این روزها همزمان با اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها شاید بیشترین نگرانی را در چهره بازنشستگان می توان دید آنهائی که ممکن است از آمارهای اقتصادی و ترسیم آینده روشن چیز زیادی دستگیرشان نشود.

آنانی که تنها به فکر جور کردن هزینه های سرسام آور روز افزون زندگی با حقوق حداقلی خود هستند تا مگر خبری از افزایش حقوق و یا همسان سازی حقوقشان با دیگر بازنشستگان کشوری و لشگری بشنوند.

ماجرا از سفر استانی رئیس جمهور و هیئت دولت به مازندران شروع شد که عده ای از بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی نسبت به تفاوت حقوق خود با به بازنشستگان کشوری و لشگری اعتراض کردند و همان زمان رئیس دولت نهم قول داد این تفاوت سطح حقوقی برطرف شود.

در زمان نوشتن بودجه سال 88، دولت با اختصاص بودجه دو هزار و 500 میلیارد تومانی برای یکسان کردن حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی با بازنشستگان کشوری و لشگری موافقت کرد و آن را به مجلس برد. در این تعهد قرار شد تامین منابع این طرح به وسیله فروش سهام برخی شرکتها انجام شود اما در پایان سال 88 تنها 900 میلیارد و 370 میلیون تومان به صندوق تامین اجتماعی واگذار شد و تخصیص مابقی کماکان منتظر تصمیم دولت است.

محسن ایزدخواه ـ مشاور پیشین صندوق تامین اجتماعی در این باره گفت: علی رغم تکلیف دولت در قانون بودجه 88 مبنی بر واگذاری 2500 میلیارد تومان اعتبار به منظور افزایش حقوق بازنشستگان این صندوق، تا پایان سال گذشته تنها 900 میلیارد و 370 میلیون تومان از تعهد دولت به صندوق تامین اجتماعی پرداخت شد.

وی ادامه داد: درحالی که بر اساس آیین‌نامه اجرایی بودجه 88، خزانه داری کل مکلف شد تا زمان فروش و تحویل سهام، از سود سازمان خصوصی‌سازی به صندوق تامین اجتماعی، مبلغ 600 میلیارد تومان به صورت تنخواه واگذار کند ، اما این امر محقق نشد و با توجه به کسری شدید بودجه تامین اجتماعی، این صندوق برای نخستین بار در تاریخ 50 ساله خود، وادار به استقراض با بهره 13 درصد از بانک رفاه شد، به ‌گونه‌ای که بخش قابل توجهی از اعتبار محقق شده همسان سازی در سال 88، به عنوان اصل و سود استقراض صندوق تامین اجتماعی، به بانک رفاه کارگران پرداخت شد.

در حالی که هیچ اعتباری به منظور اجرای سیاست همسان‌سازی در بودجه 89 منظور نشده بود، وزیر رفاه در یازدهم مرداد امسال اعلام کرد که هیات امنای صندوق تامین اجتماعی و وزارت رفاه، این صندوق را موظف کرده است تا همسان سازی را ادامه دهد.

در همین زمینه، علی اکبر خبازها ـ رییس کانون بازنشستگان و مستمری‌بگیران تامین اجتماعی با اشاره به این که امسال نیزصندوق تامین اجتماعی ناچار شد که از اعتبارات داخلی خود برای اجرای نسبی سیاست همسان سازی استفاده کند که این رویه قطعا نمی‌تواند سال آینده نیز ادامه یابد

در همین ارتباط چند روز پیش مدیرعامل صندوق تامین اجتماعی نیز اعلام کرد بازنشسته‌ها بابت همسان‌سازی حقوق‌هایشان بستانکار صندوق نیستند

این در حالی است که پیش از این رییس کانون بازنشستگان و مستمری‌بگیران تامین اجتماعی اعلام کرده بود که بازنشستگان بابت باقی‌مانده اعتبار همسان سازی حقوق‌ها خود را بستانکار صندوق تامین اجتماعی می‌دانند.

رحمت الله حافظی ـ مدیرعامل صندوق تامین اجتماعی افزود: اعتبار مصوب همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی با بازنشستگان کشوری مصوب سال 88، 2 هزار و 500 میلیارد تومان بود که از این رقم حدود 950 میلیارد تومان همان سال در اختیار صندوق قرار گرفت و برای همسان سازی هزینه شد.

حافظی در خاتمه ضمن اعلام انجام مکاتباتی با هیات دولت برای وصول باقی‌مانده اعتبار همسان‌سازی‌ حقوق‌ها، بیان کرد: کمیته وصول مطالبات به منظور پیگیری این امر نیز تشکیل شده و امیدواریم مابقی سهام ویژه‌ همسان سازی به زودی در اختیار صندوق تامین اجتماعی قرار گیرد.

در هر حال به نظر میرسد با توجه به تمام این گره های قابل باز شدن مسئولان هرچه زودتر فکری به حال بازنشستگان کنند چرا که هیچ کدام از این عزیزان عمر نوح ندارند و می خواهند در همین دنیا قسمتی از پاداش سالهای متمادی خدمت را دریافت کنند.42201

کد خبر 118165

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • حامد IR ۲۱:۰۰ - ۱۳۸۹/۱۰/۰۳
    0 0
    نویسنده محترم! یکسان سازی دیگه کافی نیست! حالا که قیمت ها داره جهانی میشه حقوق ها هم باید جهانی بشه!
  • بدون نام IR ۰۵:۰۵ - ۱۳۸۹/۱۰/۰۴
    0 0
    نرود ميخ آهنين بر سنگ ... ماییم و نوای بی نوایی