به گزارش خبرگزاری نووستی گزارش داد: مجلس دومای روسیه روز جمعه در قرائت اول لایحه قانونی تصویب پیمان کاهش تسلیحات استراتژیکی تهاجمی موسوم به "استارت-3" را تایید کرد.
350 نماینده مجلس دوما به این لایحه رای مثبت و 58 نفر رای منفی دادند. این در حالی است که مجلس سنای آمریکا نیز روز چهارشنبه این سند را تصویب کرد.
این پیمان برای لازم الاجرا شدن نیازمند تصویب دوما و شورای فدراسیون روسیه (مجلس سنا) است.
پیمان "استارت-3" روز هشتم آوریل سال جاری به امضای دمیتری مدودف ـ رییس جمهور روسیه ـ و باراک اوباما ـ رییس جمهور آمریکا ـ رسید.
سناتورهای آمریکایی تصویب سند را با قطعنامهای شامل شروط تکمیلی همراه کردند. طبق گزارشات در این سند یک سری مسایل اصولی از جمله مدرنیزاسیون نیروهای هستهیی سه گانهی آمریکا، عدم موازنه در ذخایر سلاح تاکتیکی هستهیی و مرتبط کردن "استارت-3" با برنامههای دفاع ضد موشکی در نظر گرفته شده است.
به همین خاطر مجلس دوما نیز تصمیم گرفته است که پیمان مذکور را در سه قرائت تصویب کند و اصلاحیههایی را نسبت به سند مذکور در نظر گیرد.
آناتولی سردوکوف ـ وزیر دفاع روسیه ـ نیز اعلام کرد که پیمان کاهش تسلیحات استراتژیکی تهاجمی به روسیه اجازه میدهد که هرکدام از نیروهای سه گانه هستهیی را توسعه دهد.
وزیر دفاع روسیه تاکید کرد: ما در تعیین ساختار نیروهای سه گانه خود کاملا آزادیم. میتوانیم در صورت لزوم هر کدام از این نیروها را توسعه دهیم.
وی خاطرنشان کرد که پارامترهای در نظر گرفته شده در این پیمان در خصوص کلاهکها و ابراز انتقال آنها به روسیه اجازه میدهند که بدون محدودیت و با روندی جدی حداقل تا 15 سال آینده آنها را توسعه دهد.
در عین حال سرگی لاوروف ـ وزیر امور خارجه روسیه ـ نیز با توجه به منافع روسیه خواستار تصویب این پیمان شد.
وی ضمن تاکید بر لزوم در نظر گرفتن منافع قانونی کشور از مجلس دومای دولتی خواست تا پیمان کاهش تسلیحات استراتژیکی تهاجمی را تصویب کند.
وزیر امور خارجه روسیه در برابر نمایندگان دوما گفت: تصویب این سند با لحاظ کردن منافع قانونی روسیه بسیار حائز اهمیت است.
لاوروف ضمن ارایهی سند به این مساله اشاره کرد که این پیمان بر اساس اصول اولویتها و مساوات تنظیم شده است.
بنا بر گزارش خبرگزاری آسوشیتد پرس، پارلمان روسیه معمولا معاهدات بین المللی را با یک بار رای گیری تصویب میکند اما این بار قانونگذاران تاکید کردند که به زمان بیشتری برای بررسی سند تکمیلی مصوب سنای آمریکا نیاز دارند.
کنستانتین کاساچف ـ رییس کمیته خارجی دومای روسیه ـ نیز اعلام کرد که تصویب کامل این سند در سریعترین زمان ممکن است ماه آینده یعنی در سال جدید میلادی تصویب شود زیرا قانونگذاران باید پاسخ شان به طرح سنا را تدوین کنند.
روز پنجشنبه دمیتری مدودف و باراک اوباما، رییسان جمهور روسیه و آمریکا با یکدیگر تلفنی درباره تصویب این پیمان در سنای آمریکا گفتوگو کردند و مدودف تصویب پیمان را به اوباما تبریک گفت و دو طرف توافق داشتند که این واقعهای تاریخی برای هر دو کشور و برای روابط آمریکا - روسیه است.
پیمان استارت کلاهکهای هستهیی دو کشور را به 1550 کلاهک کاهش خواهد داد.161
نظر شما