شاید فلسطین و اسرائیل هیچ گاه صلح را تجربه نکنند اما قرار نیست فلسطین هیچ گاه مزه کشوری مستقل بودن را تجربه کند . قطعا به رسمیت شناخه شدن فلسطین از سوی دیگر کشورها، به مذاق آقایان نشسته در تل آویو خوش نخواهد آمد اما واشنگتن در قبال جریان به راه افتاده سکوت مصلحتی اختیار کرده است. برزیل، آرژانتین ، بولیوی و اکنون هم نوبت به اکوادور رسیده است. چهار کشوری که استقلال فلسطین را به رسمیت شناخته اند تا حلقه فشارها بر اسرائیل هر روز تنگ تر شود. مساله فلسطین از دغدغه جهان عرب و اسلام خارج شده و ماهیتی بین المللی به خود گرفته است .
کشورهای امریکای لاتین که دل خوشی از سیاست های ایالات متحده در خاورمیانه ندارند و همواره واشنگتن را در معادلات بین المللی آقا بالاسر خود دیده اند، موج به رسمیت سناختن فلسطین را اغاز کرده اند و جالب آنکه کاخ سفید هم چندان در برابر این روند مقاومتی از خود نشان نمی دهد.
رافائل کورآ رئیس جمهوری اکوادور رسما قطعنامه به رسمیت شناختن کشور آزاد و مستقل فلسطین در مرزهای سال 1967 را امضا کرد. همزمان با موج به رسمیت شناخته شدن فلسطین به کشل یکجانبه، اروپایی ها هم به جوش و خروش افتاده اند و خبرهای رسیده از قاره سبز حاکی از آن است که از این پس سطح هیات های دیپلماتیک اعزامی به فلسطین تغییر خواهد کرد . قرار است اروپایی ها هم برای دور زدن فشارهای اسرائیل برای منزوی نگاه داشتن فلسطین ، بر سطح روابط دیپلماتیک خود با این کشور بیفزایند . همگان عزم خود را جزم کرده اند تا تابستان آتی فلسطین هم کشوری مستقل در سطح بین المللی باشد.
پیش از این نیز سلام فیاض نخست وزیر دولت موقت فلسطین اعلام کرده بود که کشور مستقل فلسطین باید بر اساس مرزبندی های 1967 تشکیل شود . کشوری که کرانه باختری ، نوار غزه و بیت المقدس شرقی را شامل خواهد شد .
همزمان با جنب و جوش در امریکای لاتین ، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در بیانیهای بعد از دیدار با نبیل شعث، عضو کمیته مرکزی فتح بار دیگر اعلام کرد که روسیه کشور مستقل فلسطین را به رسمیت میشناسد : روسیه در سال 1988 کشور مستقل فلسطین را به رسمیت شناخت، سفارت خود در فلسطین را در سال 1990 افتتاح کرد و همچنان به حمایتهای خود در راستای برقراری صلح و امنیت ادامه خواهد داد.
48
نظر شما