سماور آنها بود .

مدیر موزه سماور شهر تولا افزود : جنس بیشتر سماورهای این موزه از مس سبز، مس قرمز و برنج است که گاهی اوقات هم با طلا یا نقره آبکاری شدند و بر روی هر کدام هم دو مهر، نشان دهنده تاریخ و سازنده سماور حک شده است.

/56

کد خبر 117349

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین