انتشار خبر اعلام آمادگی برلین برای پذیرش زندانیان گوانتانامو موجی از نقطه نظرات مختلف را به دنبال داشت .یکی از سخنگویان وزارت امورخارجه آمریکا با مثبت ارزیابی کردن اقدام آلمان در قبال موافقت با پذیرش زندانیان گوانتانامو در صورت تعطیلی این زندان خاطر نشان کرد : آمریکا از مدتها پیش در پی یافتن کشورهایی بود که زندانیان گوانتانامو را پذیرا باشد تا این مظنونان به کشورهای مبدا باز گردانده نشوند .این موضوع در آلمان نیز جنجال هایی را به پا کرده است . هر چه به زمانم انتخابات پارلمانی آلمان نزدیک می شویم بحث و گفتگوهای حزبی در این کشور افزایش پیدا می کند .
" سباستین ادادی " از حزب سوسیال دمکرات و رئیس کمیسیون داخلی پارلمان آلمان که همسو با " فرانک - والتر اشتاین مایر " وزیر امورخارجه و کاندیدای آتی صدارت اعظمی این کشور است در این باره به روزنامه کلنر اشتات آنسایگر گفت : این اقدام زمانی که ما هم در آلمان زندانیان بی تقصیر را مورد پذیرش قرار دهیم دارای جایگاه بشردوستانه خواهد بود .
وی در اداکه سخنان خود تصریح کرد : دو انتقاد در این زمینه وجود دارد . یکی اینکه باید مدارک مستدل کیفری ارائه شود و دیگر اینکه باید با شهروندان رایزنی هایی را در این باره انجام داد .این نماینده پارلمان آلمان افزود : بسیار خرسند خواهم شد که وزیر امورخارجه مدارک و دلایل مستندی را برای تحقق این امر به کابینه ارائه دهد ." زیگفرید کودر " نماینده دمکرات مسیحی پارلمان آلمان نیز در گفتگو با همین روزنامه تصریح کرد : به عقیده من زندانیان گوانتانامو باید به کشورهای متبوعشان باز گردانده شوند . و پذیرش این تعداد از مظنونان برای آلمان مشکل ساز خواهد بود ." ارهارت کورتینگ " نماینده برلین در پارلمان آلمان نیز که از اعضای حزب سوسیال دمکرات است در این باره به برلینر سایتونگ گفت : من مخالف پذیرش مظنونان گوانتانامو در آلمان هستم .
وی در بیان علت مخالفت خود با این موضوع اظهار داشت : این مظنونان از وابستگان گروه ترویستی القاعده و سایر شبکه های تروریستی هستند که پذیرش آنها در آلمان غیر منظقی به نظر می رسد .
سیاستمدار سوسیال دمکرات آلمان همچنین تصریح کرد که " آنگلا مرکل " صدراعظم آلمان در نظر دارد این مسئله را با اتحادیه اروپا به رایزنی بگذارد ، زیرا این اقدام فراتر از آنچه که به آلمان مرتبط شود اتحادیه اروپا را نیز درگیر خواهد کرد .این در حالی است که " گونتر نوکه " سیاستمدار دمکرات مسیحی که در زمینه حقوق بشر در دولت آلمان فعالیت می کند موافقت خود را با پذیرش زندانیان گوانتانامو ابراز داشته و خاطر نشان کرده که این اقدام یک امر بشردوستانه است .
حزب چپ آلمان نیز از سوی دیگر علاقه مندی خود را نسبت به آغاز بحث راجع به پذیرش مظنونان گوانتانامو اعلام کرده اند .بر اساس اعلام " توماس استیگ " سخنگوی دولت آلمان در حال حاضر حدود 250 تن از مظنونان اقدامات ترویستی در زندان گوانتانامو در کوبا بسر می برند که هیچ کدام از آنها تابعیت آلمانی ندارند .
به نوشته روزنامه دی ولت در حال حاضر وزارت دفاع آلمان نیز به شدت مشغول بررسی این موضوع بوده و تحقق آن را از زوایای مختلف مورد بررسی قرار می دهد .
" باراک اوباما " رئیس جمهوری منتخب آمریکا پیشتر اعلام کرده بود که در صورت تعطیلی زندان گوانتانامو زندانیان آن باید به کشور سومی منتقل شوند ، زیرا برگشت آنها به کشورهایشان و ماندنشان در آمریکا به هیچ وجه به صلاح نیست .
ترجمه : شقایق لامع زاده
نظر شما