روند صعودی و رکوردشکنی های شاخص بورس در حالی اواسط مهرماه به پایان رسید و بعد از آن سیر نزولی و درجازدن های پی درپی این متغیر تکرار شد که امروز رکورد تازه ای برای دماسنج بازار سهام 43 ساله کشور به ثبت رسید و برای نخستین بار نمودار شاخص بورس از خط مقاومت 19 هزار واحدی عبور کرد.
براساس این گزارش، بررسی های به عمل آمده خبرنگار فارس از روند شاخص بورس در سال اخیر نشان می دهد در پی 6 بار رکورد شکنی شاخص بورس، بالاترین عددی که به ثبت رسیده بود 18 هزار و 937 واحد در 17 مهرماه بود و بعد از این تاریخ و عدد، این متغیر به دلایلی از جمله سیر نزولی و طبیعی بازار سهام در نیمه دوم سال، حاکم شدن جو روانی بر بازار و نیاز به اصلاح قیمت و دیگر عوامل نتوانسته بود از خط مقاومت 19 هزار واحدی عبور کند.
این در حالی است که با اجرایی شدن قانون هدفمند کردن یارانه ها و برطرف شدن عمده ابهامات، گروهی از کارشناسان از بهبود شرایط بازار و توان رشد شاخص بورس سخن گفتند. حال دو هفته بعد از اجرای این قانون ، دماسنج بازار سهام 86 روز بعد از تجربه بالاترین عدد، دقایقی پیش موفق شد تا از خط مقاومت 19 هزار واحدی عبور کرده و وارد کانال جدیدی شود.
این رویداد با افزایش 109 واحدی شاخص تا لحظه تنظیم این خبر و در نتیجه اثر مثبت شرکت های مخابرات و سایپا با 23 و21 واحد و همچنین شرکت های ملی مس، خدمات انفورماتیک،گروه بهمن، ایران خودرو و غیره روی داده است.
به این ترتیب رکورد جدیدی در تاریخ 43 ساله بازار سهام به دست آمد تا بعد از 30 فروردین، 19 اردیبشهت، 22 تیر ، 11 و 27 مردادماه ، 17 مهرماه که شاخص موفق به ثبت رکوردهای 13 تا 18 هزار و 937 واحدی شده بود، قله جدیدی فتح شده باشد.
با این اوصاف این متغیر که بیانگر وضعیت عمومی و کلی بازار سهام بوده و در آغاز سال بر روی 12 هزار و 537 واحد قرار داشت از ابتدای سال تاکنون 7 بار رکورد شکنی کرده تا در مجموع 6 هزار و 471 واحد به ارقام شاخص اضافه شود.
این در حالی است که با توجه به ادغام دو شاخص کل و قیمت و بازده نقدی ( که در سال گذشته روی داد) و همچنین با در نظر گرفتن تقسیم سود بیش از 9 هزار میلیارد تومانی شرکت ها در مجامع سال جاری، عمده جهش شاخص در اصل ناشی از تقسیم سود شرکت ها است.
مسئولان بازار سرمایه دلایل رشد متداوم شاخص بورس را ناشی از تشدید رکود بازارهای رقیب و سنتی چون بازار مسکن، کاهش سود سپرده گذاری، تزریق نقدینگی جدید، بی اثر بودن تحریم ها، تقسیم سود مناسب اغلب شرکت ها در مجامع سالانه، رشد قیمت های جهانی محصولات در مقاطعی از زمان و بهبود وضعیت عمومی بازار سهام می دانند.
/32
نظر شما