محمدرضا عطارزاده

همانطور که پیش ازاین نیز اطلاع رسانی کرده ایم اولین قبض آب که قابل وصول و محاسبه بر مبنای قیمت‌های جدید باشد، پس فردا (15دی ماه) ارائه می‌شود. در قبوض صادرشده افزایش قیمت آب شهری برای 85 درصد مشترکان زیر 3 هزار تومان و برای 82 درصد از روستاییان کشور حدود 2هزار تومان است.

در این راستا این قبوض براساس 10 پله مصرف البته در بخش آب شرب خانگی محاسبه شده اند.براین اساس  

جزئیات پله‌های تعریف شده برای مصرف آب شهری در بخش خانگی به گونه‌ای است که به ازای مصرف تا 5 متر مکعب قیمت آب معادل 107 تومان؛ 5 تا 10 متر مکعب 130 تومان؛ 10تا 15 متر مکعب 142 تومان؛ 15 تا 20 متر مکعب 165 تومان؛ 20تا 25 متر مکعب 192 تومان؛ 25 تا 30 متر مکعب 232 تومان؛ 30تا 35 متر مکعب 294 تومان؛ 35 تا 40 متر مکعب 368 تومان؛ 40 تا 50 متر مکعب 470 تومان و برای بالاتر از 50 متر مکعب نیز معادل 850 تومان از مشترکان بخش خانگی شهرها دریافت خواهد شد.

در این بین شاید بهتر باشد به جزئیات نحوه ماحسبه این قبوض نیز اشاره ای داشته باشیم. در این خصوص برای مشترکانی که امکان‌ جداسازی کنتورهایشان برای بخش آب موجود باشد، با درخواست اعضای مجتمع و تایید کارشناسان آبفا، کنتورهای مجتمع‌های مسکونی جداسازی می‌شود.

اما در خصوص  مجتمع‌هایی که امکان جداسازی کنتور برای آن‌ها از لحاظ تاسیساتی مقدور نیست باتوجه به تعرفه‌های پلکانی بخش آب و برای جلوگیری از رشد قیمت آب در قبوض جدید، میزان آب مصرفی کل مجتمع را بر تعداد واحدهای هر ساختمان تقسیم کرده تا تعرفه‌ها شکسته شود و سپس مجموع آن را در یک قبض جدید می‌گنجانیم. ولی روش محاسبه به‌گونه‌ای است که حجم آب مصرفی تقسیم بر واحدها می‌شود و محاسبه براساس تفکیک واحدها خواهد بود.

در فرمول‌ جدید آب با توجه به این‌که تعرفه‌ آب‌بها بر اساس پلکان مصرفی تعیین شده و به عبارت دیگر قیمت نهایی آب به صورت تصاعدی محاسبه می‌شود، لذا آب‌های مصرفی ساختمان‌های چندین واحدی و همین‌طور مجتمع‌ها را به تعداد واحدهای‌شان تقسیم می‌کنیم تا شامل محاسبه تصاعدی نشوند و در نهایت قیمت‌های جدید واحدها را با هم جمع کرده و قیمت جدید را در یک قبض آب برای هر ساختمان صادر می‌کنیم. این درحالی است که برخی رسانه‌ها، با برداشت اشتباه از این رویکرد، به صورت اشتباه اعلام کرده‌اند که برای هر واحد مسکونی قبضی جداگانه صادر خواهد شد.

در این بین  سال‌هاست که مدیران مجتمع این تفکیک‌ها را براساس تعداد واحدها و افراد ساکن در هر واحد یا متراژ هر واحد انجام می‌دهند و این روند ادامه خواهد داشت. البته ما هم امیدواریم بتوانیم با به‌کارگیری تجهیزات الکترونیکی نوین که امکان بررسی دقیق‌تر میزان مصرف هر مشترک را فراهم می‌کند، روند محاسبه قبوض آب را متحول کنیم.

در این فرصت طبق قانون موظفیم تفکیک کنتورهای مشترک موجود را انجام دهیم؛ البته به شرطی که تاسیسات ساختمانی اجازه این کار را به ما بدهد و در این راه هزینه اشتراک را که قبلا پرداخت شده دوباره از مشترک دریافت نخواهیم کرد و تنها هزینه‌های پرداختی مشترک شامل هزینه کنتور جدید و تجهیزات مصرفی خواهد بود.

از سویی دیگر، نحوه خواندن کنتورهای آب به صورت چرخشی است. ولی به‌طور کلی برای محاسبه قبوض جدید آب، میزان مصرف کنتور آب را تقسیم بر تعداد روزهای بهره‌برداری تقسیم می‌کنیم و پس از آن مصرف تا 28 آذر، یعنی روز اعلام هدفمندی یارانه‌ها را با تعرفه‌های قدیمی و از 28 آذر به بعد را با تعرفه‌های جدید محاسبه خواهیم کرد. بنابراین احتمالا در دور نخست صدور قبض‌ها، مشترکان با قبض‌های متفاوتی روبرو خواهند بود که قیمت آب آن‌ها براساس تعداد روزهای مصرف پس از اعلام هدفمندی یارانه‌ها متفاوت خواهد بود.

در این راستا قبض های آب بسیار ساده نگاری شده است. غیر از آب‌بها تمام موارد دیگر ازجمله تبصره 2، تبصره 3 و جرایم حذف می‌شود و تنها مورد مطرح شده در قبض، قیمت آب با تعرفه جدید خواهد بود. از طرف دیگر ما با ساده‌سازی قبض ها به مردم کمک کرده‌ایم که به راحتی آب‌بهای خود را محاسبه کنند و با سیستم مازاد مصرف، از محاسبه قیمت به صورت تصاعدی جلوگیری کرده‌ایم. همچنین هر مشترکی می‌تواند به راحتی از نحوه محاسبه قیمت آب خود مطلع شود و با به‌کارگیری روش‌های بهینه‌سازی مصرف آب به مدیریت مصرف بپردازد تا هزینه‌های کمتری را متحمل شود.

بنابراین درصورتی که شهروندان در مصرف آب اسراف نکنند، با اجرای مرحله نخست قانون هدفمندی یارانه‌ها و اصلاح قیمت‌ها، همان‌طور که گفته بودیم هزینه مصرف آب هر شهروند ایرانی افزایش چندانی نمی‌یابد.

برهمین اساس شهروندان می‌توانند با رعایت مصرف، هزینه‌های خود را مدیریت کنند. با اصلاح قیمت آب، 85 درصد از مشترکان در شهرها افزایش قیمتی تا سقف 30 هزار ریال خواهند داشت. البته باید شهروندان و روستاییان مدیریت مصرف مناسبی را در آب شرب خود لحاظ کنند.

مردم باید توجه داشته باشند که قیمت‌های جدید تنها حدود 25 درصد قیمت تمام شده برای آب است و هدف دولت از اصلاح قیمت آب کسب درآمد نبوده است، بلکه با هدف فرهنگ‌سازی و تشویق مردم به مدیریت مصرف در خانه‌هاست./121/36

معاون وزیر نیرو در امور آب

کد خبر 120659

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۳:۵۹ - ۱۳۸۹/۱۰/۱۳
    0 0
    یعنی قبضها یک ماهه می شن؟
  • بدون نام IR ۰۹:۳۹ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۱
    0 0
    عجب نرخی برای آب تعیین کرده اید.
  • بدون نام IR ۰۹:۵۹ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۱
    0 0
    پس یک شیر آب برای شستشو هم برای مردم بدید ولی کم حسابش کنیدا

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین