۰ نفر
۱۹ دی ۱۳۸۹ - ۱۳:۴۷

محمد علی ضیغمی

در بحث واردات سه حلقه مشخص وجود دارد. حلقه اول موافقت‌های اعلامی و مجوزهایی است که صادر می‌شود. این کار توسط دستگاه‌های تخصصی صورت می‌گیرد. اینکه چه کالایی با چه مشخصاتی وارد کشور شده و احیانا از چه مبادی‌ای وارد کشور می‌شود متوسط این دستگاه‌ها، اعلام و برای آن مجوز صادر می‌شود. در این خصوص برای واردات دارو، وزارت بهداشت، برای نهادهای دامی و محصولات کشاورزی، وزارت جهاد کشاورزی و برای محصولات صنعتی، وزارت صنایع در این خصوص اعلام نظر می‌کنند. پس در این مرحله وزارت بازرگانی نقشی برعهده ندارد.

در مرحله دوم واردات، بخشی از کارهای اداری و اجرایی عملیات واردات انجام می‌شود که در این مرحله نیز چند دستگاه از جمله گمرکات کشور اعمال نظر می‌کنند. هر کالایی برای وارد شدن به کشور باید تابع نظام این دستگاه‌ها باشد. در این مرحله دستگاهی مانند گمرک حتی داشتن مجوز توسط واردکننده را نیز کنترل می‌کند. اما نقش وزارت بازرگانی چیست؟ ‌ما در دو مقطع زمانی از عملیات واردات در دو حوزه، ‌کار اداری و دبیرخانه‌ای انجام می‌دهیم. اول آنکه فرمی به‌نام ثبت سفارش توسط شخص یا شرکت واردکننده در وزارت بازرگانی پر می‌شود که شخص یا شرکت، تنها اطلاعاتی را در مورد کالای مورد درخواست خود، وزن واردات و کشور مبدا واردات، در این فرم ثبت می‌کند.

نقش دیگر ما آن است که در مورد کالاهایی که واردات آنها توسط قانون منع شده و یا کشورهایی که واردات از آنها ممنوع است، کار ثبت سفارش را انجام ندهیم.

برای واردات برخی از کالاها مجوز لازم نیست بنابراین باید در مورد این موارد باید نوع کالا و مبدا ورود آن بررسی شود. پس همانطور که توضیح دادم وزارت بازرگانی در کار واردات تنها کار دبیرخانه‌ای و اخذ اطلاعات را برعهده دارد.

  • معاون وزیر بازرگانی

/36

کد خبر 122072

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین