مدودف تعارف را کنار نهاده و به صراحت مخالفت دولتش را با سامانه موشکی آمریکا در دو کشور چک و لهستان اعلام کرده‌است.

شمارش معکوس برای دیدار رهبران ایالات متحده و روسیه به پایان رسید. ساکنان کرملین و کاخ سفید از چند روز پیش تا کنون از هر فرصتی برای پیام فرستادن برای یکدیگر استفاده کرده‌اند. اگر اوباما ولادیمیر پوتین را مردی می‌خواند که هنوز یک پای خود را در خاطرات گذشته نگاه داشته است ، پوتین هم با تاخیری چهل و هشت ساعته اما پیش از فرود هواپیمای شخصی همتای آمریکایی به خاک روسیه، سخنان باراک را نقد کرده و اعلام می‌کند که کشورش همواره بر روی پاهای خود ایستاده و به آینده چشم دوخته است .

دمیتری مدودف نخست وزیری روسیه هم چند ساعت پیش از رسیدن باراک به کرملین در گفتگو با روزنامه‌ای ایتالیایی ابراز خوش‌بینی می‌کند که جو حاکم بر این دیدار به گونه‌ای است که دو طرف از امادگی کافی برای عادی‌سازی روابط برخوردار هستند. مدودف در این مصاحبه همه تقصیرها را بر گردن جورج بوش رئیس‌جمهوری ایالات متحده می‌اندازد و ادعا می‌کند که تنشی که امروز در رابطه مسکو و واشنگتن به چشم می‌خورد در حقیقت ریشه در استراتژی‌های اشتباه ساکن قبلی کاخ سفید دارد .
رهبران دو کشور در نخستین دیدار رسمی باراک از روسیه حرف‌های بسیاری برای گفتن دارند و البته پرونده‌های قطوری هم برای رسیدگی. مهم‌ترین این موارد اما موافقت بر سر معاهده ای است در راستای کاهش ذخیره‌های تسلیحات هسته ای دو طرف. پس از ان نوبت به همکاری روسیه به ایالات متحده در مبارزه با طالبان و القاعده در افغانستان خواهد رسید . البته بار جنجالی این پرونده با توجه به موافقت روسیه با استفاده ایالات متحده از حریم هوایی این کشور اندکی سبک‌تر شده‌است. مبارزه با تروریسم و برخورد با کشورهای همسایه روسیه که زمانی همگی بخشی از اتحاد جماهیر شوروی سابق بودند از دیگر محورهای مورد بحث در دیدارهای این دو روز خواهد بود .
این نشست دو جانبه در حالی رخ می‌دهد که هنوز کمتر از یک سال از حمله روسیه به گرجستان نگذشته است . حمله‌ای که روابط ایالات متحده و روسیه را به بالاترین حد از تشنج رساند. باراک اوباما از ماه ژانویه که زمام قدرت در ایالات متحده را در دست گرفت تا کنون بارها از روسیه خواسته است تا خاطرات تلخ گذشته را فراموش کند. با وجود تمامی ژست‌های محبت‌امیزی که دو طرف تا کنون برای هم گرفته‌اند، مدودف تعارف را کنار نهاده و به صراحت مخالفت دولتش را با سامانه موشکی آمریکا در دو کشور چک و لهستان اعلام کرده‌است.
معاهده کاهش تسلیحات استراتژیک پنجم دسامبر سال جاری وجاهت قانونی خود را از دست می‌دهد و حالا باراک و مدودف باید از همین نخستین دیدار برای جایگزینی این معاهده با توافقنامه‌ای جدید اقدام کنند. بر اساس معاهده فعلی هر دو کشور حق برخورداری از 2200 کلاهک را دارند. هر دو کشور اما به دنبال کاهش این رقم به 1500 تا 1700 کلاهک هستند. دو طرف باید تا پیش از پایان سال جاری میلادی در خصوص معاهده جدید به توافقی جامع برسند.
مدودف پس از دیدار با مدودف در واپسین ساعات روز دوشنبه، قرار است صبحانه سه شنبه را با ولادیمیر پوتین صرف کند.

کد خبر 12131

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین