۰ نفر
۱۱ دی ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۶
نوشداروی دیر هنگام برادر محسن

ایرنا نوشت: ظاهرا قرار نیست سکوت مرهم غم پدران و مادرانی شود که فرزندانشان در عملیات کربلای4 به شهادت رسیدند. پذیرش فریب بودن آن عملیات آسان نیست و تاسف بیشتر آنجاست که محسن رضایی عملیات کربلای4 را فریب نامید یعنی فردی که از فرماندهان جنگ بود.

در راستای ایفای رسالت آگاهی بخشی به انعکاس برجسته ترین گزارش های روزنامه های مختلف با عناوینی چون نوشداروی دیر هنگام برادر محسن، ترامپ به شعار پایبندتر است تا برنامه، برهوت مشتری، استعفا برای یک مشت ریال، دلار ارزان شد، صراف‌ها منتظر گرانی هستند، زنگ «ادبیات» دوست‌داشتنی!، بازار اجاره کارت‌های بازرگانی، احزاب اصلاح‌طلب منحل می‌شوند؟ و چشم‌انـداز اقتصـاد 2019» پرداخته است، در ادامه به بازتاب گزیده ای از این مطالب می پردازیم:

** نوشداروی دیر هنگام برادر محسن
روزنامه آرمان در گزارشی با عنوان «نوشداروی دیر هنگام برادر محسن» نوشت: ظاهرا قرار نیست سکوت مرهم غم پدران و مادرانی شود که فرزندانشان در عملیات کربلای4 به شهادت رسیدند. پذیرش فریب بودن آن عملیات آسان نیست و تاسف بیشتر آنجاست که محسن رضایی عملیات کربلای4 را فریب نامید یعنی فردی که از فرماندهان جنگ بود. عملیاتی که بیش از هزار نفر بر اساس آمار اعلام شده در این عملیات شهید و قریب به 3900 نفر مفقودالاثر و همچنین 11 هزار رزمنده مجروح شدند که البته نیمی از آنان به صورت سرپایی و در درمانگاه‌های صحرایی جبهه به روایت مرحوم آیت ا...هاشمی رفسنجانی درمان شدند و 175 شهید غواص زنده به‌گور شده تنها بخشی از آن داستان تلخ است.

لازم به ذکر است توئیت محسن رضایی درباره عملیات کربلای4 در حالی بود که پیش از این مرحوم آیت‌ا... هاشمی گفته بود که «نه عملیات «کربلای4» بلکه عملیات دیگری را به عنوان عملیات فریب در نظر گرفته بودند ولی شکست در این عملیات باعث شده تا امکان اجرای دوباره یک عملیات فریب مهیا نباشد و عملیات کربلای5 بدون عملیات فریب انجام شود».

** ترامپ به شعار پایبندتر است تا برنامه
روزنامه اعتماد در گزارشی با عنوان «ترامپ به شعار پایبندتر است تا برنامه» آورد: دولت در امریکا تعطیل شده است. دو پست مهم در کابینه ایالات متحده تغییر می‌کند، تحقیقات رابرت مولر به پایان راه خود نزدیک می‌شود و نیروهای امریکایی سوریه را ترک می‌کنند. همه‌چیز در یک ابهام قرار دارد که دلیل اصلی آن را می‌توان تنها دونالد ترامپ رییس‌جمهور ایالات متحده دانست. تحلیل شرایط و تصمیم‌گیری‌های دولت امریکا این روزها به یکی از سخت‌ترین کارهای جهان تبدیل شده است در صورتی که شاید پیش از دونالد ترامپ تجزیه و تحلیل شرایط و آینده سیاست‌های امریکا تا این اندازه سخت و دشوار نبود. همه‌چیز در یک سردرگمی جدی است.

محمدرضا تخشید استاد دانشگاه و تحلیلگر مسائل امریکا در گفت‌ وگو با «اعتماد» معتقد است که باید تا یکی دوماه آینده صبر کرد تا نتایج برخی از اتفاقات در امریکا روشن شود و در این ارتباط می گوید: مجموع شرایط به گونه‌ای پیش رفته که دونالد ترامپ فشار بیشتری را روی خود احساس می‌کند. پس از آنکه دموکرات‌ها در انتخابات میان‌دوره‌ای توانستند موقعیت‌های خوبی کسب کنند و همزمان مساله تحقیقات دخالت روسیه در انتخابات سال 2016 توسط رابرت مولر بازپرس ویژه به مراحل پایانی خود نزدیک می‌شود شخص ترامپ هم فشار بیشتری نسبت به قبل احساس می‌کند. دموکرات‌ها با توجه به اینکه در دوره جدید کنگره، اکثریت مجلس نمایندگان را در اختیار دارند، می‌توانند نظارت جدی‌تری بر رفتارهای رییس‌جمهور داشته باشند.

** برهوت مشتری
روزنامه جهان صنعت در گزارشی عنوان «برهوت مشتری» را برجسته کرد و نوشت: پروانه کُبره - همه اتفاقات بد اقتصادی به اردیبهشت‌ماه برمی‌گردد. از همان زمانی که نرخ ارز بالا رفت بازار به هم ریخت. وضعیت قرمز گرانی گریبان همه کالاها را گرفته. از بازار مواد غذایی بگیرید تا مواد اولیه و لوازم‌خانگی که صدای مردم را در آورده است‌. امین‌حضور یکی از بدترین روزهای خود را تجربه می‌کند. دعوای تولیدکننده و فروشنده بر سر قیمت تمامی ندارد. متاسفانه اوضاع بازار لوازم‌خانگی آشفته‌تر از چیزی است که شنیده می‌شود. این شرایط در حالی است که رییس اتحادیه کشوری لوازم‌خانگی هم این‌گونه خیال‌مان را راحت می‌کند: «عمرا قیمت لوازم‌خانگی پایین بیاید.»

به دنبال افزایش قیمت ارز قیمت لوازم‌خانگی نیز با گرانی زیادی مواجه شد. دقیقا از ابتدای اردیبهشت‌ماه سال‌جاری کالاهای خارجی تا 250 درصد و کالاهای ایرانی بین 80 تا 170 درصد افزایش قیمت داشته است‌. همین افزایش قیمت‌ها باعث شده تا مردم برای خرید اقدام نکنند از این‌رو تولیدکنندگان داخلی نیز با مشکلات عدیده‌ای مواجه خواهند شد. در شرایط فعلی و با توجه به اینکه در بازار کالای خارجی وجود ندارد و کالاهای تولید داخلی نیز با افزایش قیمت زیادی روبه‌رو شده باید منتظر ورود غیرقانونی لوازم‌خانگی به کشور باشیم‌.

** استعفا برای یک مشت ریال
روزنامه قانون با انتشار عنوان «استعفا برای یک مشت ریال» آورد: دولت دوم روحانی حاشیه‌های فراوانی داشت و این حواشی خط پایانی نیز ندارد و همچنان شاهد آن هستیم که اختلاف نظرها در میان شخصیت‌های اصلی کابینه هر روز بیشتر و گاهی نیز سر باز می‌کند و به حالت حذف از میدان یا استعفا خود را نشان می‌دهد. در تازه‌ترین رویداد، چند روزی است که خبر خداحافظی سید حسن‌قاضی‌زاده هاشمی، وزیر بهداشت روحانی به گوش می رسد و برخی می‌گویند که اختلاف سلیقه‌های او با تیم اعتدال و توسعه بر سر بودجه سبب این کناره‌گیری شده‌است. در همین راستا روز گذشته خبری آمد که قاضی زاده هاشمی برای آخرین بار در جلسه شورای معاونان وزارت بهداشت شرکت کرد و در پایان جلسه با خداحافظی ‌از معاونان، این وزارتخانه را ترک کرد.

البته بعد از آن گفته شد که در حال حاضر وزیر مستعفی بهداشت در حال بازدید از یک آسایشگاه معلولان به عنوان آخرین اقدامش به عنوان یک وزیر است. گفته شده است که استعفای وزیر بهداشت، ‌به همراه نامه و ضمایمی خطاب به رییس جمهور و همچنین رییس دفتر رییس جمهور اواخر هفته گذشته داده شده است.‌ گفته می شود این استعفا در پی نارضایتی وزیر بهداشت از بودجه مصوب وزارت بهداشت و کم توجهی به طرح تحول سلامت بوده است.

**دلار ارزان شد، صراف‌ها منتظر گرانی هستند
روزنامه همدلی در گزارشی با عنوان «دلار ارزان شد، صراف‌ها منتظر گرانی هستند» نوشت: چند هفته‌ای می‌شود که قیمت ارزهای بین‌المللی، سکه یا طلا رو به پایین است و انتظار می‌رود تا این روند به دیگر بازارها نیز سرایت کند. دیروز تا لحظه تهیه این گزارش، روند رو به کاهشی از وضعیت قیمت ارزهای بین‌المللی به گوش می‌رسید، به‌طوری‌که هر دلار آمریکا با 10 هزار و 800 تومان و هر یورو با 12 هزار و 700 تومان روی میز معامله رفت. این روند در حالی جریان داشت که بانک‌ها دیروز نرخ خرید دلار را افزایش دادند و هر دلار را با قیمت 10 هزار و 702 تومان خریداری کردند.

مصطفی خانزادی، کارشناس بازار ارز، در این باره به «همدلی»، می‌گوید: «فعلا نرخ انواع ارز در بازار کاهشی بوده و جهشی در بازار رخ نداده است. » به گفته این کارشناس «اگر مدیریت بانک مرکزی ادامه داشته باشد اتفاق خوبی است. البته هنوز تاثیر این اتفاق بر دیگر بازارها نرسیده و اگر این روند در بازارهای دیگر نیز تاثیر گذار باشد، می‌توان گفت که مدیریت قیمت ارز به هدف خود رسیده است.»

**زنگ «ادبیات» دوست‌داشتنی!
روزنامه ابتکار در گزارشی با عنوان «زنگ «ادبیات» دوست‌داشتنی!» آورده است: سال‌های دور، بوستان و گلستان سعدی، دیوان حافظ و مولانا بخش مهمی از آن‌چیزی بود که در مکتب‌خانه‌ها به محصلان آموزش داده می‌شد. به همین دلیل ادبیات بخشی از زندگی بچه‌های نسل‌های گذشته‌ بود. اما دوره‌ای رسید که ادبیات خواندن، آن هم در دانشگاه چندان از نظر جامعه جدی به نظر نمی‌آمد. گویا رشته ادبیات زنگ تفریح است و دانشجویانش هم از سر ناچاری این رشته را می‌خوانند، فارغ از آنکه این دانشجویان هستند که باید از زبان فارسی و ادبیات کهن این سرزمین در برابر حملاتی که هر روز در معرض آن است، حفاظت ‌کنند.

کتاب ادبیات، یکی از اصلی‌ترین دروس در دوران تحصیل دانش‌آموزان است، اما آیا این درس توانسته‌ است به آن اندازه که باید، شور و شوق و علاقه به ادبیات را در دانش‌آموزان زنده کند؟ زهیر توکلی، شاعر و معلم زبان و ادبیات فارسی در این‌باره به ایسنا گفته است: بچه‌ها اهل مطالعه نیستند و با دو ساعت در هفته که زنگ ادبیات است هم نمی‌شود آنها را اهل مطالعه کرد. آنها باید مطالعه کنند تا به ادبیات علاقه‌مند شوند در حالی‌که متاسفانه دانش‌آموز کتاب‌خوان خیلی کم داریم.

** بازار اجاره کارت‌های بازرگانی
روزنامه ایران صفحه نخست خود را به عنوان «بازار اجاره کارت‌های بازرگانی» اختصاص داد و نوشت: وقتی یک پیرزن مرزنشین 700 دستگاه پورشه وارد کرد، وجود کارت بازرگانی یکبار مصرف رنگ و بوی جدی به خود گرفت. قبل از این اتفاق با آن‌که فعالان اتاق بازرگانی حرف از کارت‌های بازرگانی می‌زدند که برخی از تاجرنماها از آن سوء‌استفاده می‌کنند تا مالیات پرداخت نکنند، کسی جدی نمی‌گرفت. از سال 94 واژه کارت بازرگانی یکبار مصرف در بین فعالان اقتصادی شنیده می‌شود. کارت‌هایی که برخی از تجار با قیمت یک میلیون تا دو میلیون تومان به روستاییان می‌دهند و از آنها مدارک برای صدور کارت بازرگانی می‌گیرند. از این‌رو برخی از تجارنماها با پرداخت حداکثر دو میلیون تومان واردات میلیاردی انجام می‌دهند و در نهایت فردی که کارت بازرگانی به اسم آن صادر شده باید پاسخگوی مالیات‌ها و حق و حقوق دولت باشد.

حال کارت بازرگانی به غیر از کاربردی که برای واردکنندگان دارد، برای صادرکنندگان هم قابلیت مصرف پیدا کرده است. از روزی که صادرکنندگان مجبور شدند ارز حاصل از صادرات را به سامانه نیما برگردانند کارت‌های بازرگانی یکبار مصرف دوباره به اوج خود رسید. صادرکنندگان برای آن‌که ارز را برای خود نگه دارند و یا صرف هزینه‌هایشان کنند، ترجیح می‌دهند با کارت بازرگانی دیگران صادرات را انجام دهند و دیگر قید و بندی برای برگشت ارز به سامانه نیما نداشته باشند.

** احزاب اصلاح‌طلب منحل می‌شوند؟
روزنامه شرق در گزارشی با درج عنوان «احزاب اصلاح‌طلب منحل می‌شوند؟» آورد: مجمع عالی ‌اصلاح‌طلبان یا همان پارلمان اصلاحات موضوعی است که در روز یکشنبه مورد بحث شورای هماهنگی جبهه اصلاحات قرار گرفت. در آن جلسه کلیات آیین‌نامه نحوه تشکیل مجمع عالی اصلاح‌طلبان (پارلمان اصلاحات) و چهار ماده نخست این آیین‌نامه به تصویب رسید. دیروز نیز محمود میرلوحی در گفت‌وگویی با «ایرنا» موضوعاتی را مطرح کرد که گرچه در تشریح وظایف شورای عالی‌ اصلاح‌طلبان بود؛ اما به موضوعاتی دامن زد که شاید رفع آنها نیاز به همفکری تمام نیروهای ارشد اصلاح‌طلبان دارد.

حسین مرعشی، سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی، موضع رسمی این حزب را اعلام کرد و به «شرق» گفت: حزب کارگزاران سازندگی با کلیت تشکیل مجمع عالی اصلاح‌طلبان موافق است؛ مشروط بر آنکه پارلمان اصلاحات در قالب یک حزب جدید ظاهر نشود و صرفا نقش ایجاد ائتلاف احزاب اصلاح‌طلب با یکدیگر را داشته باشد. از سوی دیگر باید با دوره زمانی مشخص فعالیت کند. برای مثال یک یا دو دوره انتخابات ائتلاف فراگیری میان احزاب برقرار کند تا آن انتخابات مدنظر به شکل مطلوب انجام شود.

**چشم‌انـداز اقتصـاد 2019
روزنامه دنیای اقتصاد در گزارشی با عنوان «چشم‌انـداز اقتصـاد 2019» نوشت: بزرگ‌ترین موانع روی خط ریل اقتصاد جهانی 2019 میلادی فراتر از جنگ تجاری میان آمریکا و چین خواهد بود. مولفه‌های دیگری از جمله شکست‌ استراتژی‌های تجاری به‌خصوص کاخ سفید، لغو یکجانبه معاهده‌های تجاری و اقتصادی بین‌المللی (البته بازنویسی و اجرای مجدد نفتا) از سوی دونالد ترامپ، وضعیت سیاسی و ‌اقتصادی نابسامان اروپا در خصوص برگزیت، بحران اتحادیه یورو و قدرت گرفتن پوپولیست‌ها در کشورهای مخالف با اتحادیه اروپا، تنها بخشی از تنش‌هایی هستند که ریسک‌های سیاسی را به اقتصاد سال آینده میلادی گره زده‌اند.

از سوی دیگر، چرخش سیاست پولی بانک‌های مرکزی که فدرال رزرو پیشگام آنها محسوب می‌شود، علاوه‌بر رشد نرخ بهره به تعدیل ترازنامه اوراقی که در دوره تسهیل مقداری خریداری کرده بودند مشغول خواهند شد. هرچند برخی سیاست‌های پولی بانک‌های مرکزی چندان روشن نیست؛ بانک مرکزی اروپا به دلیل افت رشد اقتصادی ناحیه، برنامه پایان‌دهی به سیکل انبساطی را به انتهای سال 2018 میلادی موکول کرده بود. فدرال رزرو نیز انقباض تدریجی خود را با 4 نوبت رشد نرخ بهره اجرا کرد تا پرونده سال 2018 میلادی را با انبوهی از تنش‌ها و نوسانات بازارهای این سال، به سال 2019 میلادی منتقل کند.

214214

کد خبر 1218239

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین