۰ نفر
۶ دی ۱۳۸۹ - ۱۱:۲۲

تابناک: در حالی که ترکیه در یک سال و نیم اخیر مواضع فعالانه ای درباره برنامه هسته ای ایران اتخاذ کرده است و همواره از برنامه صلح آمیز هست ای این کشور حمایت کرده است و حتی در شورای امنیت سازمان ملل علیه قطعنامه تحریمی ایران رای داد، با این وجود آنکارا، هدف خود از چنین مواضعی را تامین حداکثری منافع ملی اش می داند.

به گزارش نشریه «ترک ساندی زمان» در یادداشتی نوشت: ترکیه به عنوان کشوری در حال توسعه بسیار به تامین انرژی خود به وسیله سوخت هسته ای چشم دوخته است و همواره نگران این است که کشور هایی که دارای توانایی هسته ای و حتی سلاح هسته ای هستند ، کنترل سوخت هسته ای به کشور های در حال توسعه را در اختیار بگیرند و آن را به بهایی گزاف به این کشور ها بفروشند و بدین وسیله مانعی را در راه توسعه این کشور ها بگذارند .

بر اساس این گزارش تحلیل گران ترک بر این باور هستندکه احتمالا در آینده ای نزدیک کشور های صاحب قدرت هسته ای در صددند که سازمانی مانند اوپک را برای فروش سوخت هسته ای تشکیل دهند. بر اساس چنین طرحی کشور های دارای توانایی هسته ای قادر خواهند بود که کنترل سوخت هسته ای و به ویژه قیمت گذاری آن را در دستان خود داشته باشند و بدین وسیله یک بازار انحصاری برای چنین کالای حساسی به وجود بیاورند.

«ساندی زمان» همچنین می افزاید: اگر چه ترکیه بسیار مشتاق آن است که از به وجود آمدن یک بحران هسته ای یا غیر هسته ای در منطقه ای که آن کشور را تحت تاثیر قرار می دهد، جلوگیری به عمل آورد، اما در همان حال نیز نگران آن است که رشد اقتصادی خود را ادامه داده و بتواند با تامین انرژی ارزان و پاک حتی روند رشد خود را مضاعف کند، اما در صورت ایجاد چنین سازمانی، کشوری هم چون ترکیه در یک رقابت اقتصادی نابرابر با کشور های دیگر صاحب سوخت هسته ای قرار می گیرد و باید همچون گذشته برای تامین سوخت و انرژی مورد نیاز خود به کشور های خارجی وابسته باشد و این وابستگی توان اقتصاد این کشور را به تحلیل خواهد برد.

این نشریه در پایان می افزاید، در واقع به دلیل چنین نگرانی هایی است که ترکیه از یک سو می خواهد که منطقه عاری از سلاح های هسته ای باشد و در این رابطه نگاه این کشور متوجه ترکیه نیز هست و ازسویی دیگر هم می خواهد حق تولید سوخت هسته ای برای کشور های در حال توسعه همچون کشور خودش نیز به رسمیت شناخته شود .

ترکیه اواخر ژانویه میزبان مذاکرات ایران و کشور های 5+1 است و منتظر می ماند تا نتیجه این مذارکرات را به صورت عینی در کشورش ببیند ، اینکه آیا غرب در قبال توافق اعتماد ساز ایران در توافقنامه تهران، می خواهد با استانداردی دوگانه رفتار کند یا خیر.16148

کد خبر 119004

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین