صنعتگران تنها روز ملی شان را با سه روز تأخیر در حالی جشن گرفتند که رئیس دولت از افزایش2 میلیاردی منابع برای سرمایه‌گذاری در واحدهای تولید‌ی خبر داد.

نرگس رسولی: 

این تصمیم رئیس دولت دهم درحالی اعلام عمومی شد که رئیس کل بانک مرکزی تنها از قبول 3 میلیارد دلار خبر داده بود و این وعده احمدی‌نژاد به نوعی هدیه رئیس دولت در روز صنعت‌ومعدن برای این گروه محسوب می‌شود.

رئیس دولت از اختصاص 5 میلیارد دلار منابع برای سرمایه در گردش واحدهای تولیدی خبر داد و گفت: در قانون بودجه نمایندگان پیشنهاد دولت را برای قرار دادن 3 میلیارد دلار منابع برای سرمایه در گردش واحدهای تولیدی پذیرفتند. من از جانب رئیس‌کل بانک مرکزی می‌گویم از محل ذخایر بانک مرکزی 2 میلیارد دیگر هم رئیس‌کل بانک مرکزی اختصاص بدهد تا انشاءالله با 5 میلیارد دلار گره کار صنعتگران حل شود.

به گزارش «خبر» محمود احمدی‌نژاد در جمع صنعتگران کشور که به مناسبت بزرگداشت روز صنعت و معدن گردهم آمده بودند با اعلام موافقت خود با ادغام دو وزارتخانه صنایع و معادن و بازرگانی گفت: باید مراحل قانونی این ادغام طی شود و وزاری صنایع و معادن و بازرگانی باید مراحل ادغام این دو وزارتخانه را فراهم کنند و در نهایت وزارتخانه‌ای تشکیل شود که هدف آن در وهله اول رشد ملی وتنظیم بازار داخل باشد.

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه محفل تولیدکنندگان و صنعتگران از بهترین محافل است، اظهار داشت: دست کسانی که دل و اندیشه و عشق‌شان در مسیر اعتلای ایران‌زمین قرار گرفته و در راه ساختن ایران قدم برمی‌دارند، می‌بوسم.

رئیس‌جمهور بخشی از شکست‌های کشورهای غربی را مرهون همت صنعتگران کشور است، تصریح کرد: آنها به دنبال متوقف کردن تولید بودند، اما با همت بلند شما امروز با افتخار می‌توانم اعلام کنم که علی‌رغم تحریم‌ها و فشارها ایران امروز پیشرفته‌تر از 3 و 5 سال قبل است.

وی افزود: اطلاع دارید که به دلیل بحران جهانی در همه کشورها منحنی‌ها رو به پایین است. بحران جدید با وجود تزریق پول و برخی بازی‌های انحرافی مثل آنفلوآنزای خوکی یا حتی محور قرار دادن انتخابات ایران به عنوان یک بازی هنوز حل نشده است. این بحران بسیار ریشه‌دارتر از آن است که بخواهد به این زودی‌ها جمع ‌وجور شود.

وی ادامه داد: این در حالی است که رشد تولید کشورعلی‌رغم این بحران مثبت و روزافزون است. برای این سخن 1000 دلیل دارم که یک دلیل آن کافی است. اگر در این شرایط توانستیم روی پای خود بایستیم قطعاً می‌توانیم کشور را روبه جلو ببریم.

احمدی‌نژاد گفت: وقتی درمقابل تحریم‌کنندگان می‌گفتیم تحریم‌های شما کاغذ پاره است و نمی‌ارزد بعد از خدا اعتماد ما به دستان پرتوان صنعتگران بود. رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه با تلاش صنعتگران داخلی نیروگاه اتمی را خواهیم ساخت و به بهره‌برداری می‌رسانیم، تصریح کرد: این ملت اگر بخواهد سربلند شود باید روی پای خود بایستد.

دولت از رقابت با مردم کنار می‌رود
احمدی‌نژاد در ادامه با اشاره به حرکت بخش صنعت و معدن در اقتصاد کشور خاطرنشان کرد: موتوری که اقتصاد کشور را حرکت می‌دهد بخش صنعت و معدن است که اگر با نشاط کار کند بقیه بخش‌ها به تبع آن حرکت خواهند کرد. وی ادامه داد: سرفصل کار دولت این است که خود را از رقابت با مردم کنار بکشد. دولت رقیب شما نیست برای این کار باید دو کار انجام شود اول موانع را از پیش پای صنعتگران برداریم و دوم به کمک شما بیاییم.

رئیس‌جمهور تحولات صنعتی در دنیا را لحظه ‌به لحظه خواند و خاطرنشان کرد: هیچ وقت اعتقاد ندارم وزارت صنایع یا ستاد اقتصادی هرچند هم قوی باشند می‌توانند بهترین برنامه را برای صنعتگران بنویسند زمانی برنامه مناسب برای حوزه صنعت عملیاتی می‌شود که بدنه اصلی بخش صنعت در آن مشارکت فعال داشته باشند.

بروکراسی نباید ترمز توسعه باشد
احمدی‌نژاد مهم‌ترین مانع اصلی پیش روی صنعت را بروکراسی عنوان کرد و گفت: باید بروکراسی در خدمت تولید، صنعت و پیشرفت کشور باشد و نه ترمزی برای توسعه. وی در ادامه به منابع مورد نیاز بخش صنعت به عنوان یکی از چالش‌های مهم پیش روی این بخش اشاره کرد و گفت: در این رابطه من اعتقاد خودم را می‌گویم. بعضی‌ها می‌گویند این اعتقادات با علوم وارداتی همخوانی ندارد من باور ندارم. بانک یک بنگاه اقتصادی در کنار یک نهاد صنعتی نیست، بلکه بانک باید نهاد پشتیبانی‌کننده در خدمت تولید باشد.

اینگونه نباشد که گروهی بگویند برویم بانک بزنیم تا سود ببریم. اگر چنین فضایی در اقتصاد ایجاد شود به معنای نابودی تولید و رشد ربا و نزول‌خواری است. احمدی‌نژاد خاطرنشان کرد: البته همکارانم در بانک‌ها زحمت می‌کشند اما این نگاه را در سیستم تصمیم‌گیری باید اصلاح کرد. بالاخره الگوهایی دیگران درست کردند و اسمش را علم گذاشتند، هرچه می‌گوییم اینها علم نیست بازهم اصرار دارند.

وی ادامه داد: باید مهم‌ترین مقاومت در برابر اصلاح بانک‌ها برداشته شود این مقاومت در ذهن خیلی‌ها شکل گرفته و ما قصد داریم در خدمت شما و در این دولت این مقاومت‌ها را به طور کامل برداریم. رئیس‌جمهور گفت: اگر سیستم بانکی خود را از یک رقیب برای بنگاه اقتصادی به یک خادم تغییر دهد آنگاه اثرگذاری پولی و مالی او چند برابر می‌شود.

با 5 میلیارد گره از کار صنعتگران باز می‌کنیم
وی از اختصاص 5 میلیارد دلار منابع برای سرمایه در گردش واحدهای تولیدی خبر داد و گفت: در قانون بودجه نمایندگان پیشنهاد دولت را برای قرار دادن 3 میلیارد دلار منابع برای سرمایه در گردش واحدهای تولیدی پذیرفتند. من از جانب رئیس‌کل بانک مرکزی می‌گویم از محل ذخایر بانک مرکزی 2 میلیارد دیگر هم رئیس‌کل بانک مرکزی اختصاص بدهد تا انشاءالله با 5 میلیارد دلار گره کار صنعتگران حل شود.

احمدی‌نژاد یادآور شد: این رقم علاوه بر ارزی است که از محل 50 درصد حساب ذخیره ارزی در اختیار وزارت صنایع و معادن قرار دارد.

رئیس‌جمهور بالا بردن بهره‌وری را از دیگر اهداف دولت دانست و گفت: البته با صدور بخشنامه اهداف بهره‌وری محقق نمی‌شود اگر دولت بخواهد رأساً کار کند بازدهی زیر 50 درصد است. وی گفت: در حال حاضر تولیدات کالاهای ایرانی در 56 کشور دنیا عرضه می‌شود که باید آن را به 156 کشور برسانیم البته باید برای تحقق این هدف جلوی کالاهای بنجل را بگیریم.

قانون کار باید تغییر کند
احمدی‌نژاد از دیگر مسائل دولت آینده را قانون کار اعلام کرد و گفت: پیشنهاد می‌دهم با محوریت وزارت صنایع و معادن و با حضور وزارت کار و معاونت حقوقی رئیس‌جمهور بازنگری در قانون کار در جهت خدمت به کارگر و کارفرما و تولید کشور صورت بگیرد.

کفگیر سرمایه‌گذاری به ته دیگ خورد
وی از آرزوهای قابل تحقق ملت ایران را طراحی نظام اقتصادی برای دنیا عنوان کرد و گفت: کفگیر سرمایه‌گذاری به ته دیگ خورده است. سؤال این است آیا دنیا بدون داشتن نظام اقتصادی پیش برود؟ ما نمی‌توانیم منتظر بمانیم که گروهی که ثروت ملت‌ها را دوشیده‌اند مجدداً نظام جدیدی را برای اقتصاد دنیا طراحی کند. وی افزود: دوستان می‌گویند که عنوان این برنامه را دیپلماسی اقتصادی عنوان کنیم اما من می‌گویم باید اخلاق و روابط تولید را به دنیا صادر کنیم.
رئیس‌جمهور بنا به درخواست صنعتگران وعده داد که به زودی جلسه مشترک هیأت‌دولت با اهالی صنعت و معدن برگزار خواهد شد. وی ادامه داد: بانک باید نهاد پشتیبانی‌کننده در خدمت تولید باشد. اینگونه نباشد که گروهی بگویند برویم بانک بزنیم تا سود ببریم. اگر چنین فضایی در اقتصاد ایجاد شود به معنای نابودی تولید و رشد ربا و نزول‌خواری است.

تدوین قانون جامع صنعت با مشارکت بخش خصوصی
در ادامه این مراسم سردمدار بخش صنعت و معدن کشور از اصلاح قانون معادن دردستور کار کمیسیون دولت خبر داد و گفت: تدوین قانون جامع صنعت کشور باید با مشارکت بخش خصوصی در اسرع وقت تدوین شود چرا که امروز ایران در آستانه صنعتی شدن قرار گرفته و نیازمند قانون و استراتژی جامع برای بخش صنعت است.

محرابیان با انتقاد از واردات بی‌رویه کالا به کشور گفت: نظام توزیع در کشور اگرچه با افراد دلسوز اداره می‌شود ولی به دلیل ماندگاری بالای کالاها در انبارها، سود مورد انتظار در بخش توزیع حادث نمی‌شود که لازم است در طرح تحول اقتصادی به این موضوع توجه شود.

علی‌اکبر محرابیان با تأکید بر ضرورت ارتقای بهره‌وری گفت: مطابق آمارهای اعلام شده از معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهوری میزان تأثیر بهره‌وری در رشد اقتصادی 20 درصد بوده است، لیکن در سیاست‌های کلی برنامه پنجم توسعه باید تأثیر بهره‌وری در رشد اقتصادی یک سوم یعنی 33 درصد باشد.

کد خبر 12068

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین