لاریجانی: آمریکا نمی خواهد آسیا پرشی داشته باشد/ پاکستان قول آزادی مرزبانان ربوده شده میرجاوه را داد

ایسنا نوشت: رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: کشورهای دیگر تلاش می‌کنند تا کشورهای آسیایی را به مسئله تروریسم و جنگ درگیر کنند تا نتواند پرشی داشته باشد.

علی لاریجانی در مراسم اختتامیه دومین کنفرانس روسای مجالس افغانستان، ایران، پاکستان، ترکیه، چین و روسیه چالش‌های تروریسم و ارتباطات درون منطقه‌ای گفت: شاید این نکته به ذهن‌تان خطور کرده که چرا روسای پارلمان‌ها همه بر مسئله تروریسم حساس هستند و همه این موضوع حیاتی را دنبال می‌کنند.

وی افزود: با جستجوی کوچک در سه دهه اخیر در دنیای پیرامون این نتیجه کسب می‌شود که جنگ‌ها و جریان‌های تروریستی در آسیا به وجود آمده که نمونه آن جنگ عراق، سوریه و افغانستان بوده است. تاریخ جنگ‌ها در سه دهه اخیر نشان می‌دهد که جریان‌های تروریستی از آسیا بوده است. سوال این است آیا واقعا آسیا خودش مستعد چنین جنگ‌ها و حملات تروریستی یا عامل بیرونی آن را هدایت می‌کند. چون در سه دهه قبل چنین اتفاقاتی را در آسیا شاهد نبودیم.

رئیس مجلس یادآور شد: برخی از مقامات آمریکایی گفته‌اند که ما داعش را به وجود آوردیم. آنها در زمینه‌های ژئوپلتیک کار می‌کنند و متوجه شدند قرن آینده قرن آسیاست چون بیشترین ظرفیت و انرژی و نیروهای جوان در آسیا وجود دارد. همچنین دو عضو مهم را در شورای امنیت داراست. پس می‌خواهند که آسیا پرشی نداشته باشد.

وی افزود: چین ظرفیت اقتصادی مهم داشته، روسیه در حوزه اقتصادی نقش آفرینی می‌کند و کشورها در مقیاس‌های دیگر به دنبال ثبات در منطقه هستند.

باشگاه خبرنگاران نوشت:

رئیس مجلس در نشستی خبری، گفت: از جامعه خبری تشکر می‌کنم که اخبار این اجلاس را که با ابتکار مجلس پاکستان در سال گذشته تشکیل شد و فلسفه آن کنترل تحرکات تروریسم در آسیا بود را به گوش مردم رساندند.

وی افزود: معتقدم که تروریسم در آسیا توسط یک عامل خارجی سامان داده شده و به همین دلیل کشورهایی مانند افغانستان، ایران، پاکستان، ترکیه، چین و روسیه در این رابطه حساسیت دارند البته ممکن است در آینده کشورهای دیگر نیز به این جمع علاقه پیدا کنند.

لاریجانی تصریح کرد: یکی از موضوعات مدنظر ما ساماندهی روابط اقتصادی بین کشورهای عضو این اجلاس بود که در بیانات دیگر اعضا نیز مشاهده می‌شد لذا امیدواریم بتوانیم در آینده حرکت مفیدی را از نظر دیپلماسی پارلمانی در این زمینه ایجاد کنیم تا آسیا وضعیت بهتری را تجربه کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به یک جانبه‌گرایی آمریکا و دستاوردهای این اجلاس در این دوره، گفت: نکات مختلفی در این اجلاس پیرامون تروریست بیان شد که باید در پارلمان‌ها به آن توجه شود.

وی ادامه داد: یکی از موضوعات مهمی به آن پرداخته شد، همکاری اقتصادی در بین اعضا بود چرا که تروریسم گاهی در فقر ریشه می‌کند لذا به نظر می‌رسد به یک همگرایی فکری میان کشورهای عضو در حال شکر گرفتن است.

لاریجانی اظهار کرد: در زمان شکل‌گیری این اجلاس، ابهاماتی وجود داشت اما اکنون همگرایی خاص و سهم مشترکی از تروریسم در میان کشورها به وجود آمده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: ما این کار را شروع کرده‌ایم و همکاری‌هایی نیز در این زمینه وجود دارد و تا جایی که بنده اطلاع دارم در زمینه نابودی تروریسم میانه راه قرار داریم و با توجه به تحولات افغانستان باید جریان‌های تروریستی به سمت فعالیت‌های قابل پیش‌بینی سوق پیدا کنند.

وی ادامه داد: لازم است که پیمان‌های پولی و بانکی میان کشورهای عضو به وجود بی‌آید چرا که رفتار یک‌جانبه آمریکا در زمینه اقتصادی و مبادله دلار همه را به فکر فرو برده است.

لاریجانی گفت: به طور طبیعی این اجلاس تأثیرهای بسیاری خواهد داشت اما به سرعت نتیجه نمی‌دهد چرا که کشورهای غربی تروریسم را خلق کرده و آن را ادامه می‌دهند.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: حوادث عراق و سوریه برای ما دستاوردهایی نیز داشت چرا که آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها از تروریسم دفاع می‌کردند با موجی از جمعیت داعش اروپایی و آمریکایی مواجه شدند که این امر سکته‌ای در کار آنها ایجاد کرد.

وی ادامه داد: ما به دنبال راه‌حلی اصولی و واقعی هستیم و به حمایت غربی‌ها نیز نیاز نداریم، کافی است که آنها بازی در نیاورند چرا که در آن زمان کشورهای آسیایی می‌توانند تروریسم را کنترل کنند.

لاریجانی بیان کرد: سازمان ملل قواعدی را برای استبداد تروریسم پیش‌بینی کرده بنابراین مشکل در سندیت نیست بلکه در اعاده‌ها است نمی‌خواهم بگویم معضل تروریسم به سادگی حل می‌شود و منبع آن صرفا خارجی است چرا که گاهی فریب داخلی نیز وجود دارد.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: آمریکا تصور می‌کرد می‌تواند با اهرم تحریم هرکاری انجام دهد اما گاهی خود آنها در بیانات خود می‌گویند که تجارت راه خود را باز می‌کند.

وی در پایان با اشاره به موضوع مرزبانان ایرانی خاطرنشان کرد: آزادی سربازان میرجاوه یکی از دغدغه‌های مهم ما است و معتقدم که در ناآرامی‌های میان پاکستان و ایران ردپای کشورهای دیگر وجود دارد.

لاریجانی تصریح کرد: به این ترتیب که برخی کشورها برای آشفته کردن روابط میان ایران و پاکستان تلاش می‌کنند لذا سیستم اطلاعاتی این کشور باید فعالانه‌تر عمل کنند، همچنین دولت پاکستان به ما قول داده که به این ناآرامی‌ها و موضوع سربازان میرجاوه خاتمه بدهد.

214219

کد خبر 1210678

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین