۰ نفر
۱۵ دی ۱۳۸۹ - ۱۵:۲۹

ژنرال دیوید پترائوس گفت که گرچه آموزش نیروهای امنیتی افغان توسط ناتو طبق برنامه پیش می‌رود، اما ادامه‌ی جنگ‌ با افراطیون امری اجتناب ناپذیر است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ژنرال دیوید پترائوس، فرمانده‌ نیروهای آمریکایی در افغانستان، در گفت‌وگو با روزنامه‌ی آلمانی "راینیشه پست" چاپ دوسلدورف، اظهار کرد: برنامه‌ی ناتو در افغانستان برای آموزش نیروهای افغان به خوبی پیش می‌رود.

متن مصاحبه صورت گرفته با وی به شرح زیر است:

سوال: از سال 2002 تاکنون هر ساله از سالی سرنوشت ساز برای افغانستان سخن به میان آمده است. آیا می‌توان سال 2011 را سال سرنوشت‌ساز برای افغانستان دانست؟

پاسخ: من یادآوری می‌کنم که ایساف از پایان سال 2006 مسئولیت امنیتی خود را در تمام افغانستان درک کرد و تا قبل از آن، این وضعیت تنها در کابل و سپس مرحله به مرحله در دیگر مناطق ایجاد شد تا جایی که امروزه مراحل مهم و جدیدتری پیش روی ماست. سال 2011 از آن جایی مهم است که در این سال مرحله‌ی انتقال مسئولیت شروع می‌شود؛ مرحله‌ای که محتاطانه و متناسب با شرایط نیروهای امنیتی افغان است. چنین مرحله‌ای به جز اوت سال 2008 و آن هم در مورد کابل تاکنون وجود نداشته است.

از آنجا که ما می‌خواهیم تا پایان سال 2014 واگذاری امنیت را به پایان برسانیم، از این رو سال 2011 شروعی مهم و البته به همراه پیامدهایی برای ایساف، افغانستان و تمام منطقه است.

سوال: شما در قندهار و هلمند فشار بر طالبان را افزایش دادید و موفق شدید که اعضای طالبان را از بین ببرید. آیا پیشرفت‌های دیگری وجود دارد؟

پاسخ: در کنار هلمند و قندهار بویژه در استان‌های اوروزگان و بویژه کابل برای ما این امر میسر شده است که نه تنها اقدامات افراطیون را متوقف که حتی آن‌ها را عقب‌ برانیم. به عنوان مثال بخش مرجاه یکی از مقرهای طالبان بود که در آن کارخانه‌ای از مواد منفجره به همراه اقتصاد مبتنی بر تجارت مواد مخدر، به طالبان کمک می‌کرد. در شرایط فعلی وضعیت این منطقه کاملا متفاوت شده است. اکنون بچه‌های این بخش به مدرسه می‌روند که 40 درصد آنان را دختران تشکیل می‌دهند. افغان‌های این بخش اکنون از آزادی جدیدی که به آن‌ها داده شده، خوشحالند. بخشداری این منطقه اکنون جدیدا بوجود آمده است و چیزهای بسیار دیگری نیز در این منطقه وجود دارد.

سوال: آیا اینها فقط زاییده‌ی خدمات نیروهای ناتو (ایساف) است؟

پاسخ: این مساله از طریق تقویت نیروهای نظامی ایساف و ارتش رو به تقویت افغانستان میسر شده است. از دیگر سو، وجود هماهنگی بهتر و بیشتر درمیان تمام اقدامات نظامی و غیر نظامی نیز بسیار حایز اهمیت است. تلاش بیشتر و جدی در زمینه بازسازی کشور و همین طور افزایش توانایی دولت نیز از جمله این موارد است. چنین موفقیت‌هایی باید از طریق ادامه حضور و همین طور یکپارچه سازی دوباره‌ی مبارزان طالبان با جامعه و همین طور از طریق تلاش‌های سیاسی، تثبیت شود.

سوال: سیاستمداران آلمان اکنون مدل‌های مختلفی را برای خروج نیروها از افغانستان از شروع سال 2011 بررسی می‌کنند. قبل از هر چیز حزب سبز این کشور خواهان دانستن این مساله است که زمان خروج از افغانستان کی و خروج نیروها چگونه خواهد بود؟

پاسخ: مهمترین شروط برای شروع خروج محتاطانه و کاستن از نیروها، روند موفقیت آمیز واگذاری مسئولیت‌ها به افغان‌ها و نیروهای امنیتی آنان است. به طورصریح باید بگویم که واگذاری مسئولیت آغاز می‌شود و سرعت و تداوم آن و همینطور کاهش مسئولانه نیروها به شرایط ما بستگی دارد و نه برنامه‌های زمانی از پیش تعیین شده.

سوال: پاسخ شما به مردم آلمان برای توجیه حضور سربازان آلمان در افغانستان چیست؟

پاسخ: دلیل شروع ماموریت‌ ما در افغانستان با حضور بیش از 140 هزار سرباز از 48 کشور و همین طور ادامه‌ی این حضور مستقیما به حوادث 11 سپتامبر سال 2001 و حوادث تروریستی لندن و مادرید بر می‌گردد. ما تلاش می‌کنیم تا از این که افغانستان بار دیگر به مکان بازگشت تروریسم بین‌المللی تبدیل شود، جلوگیری کنیم. همه تلاش‌های ما در این کشور در ارتباط بلافصل با منافع امنیتی ماست. این فعالیت باید در عین این که از برنامه‌های هماهنگ نظامی و دولتی تبعیت می‌کند، منجر به توانایی افغان‌ها برای حفظ امنیت و آینده‌ی آنها شود. نباید این ارتباط را فراموش کرد و باید بر لزوم آن تاکید کرد.

سوال: آیا شما می‌توانید از اولین استان‌هایی نام ببرید که نیروها از آن‌ها خارج می‌شوند. وستروله از برخی استان‌های شمال افغانستان هم چون هرات سخن به میان آورده بود.

پاسخ: ایساف در شرایط کنونی به طور مشترک با دولت افغانستان به طور فشرده وضعیت کنونی افغانستان را تحلیل می‌کند. گزینه‌هایی وجود دارد که نمی‌توانم از آنها نام ببرم. در این ارتباط باید به این مساله اشاره کنم که ما از سال 2011 در کنار واگذاری برخی مناطق، برنامه‌ی واگذاری نهادهایی را نیز داریم که از سوی ایساف طی سال‌های گذشته برای آموزش و تجهیز نیروهای امنیتی افغان ایجاد شده بودند.

سوال: طی هفته‌های گذشته اخبار بسیار کمی در مورد درگیری‌ و عملیات انتحاری از مناطق شمال افغانستان به گوش می‌رسد. آیا وضعیت نسبی آرام این مناطق به دلیل شرایط آب و هوایی است و یا تقویت نیروهای ایساف باعث افزایش امنیت این مناطق شده است؟

پاسخ: عوامل متعددی در این مساله نقش دارند: اول، افزایش کمی و کیفی نیروهای آلمانی و آمریکایی و افغان و همین طور بهبود توانایی برای همکاری در همه‌ی زمینه‌های امنیتی و توسعه. دوم: توانایی برای هماهنگی و استفاده‌ی پایدار از اصول ایساف.

سوال: آیا آموزش نیروهای امنیتی افغان هم‌چنان طبق برنامه پیش می‌رود؟

پاسخ: جواب این سوال به وضوح بله است. تجهیز و تشکیل نیروهای ارتش و پلیس از ابتدای سال بهتر از چیزی که انتظار می‌رفت، انجام شد. ما از برنامه‌ی خود جلوتر هستیم و با تمام توان و تلاش خود برای آموزش در تمام زمینه‌ها تلاش می‌کنیم.

سوال: آیا پروژه‌های شما برای مبارزه با کشت مواد مخدر با موفقیت همراه بوده است و یا این که باید با جدیت بیشتری با چنین اقداماتی مواجهه کرد؟

پاسخ: ایساف نیروهای ویژه‌ای برای مبارزه‌ی جدی با مواد مخدر در اختیار ندارد. مسئولان این امر در دولت افغانستان هستند که چندین بار برای تحقق چنین امری متعهد شده‌اند. البته این اقدامات از طریق ایساف حمایت اطلاعاتی می‌شوند و به طور طبیعی ایساف باید برای مبارزه با مواد مخدر و تجارت آن اهمیت خاصی قائل باشد. از این رو ما به طور مشترک با کمک‌ سازمان‌های دولتی و غیر دولتی به دنبال جایگزینی برای کشت این مواد و تقویت اقتصاد محلی هستیم. کشت سبزیجات، حمایت از منابع زیرزمینی هم‌چون نفت، گاز، سرب، نقره و روی از جمله این موارد است.

سوال: چالش‌های بزرگ پیش روی ایساف طی ماه‌های آتی چه خواهد بود؟

پاسخ: طی ماه‌های آتی مساله بویژه بر سر سه مورد است؛ اول: ادامه فشار روی افراطیون با همه‌ی ابزار نظامی و غیرنظامی با حداقل وقفه.

دوم: حمایت از یکپارچه شدن دوباره افراطیون با جامعه‌ی افغانستان.

سوم: شروع واگذاری مسئولیت که در هماهنگی کامل با افغان‌ها و با مسئولیت‌های بسیار همراه است.

کد خبر 121199

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین