تبعات حذف سود روزشمار برای بانک‌ها و سپرده‌گذاران چیست؟

یک کارشناس بانکی گفت: در هیچ کشوری بانک‌ها سود روزشمار به سپرده‌گذاران سپرده‌های کوتاه‌مدت نمی‌دهند.

 احمد حاتمی یزد در گفتگو با خبرآنلاین افزود: بخشنامه بانک مرکزی برای منع پرداخت سود روزشمار، اقدامی بسیار مناسب است چرا که مردم نباید انتظار داشته باشند پولی را در بانک بگذارند و فقط برای یک روز آن سود بگیرند.

وی گفت: پیش از این سپرده‌ها سود روزشمار از بانک‌ها می‌گرفتند اما با تصمیم جدید چه ابتدای ماه پولی را از حسابشان برداشت کنند و چه انتهای ماه دیگر سودی دریافت نخواهند کرد و تنها مانده حساب است که سود می‌گیرد، در این حالت بار عظیمی از دوش بانک‌ها برداشته خواهد شد.

 وی در پاسخ به این سئوال که آیا این بخشنامه می‌تواند مشکلات نظام بانک را تا حدی برطرف کند؟ گفت: این تصمیم مشکلات نظام بانکی را حل نمی‌کند بلکه آن را کم می‌کند. به عبارت دیگر این اقدام از زیان بانک‌ها تا حدی می‌کاهد اما نمی‌تواند مشکلات نظام بانکی را برطرف کند.

حاتمی یزد گفت: بانک‌ها در حال حاضر به شدت زیان‌ده هستند، به عبارت دیگر سودی که به سپرده‌گذاران پرداخت می‌کنند به مراتب کمتر از درآمدهای واقعی آنان است و همین امر سبب شده است با زیان روبرو باشند.

وی با اشاره به زمینه شکل‌گیری بحران بزرگ مالی برای بانک‌ها ادامه داد:از ابتدا قرار بود بانک‌ها پول بگیرند و با آن کار کنند و سودی که به دست می‌آید را بین خود و سپرده‌گذار تقسیم کنند اما بعد برای روشن‌تر شدن شرایط تاکید کردند بانک حق دارد حداقلی سود را تعیین کند و اگر نتوانست حداقل سود تعیین شده را به دست بیاورد، این پول را از محل سرمایه یا سهم درآمدی خودش پرداخت خواهد کرد.

وی رقم سود پرداختی از سوی بانک‌ها را بسیار بالا خواند و تاکید کرد: این سود بالا را بانک‌ها با اضافه برداشت و استقراض از بانک مرکزی و ... تامین می‌کنند و از سوی دیگر با خلق پول فشاری دیگر به اقتصاد وارد می‌کنند.

 این مدیر اسبق نظام بانکی تاکید کرد: رییس کل جدید بانک مرکزی تلاش کرده است اصلاح نظام بانکی را کلید بزند و این تصمیم نیز در همین راستا اتخاذ شده و به نظر می‌رسد با عدم پرداخت سود بانکی به سپرده‌های کوتاه مدت، بانک‌ها بتوانند حجم زیانشان را کاهش دهند.

 وی ادامه داد: منافع این اقدام از طریق کاهش حجم زیان به سپرده‌گذاران خواهد رسید و وقتی بانک‌ها مجاز نباشند بیش از درآمدشان سود بدهند، مردم نیز می‌توانند به درستی تصمیم بگیرند کدام بانک را برای سپرده‌گذاری انتخاب کنند.  

این کارشناس بانکی گفت: در تمام کشورهای پیشرفته نیز سود روزشمار به مردم تعلق نمی‌گیرد بلکه در بازارهای بین بانکی که بدان  "مانی مارکت" می‌گویند بانک‌ها به هم پول قرض می‌دهند و بابت هر روز این پول سودی را نیز محاسبه می‌کنند اما سپرده‌گذار در این فرآیند دخالتی ندارد.

به گفته وی این اقدام تاثیر چندانی بر وضعیت سپرده‌گذاری در بانک‌ها نخواهد داشت. گسترش کارت‌های بانکی بخش عمده‌ای از خریدهای روزانه را متوجه استفاده از کارت کرده و در عین حال حقوق و دستمزد و ... نیز از طریق واریز به حساب‌های بانکی پرداخت می‌شود در نتیجه این تصمیم تاثیری بر گردش حساب‌های کوتاه‌مدت باقی نخواهد گذاشت.

۲۲۳۲۲۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1216678

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 20
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۰۲:۳۱ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۷
    31 1
    استاد عزیز شما که میفرمائید در تمام کشورهای پیشرفته نیز سود روزشمار به مردم تعلق نمی‌گیرد این را هم بفرمائید که در همان کشورها مردم شغل دارند و حقوقهای دریافتی ماهانه اشان تمام هزینه های زندگی شهروند و خانواده اش را پوشش میدهد و تورم روز افزون هم ندارند وهمه مالیات پرداخت میکنند
    • RO ۱۵:۴۱ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۸
      7 0
      توی این مملکت فقط یکجانبه نگاه می کنند.
    • IR ۲۱:۰۹ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۱
      1 3
      مخالفت نکنید ضررش فقط برای سرمایه دار هست سرمایه داری که حقوق یک عده را نیمده تا چند روز بیشتر پول تو بانک بخواب بذارید بخاطر خدا یه چیزی درست اجرا بشه انقد انتقاد نکنید ربا خوار نباشیم ماهم قبول داریم دیر کرد رباست سود زیاد وام رباست ولی این قانون به نفع کشور هست بزارید کشور درست بشه لج بازی نکنید
  • IR ۱۹:۴۷ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۷
    19 0
    اگر بانکها به پرداخت سود روزشمار روی آوردند برای جمع آوری پولهای سرگردان مردم بود . در عین حال با توجه به تورم موجود تابحال هیچ بانکی سود پرداخت نکرده است و آنچه پرداخت شده است پائین تر از نرخ تورم موجود بوده است. لذا از اساس سودی در کار نبوده است که حذف شود . به این صورت باز پولهای سرگردان مردم در جامعه ایجاد تورم های بعدی را خواهد کرد
  • DE ۰۰:۱۹ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۸
    26 0
    « در کشورهای پیشرفته سود روز شمار به مردم تعلق نمی گیرد » . در کشورهای پیشرفته تورم 50 در صد نیست
  • وحید IR ۱۷:۳۶ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۸
    5 0
    چطور بانک داری اسلامی هست که مردم باید بخاطر زیان ده بودن شرایط کنونی مشمول کاهش سود بانک بشن ولی سیستم بانک داری حاضر به هیچ نوع همکاری و حمایت از وام گیرنده نمی شن. این نهایت بی انصافیه. و اصولا اگر این سرویس اشتباه بوده چرا برای اون زمان که بانک ها امکان ایجاد سود رو داشتن مشکلی نداشت و صدای کسی هم در نیود و حالا کارشناسا پیداشون شده.
  • ر IR ۲۰:۴۳ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۸
    5 0
    تورم دوباره ... افزایش دوباره نرخ ارز و طلا ... خیلی ها پول هاشون رو از بانک ها بر میدارن... مثل من ... جالبه رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس میگه این طرح باعث افزایش پول سپرده به بانک ها میشه !!!!!!
  • IR ۰۳:۲۱ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۹
    3 0
    تو جریمه و مالیات و عوارض و...مثل کشورهای برتر جهان بشیم اما ...
  • سیامک IR ۲۲:۲۴ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۴
    5 0
    تمام کشورها تورم 40 درصد ندارند
  • مجید IR ۱۳:۲۴ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۱
    1 0
    اره دیگه ما بدبخت بیچاره ها یه 34 تومن سود میدادن الان احتمالا همونم نمیدن مثل همیشه نوش جان سرمایه دارا
  • IR ۱۱:۵۱ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۲
    2 0
    به ضرر سپرده گذاران و به نفع بانک هاست. مثلا کسی که به حساب کوتاه مدت حقوق ماهانه اش صود تعلق می گرفت الان برای گرفت سود نباید دست به پولش بزنه که غیر ممکنه
  • IR ۱۱:۵۲ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۲
    3 0
    همه قوانین به نفع بانک ها و سازمان های دولتیه چرا سودها را افزایش نمی دن تا حداقل سپرده گذاران دلخوش بشن
  • سعید IR ۱۱:۵۳ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۲
    2 0
    اگه قراره پولم برای نمونه ۲۵ روز بمونه اما سودی بهش تعلق نگیره ترجیح می دم سکه یا دلار بخرم و هفته ای معامله کنم و سود ببرم
  • IR ۱۱:۵۳ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۲
    2 0
    تا به حال شده به سود مردم چیزی رو تصویب کنن؟‌
  • IR ۱۱:۵۴ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۲
    1 0
    بیچاره ما مردم که از سود ناچیز روزشمار هم محروم شدیم
  • علیرضا IR ۱۱:۵۴ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۲
    3 0
    حسابم رو بستم و خیالم راحته مجبور نیستم به بانک ها کمک کنم
  • IR ۱۱:۵۵ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۲
    1 0
    این مساله هیچ فایده ای برای جمع اوری نقدینگی و ... نداره . اینجوری ثروتمندان فقط در بانک ها سرمایه گذاری می کنند
  • IR ۱۱:۵۶ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۲
    1 0
    آقایون شفاف توضضح بدن این طرح چه فایده ای برای سپرده گذاران خرد داره؟‌ افزایش سود شاید در این مرحله بهتر به جذب نقدینگی کمک می کرد
  • IR ۱۱:۵۷ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۲
    8 0
    واقعا همه کارهای ما مطابق استانداردهای جهانی بانکداری هست که باید این طرح را اجرایی می کردیم؟‌
  • IR ۱۱:۵۸ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۲
    5 0
    این کار به بقای بانک های زیان ده کمک می کند و سود اصلی برای بانک هاست