رییس سازمان حفاظت محیط زیست از برخورد جدی با هرگونه اهمال، بی دقتی و بی مسئولیتی مقصران ببر سیبری در باغ وحش تهران خبر داد و گفت: نتایج نهایی بررسیها روز چهارشنبه اعلام میشود.
مهندس محمدجواد محمدیزاده، معاون رییس جمهوری در حاشیه مراسم تودیع معاون پیشین و معارفه معاون جدید محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به سوالی در خصوص علت مرگ ببر نر سیبری گفت: این ببر بر اثر بیماری که در پی کاهش سیستم دفاعی بدنش بوده و موجب تنگی نفس این حیوان شده مرده است.
وی با اشاره به اینکه پیش از تلف شدن این ببر دو قلاده شیر نیز در باغ وحش تهران به دلیل بیماری مشابه تلف شدند گفت: هم اکنون نمیتوانیم به طور قطع در خصوص علت مرگ این ببر اظهار نظر کنیم.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه تعدادی از دامپزشکان در حال بررسی موضوع هستند گفت: قرار شده است نتایج مطالعات پاتولوژیک ببر تا روز چهارشنبه اعلام شود و اینکه آیا علت این امر سرایت بیماری از شیرها بوده و یا به شکل پنهان در ببر مورد نظر وجود داشته است مشخص شود.
وی با اشاره به اظهار نظرهای صورت گرفته توسط مسوولان باغ وحش تهران گفت: این اظهارات به هیچ عنوان جامع و کامل نیست از سوی دیگر در خصوص بیماری FIV نیز به دلیل آنکه در شناسنامه سلامت ببر مورد نظر نه سازمان دامپزشکی و نه مرجع روسیه در این خصوص درخواست و اطلاعاتی ارائه نشده است فعلا نمیتوان اظهار نظر کرد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص وضعیت ببر ماده نیز گفت: ببر ماده فعلا در سلامت بوده و تحت نظر است. وی تاکید کرد: اگر مشخص شود که بیماری همه گیری در باغ وحش تهران شایع شده است و باید حیوانات مبتلا تلف شوند حتی اگر ببر ماده مبتلا به این بیماری باشد این حیوان نیز به دلیل مشترک بودن این بیماری با انسان معدوم خواهد شد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست از توافق برای ورود ببرهای جدید به کشور خبر داد و گفت: حدود یک ماه و نیم قبل بر اساس توافق صورت گرفته با کشور روسیه قرار شده است 4 قلاده ببر دیگر تحویل کشور شود.
وی در خصوص علل بیماری ببر سیبری گفت: این ببر یا از ابتدا بیمار بوده یا از حیوانات دیگر باغ وحش گرفته یا آنکه به دلیل مانوس نبودن این دو حیوان ببر ماده به ببر نر حمله کرده که مورد آخر بر اساس مطالعات صورت گرفته روی ببر نر رد شده است و دو احتمال اول در این خصوص وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه سازمان دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، سازمان حفاظت محیط زیست، مسوولان باغ وحش تهران و کارشناسان خارج از سازمان در این پروژه دخیل بودهاند گفت: قطعا با هرگونه اهمال، بی دقتی و بی مسئولیتی از ناحیه هر بخشی که باشد برخورد میشود.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به نمونهبرداریهای صورت گرفته از ببر ماده گفت: در صورتی که مشخص شود ببر ماده از بیماری برخوردار نبوده به دلیل آنکه زیستگاه جدید ببر در میانکاله هنوز آماده نشده است امکان انتقال آن به زیستگاه جدید فراهم نیست اما احتمال دارد اگر تشخیص دهیم که بیماری باغ وحش تهران یک بیماری شایع و همه گیر است این ببر را از باغ وحش تهران به محل دیگری منتقل میکنیم.
وی در خصوص علت تاخیر در انتقال ببر سیبری به زیستگاه اصلیاش در پناهگاه حیات وحش میانکاله گفت: یکی از عوامل اصلی این تاخیر روسها بودند چرا که با حدود 5 ماه تاخیر نقشههای زیستگاه ببر را برای ما ارسال کردند.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست اعتبار مورد نیاز برای احیای زیستگاه ببر مازندران را حدود 5 میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: از این میزان اعتبار حدود 200 میلیون تومان تخصیص داده شده که فنس کشیها و احیای پاسگاههای محل صورت گرفته است. از سوی دیگر در سفر استانی رییس جمهور نیز قرار است یک میلیارد تومان اعتبار از محل اعتبارات استانی نیز و به همین میزان نیز اعتبارات از سوی سازمان حفاظت محیط زیست برای احیای زیستگاه ببر اختصاص یابد.
وی با اشاره به اظهارات برخی کارشناسان گفت: برخی کارشناسان معتقدند که اگر مشخص شود بیماری ببر سیبری بیماری پنهانی بوده که در این موجود وجود داشته است خوب شد که به زیستگاه جدید منتقل نکردیم تا احیانا موجب شیوع بیماری در زیستگاه جدید شود./ 44
نظر شما